返回列表 發帖
謝安琪準備流失最核心支持者
不過終於錄音 都值得開心
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

千嬅最出事算係地震篇,被查小欣係咁插想佢死咁,好彩千嬅即時道歉防止8婆搞事 ...
iamsingingwong 發表於 2018-2-8 22:13

其實地震反而冇乜野
幾好笑
係個陣香港人唔知點解極愛中國
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

咁佢係米比朋友出賣
oreo 發表於 2018-2-9 01:27

又唔係話歌頌共產黨/反民主派言論,唔會流失"最核心"支持者嘅
不過佢都係退出d媽媽群組(成堆8婆 ...
myrichardac 發表於 2018-2-8 18:00

我主要係覺得
支持謝安琪 會買佢product既人
都係有知識 有見識 唔膚淺既人
而佢地都覺得謝安琪係有知識 有見識 唔膚淺 有獨立思考既人
點知謝安琪係呢件事上面暴露出佢完全冇腦既真面目

作為一直喜愛謝安琪既人
我覺得好失望

不過好有趣
呢單野係港聞同係娛樂係完全唔同反應
好明顯蘋果港聞係覺得佢好有問題
但睇開娛樂版班人(例如容祖兒fans)就唔會覺得佢有問題

而好不幸
真正支持謝安琪班人係會睇港聞版

咁係不幸定唔不幸
kwanie 發表於 2018-2-9 02:23

站係謝安琪角度
佢以往成功係有呢班人支持 所以係幸
但佢今次失敗 就係得罪左呢班人 所以係不幸

要屌都屌放錄音出黎果條仆街啦

今次無啦啦又俾king jer踩多兩腳

不過唔緊要,君子報仇 十年未晚, ...
abcxyz302006 發表於 2018-2-8 23:47

每個人都要為自己做過既野負責任
唔好話謝安琪係知名人物
就算係我同你
收到「小道消息」之後係group講
一樣要負責任

唔係收到咩小道消息、咩謠言,就要不停同親朋好友分享
用一用自己既獨立思考,
唔好事事獨看最淺最白最表面成份,唔好只靠直覺感受評定事與人

上左神檯其實怕咩= =?
kwanie 發表於 2018-2-9 02:26

如果係王菀之講 就唔重要
因為王菀之形象一早破左產

但謝安琪講就好重要
因為佢一方面提倡獨立思考 叫大家用心關懷身邊既事物
但原來都係會信謠言 同傳播天文台掛風球時間表d人冇分別

下咁隔離陳師奶話恆指30000點守唔住又要負責任啦喎
無話佢講野影唔影響到人, 但係一句「要負責任」好似大左 ...
kwanie 發表於 2018-2-9 02:37

周圍亂傳謠言 就算佢冇話「請廣傳」 係group講本身已經有問題
個個話我收到風乜乜乜 咁就好恐怖
隔離陳師奶聽到天文台8點鐘叫八號風球 佢都唔可以話自己係師奶 就亂咁傳消息啦

既然你都話買謝安琪product嘅人都係會思考
佢地支持邊個歌手會考慮作品本身多於歌手個人
相信謝安琪出到 ...
harryharry 發表於 2018-2-9 02:41

我諗支持謝安琪既人會諗 如果呢個人自己都係信埋D無稽謠言 咁佢叫人獨立思考仲有冇說服力

我冇話過要佢停工乜乜乜
不過人佢今後再出D叫人獨立思考 唔好信謠言 或者串聽眾睇完八卦雜誌就當真既歌
我會覺得冇哂說服力啫
因為佢自己都同字裡行奸同直角等於三角形D人冇分別

成件睇只係show到美淫對呢方面知識貧乏同啲長輩whatsapp group認同請分享一樣
始終佢個職業係歌手身份係 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-2-9 13:48

佢就係冇讀過科學
佢就係專業唔係醫學人員

就係因為咁 更加應該知道自己了解唔深 就唔好亂咁講
就算只係同自己朋友講 咁都係誤導自己朋友
除非大家覺得講自己唔sure既野誤導自己朋友係冇問題啦

根據research
有水銀 -> 所以疫苗好危險 / 會傷害到小朋友 -> 所以唔好打 咪有錯囉 ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-9 11:57

留意返
香港流感疫苗係冇水銀化合物 (例如硫柳汞) 做防腐劑
所以謝安琪言論係完全錯誤

平時瓊狗抽藝人水 好多留言 係踩多兩腳 但今次佢夠膽死 向Kay 開炮 ?
     結果90% 留言都攻擊瓊狗 ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 14:39

受歡迎唔係大哂
佢今次係做錯

我自己都唔鍾意打針
都對疫苗效用有懷疑
不過我唔會用一個懶權威既tone 開心同朋友分享流感疫苗有水銀 which係冇

請問佢有咩錯?  佢只係私人群組分享見解 又唔係公開講 有咩問題? ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 14:55

即係誤導私人群組d friend就冇問題?
我仲以為kay好愛惜朋友tim

你知一定誤導? 連勞永樂醫生質疑疫苗成效低 而且Kay 無叫人唔好打 佢一開始叫人厚面皮問清楚醫生呀 ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 15:01

Kay話疫苗有水銀
但衛生署澄清流感針冇水銀、冇硫柳汞喎

定你覺得衛生署唔可信 自己「感覺」最可信?
懷疑同質疑冇問題 係科學既良好精神
不過懷疑都要有根有據 唔係亂咁懷疑

以前 conspiracy theories 係一個有 參巧價值 嘅 派系
但自從 Trump followers 成為一個勢力之後
Conspirac ...
Bluejays 發表於 2018-2-9 15:02

因為侵侵班fans就係咩都唔信 但一D都唔科學 雙重標準到爆囉
奧巴馬年代失業率低 就話失業率唔可靠 有陰謀 係假數據
侵侵年代失業率低 就話經濟好好 失業率好低

美股跌多幾日應該侵侵fans就會整個alternative DOW JONES出黎
話而家個杜蕾斯指數係計錯

係D 醫生入面 太多敗類 呢個瑪麗醫院兼職醫生上個月先搞到全城熱話
     盧寵茂 港大醫學院教授 竟 ...
tributehotel 發表於 2018-2-9 20:46

盧寵茂賤格 所以所有醫生都信唔過
咁容祖兒係雞 係咪所有歌手都係雞?

其實謝小姐講既野有謬誤係事實,但有d_粉趁機搞事都係事實(當然有一部分係理性分析)
討論後者就係轉移視 ...
kayzzz 發表於 2018-2-10 14:33

人性更見美好

段野自己話多人信謝
    食咩住? 試下今次係害祖兒講 你覺得後果會點 ? ...
tributehotel 發表於 2018-2-10 15:34

我幫祖兒

今日先同個朋友講開
佢聽到「人類DNA同動物DNA會交叉感染」同埋「變種勁菌」都不禁恥笑謝安琪

謝安琪真係好無知