返回列表 發帖
咁蠢既豬隊友 CM都有個
不過近排消失佐

點解KINGJER仲未出POST

出左啦
newguy 發表於 2018-2-8 20:55

比著幾年前
我相信KINGJER潤得金好多

Kay大可寫份paper出黎, cite 返d reference 同再 elaborate 下,咁咪變左有根據嘅academic debate 咯~ ...
newguy 發表於 2018-2-8 22:13

佢文科人 寫理科PAPER?
應該會好好睇

汞 有化學人係fb 話 毒性同水銀一樣

笑到我肚痛

點解冇人提佢之前做過子宮頸癌疫苗活動大使

吾理佢講既內容既話
本質上謝安琪係冇錯 佢只係分享佢對疫苗睇法
不過佢要對佢講既野負責 無論佢係私下講定公開講
不斷強調私底下 其實係無補於事

咪係囉 就好似如果美 Kay 同人分享 話 股市 只係震下倉 仲有排升
    點知跌到仆街 咁唔通你叫美Kay ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 13:29

就係你依堆咁既無知市民
一直以為自己所講既野可以吾使負責任
聽完又吾用下個死人腦
先攪到依家咁多謠言咁多假新聞

That's it.
Frankiekiekie 發表於 2018-2-9 13:50

當然平時吹下雞容笑下春捲一齊on9下 no big deal
但係依家講緊既係主流醫療系統
始終謝安琪講緊野同主流好大出入
佢亦提供唔到正確並全面既數據去support佢既理論

因為要有自由去講錯既野而去影響其他人對醫療既睇法
咁就唔係恥唔恥笑既問題

等睇依單新聞變 愛回家 一集劇情
果集應該由名作家熊尚善做
harryharry 發表於 2018-2-9 03:15

希望大小姐可以有份ZIP鏡

錄音被流出去 出黎講黎返無意影響大家睇法 已經完成佢既責任錄音內容錯到七彩 佢要交代既並唔係同大眾交化 ...
z6yhk159 發表於 2018-2-9 14:39

佢第一時間出黎交代番件事IS GOOD
欣賞佢有責任感

而唔係好似上面個位T琪粉既物體
一直認為佢偶像唔使負任何責任

再講多次佢原意唔係要公開佢套信念要大眾跟佢嗰套
成段錄音唔係官方認可流出...加上得段錄音又無上文下理 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-2-9 15:16

上面我都講過唔係公唔公開既問題

佢有佢既立場冇問題 佢同朋友SHARE佢既立場都冇問題
只不過當其他更有權威既人證實佐佢既立場/佢所認同既野係有錯誤既時候
最基本既責任係去承認個錯誤 WHICH IS 佢已經做佐
一直一直一直講緊只係依個咁簡單既責任
並唔係要追究佢錯D咩 最大個問題係要認
但並唔係好似好多人咁講
私底下講既野就可以唔使負任何責任
私底下咩都可以亂UP

其實我一直都唔明點解香港地咁多人會覺得自己講過既野可以唔使負責?

我無話無責任喎我見其他人好似唔係插緊佢呢樣嘢
Frankiekiekie 發表於 2018-2-9 16:09

真好笑 私下同人傾計 要人負咩責 ?請問
    我只見到成班好㨾出黎抽Kay 水 咁又係 難得有少少位比 ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 11:19
咪係囉 就好似如果美 Kay 同人分享 話 股市 只係震下倉 仲有排升
    點知跌到仆街 咁唔通你叫美Kay ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 13:29
請問佢有咩錯?  佢只係私人群組分享見解 又唔係公開講 有咩問題? ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 14:55
道咩歉姐 ? 究竟有無人話到比我聽佢有咩錯? 錯在信錯你囉!
tributehotel 發表於 2018-2-9 15:05
你錯在覺得 你佢錯 佢資料錯係因為佢都比錯資料誤導左
    佢無叫大家跟佢喎 佢無責任去話比所有人 ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 15:23
嘩 同朋友傾下計都要 100% 準確 咁以後無人傾計
tributehotel 發表於 2018-2-9 15:33

其實我由頭到尾 都只係串緊佢

Sorry law唔怪得一單fake news傾到幾頁
Frankiekiekie 發表於 2018-2-9 16:18

如果唔係某會員
依個POST今日應該都冇咩人理

So what ? 佢講得好岩 信你就信你 唔信就唔信
    點解D 媽媽寧願信謝安琪 都唔信你地呢班醫生 教授 ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 20:35

第時你有病唔好睇醫生啦~
聽謝安琪D歌就會好番

SOR 講錯~ 應該叫你依家聽多D謝安琪既歌
個腦應該會快D好番

我反而覺得醫學界啲人反應咁大好奇怪,日日都要澄清解釋又即刻搬出數據,平時都唔會咁落力,行徑真係有點可 ...
Serendipity 發表於 2018-2-10 12:12

佢地吾回應先奇怪
依家謝安琪係用佢地認為錯既資料去公然挑戰主流醫療制度
即時出泥澄清有咩咁出奇
再加上佢吾係呀豬呀狗
佢係一個有影響力既藝人
吾通吾出泥解釋 由得無知既市民完全相信佢D有錯既資料?

同埋醫學界跟本經常會就民眾既誤解出泥解釋
今次因為關謝安琪事 所以先咁多人留意姐
吾代表平時冇

嘩啲人樣衰到 edit 舊po
然後話自己預知人地會講乜乜乜
笑鬼死

啲粉講幾句 謝安琪唔會脆弱到收檔
...
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 14:18

謝安琪係依件事上 其實都唔算咩大錯
佢第一時間走出黎交代件事亦好盡責
可怕既係佢個班(某幾位)粉絲完全表現出咩叫 無知/不負責任/膚淺/低智
不斷同佢兜兜兜 兜到最後又要拎番容祖兒出黎講

其實一直都好希望佢地只係上網扮出黎 真人唔係咁
因為當我知道香港地係有一班咁既人存在
我會覺得好恐怖

原來呢度啲post 唔edit 得
Edit 都見到有時間架啦高能
原來咁就代表有預知能力
最多 ...
ricnature 發表於 2018-2-10 14:30

OT講句
講人身攻擊既點夠你地班反祖勁?

其實我想講最後個句好耐
唔響度講野又唔會少左條毛
出面無人知無人care 呢度啲人講乜
呢度來來去去咪得個 ...
ricnature 發表於 2018-2-10 14:50

你每次每次每次係威係勢毫無邏輯咁9Up
比人指正串完每次每次每次都話冇自由又話一言堂
又話吾care係依個壇出聲但又會隔冇幾耐又彈番出泥
究竟你幾時先肯走

Medic Secrets
16 hrs ·
"謝安琪疫苗事件最荒謬嘅並唔係謝安琪嘅言論, 而係竟然有一班人寧願相信 ...

但唔該各位記住亂咁瘋傳消息再加鹽加醋不單止有機會累死其他人, 仲可能犯咗不誠實使用電腦罪; 當年就有人因為發放香港成為 SARS 疫埠嘅假消息而被判罪
自己想死唔緊要, 千祈唔好連累無辜嘅人; 你叫人哋唔好打流感針等於做咗有機會半個殺人兇手

616.1314 發表於 2018-2-10 15:15

Exactly!