返回列表 發帖
你有高質文章可以直接開一個post出泥

如果將所有高質文章夾硬擺落同一個post入面
實在係曬佐各會員既心 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-2-10 16:10

知唔知有幾多會員有意見想留言就係因為個審批而卻步
令到成個cool chat唔似一個論壇
就係依條咁守舊嘅規則造成

捍衛言論自由!
廢除發帖審批!

我健身主要係想身體健康,
不過,健身都有個好處,就係比較容易約到D高質嘅肌肉0仔,然後……
华凛 發表於 2018-2-10 15:25

基本上好少

評分人數

基本上好少
NelsonWu 發表於 2018-2-10 20:46

大把

好多外表練到好大隻,
其實內心係一個女人

評分人數

又要重頭開始鳥+_+

最後一次警告

請注意發文內容,踩界留言會扣分不作通知
嚴重會Lock Post

想同大家一齊跟珍芳達做健身操

想同大家一齊跟珍芳達做健身操
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 22:18

祖兒好大隻 好想摸下佢腹肌
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

祖兒好大隻 好想摸下佢腹肌
John 發表於 2018-2-10 22:22

真係人類既典範
So proud of Essien

每一位留言既會員都應該踢走自己一首十大
然後補返煉獄健身室呢首高質K歌入去
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔知大家做gym會唔會好似Gin Lee咁配合跑步?

唔知大家做gym果陣會唔會好似祖祖咁係跑步機上跑步呢?

平時做gym推介大家聽住Live in the Moment做

平時做gym推介大家聽住Come With Me做
一首就夠 贏哂人地一隻碟

最後一次警告

請注意發文內容,踩界留言會扣分不作通知
嚴重會Lock Post
-Prince- 發表於 2018-2-10 21:26

可能有D會員做gym時會聽色惑 撕開一層層黑色的禮服
所以唔算Ot
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔知大家做gym果陣會唔會好似祖祖咁係跑步機上跑步呢?
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 22:35

咁不如跑街
跑步機跑嚟跑去都望住同一個畫面

咁不如跑街
stopzi 發表於 2018-2-10 22:43

咁要跑八公里
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

咁不如跑街

跑步就跑啦 仲四周圍望

咁不如跑街

咁又係 強烈要求康文署係跑步機上插播跑步機上mv

最近好鍾意聽住All You Had To Do Was Stay跑步
真係一首扣人心弦既好歌!
令人好有力量

咁又係 強烈要求康文署係跑步機上插播跑步機上mv
HOTMAN 發表於 2018-2-10 22:45

禾想要加大力度
應該會跑到唔想停

每日都做push up個胸真係好快見效
姿勢正確係連個肚都會有埋線條,加埋plank就更好 ...
Jacz 發表於 2018-2-10 16:56

冇錯,真係好快見效。
但瘦底既話真係練唔起黎。
好似我咁,手臂太幼,要搞惦左隻手先。
但我諗真係好少人同我情況相似......
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

加一
我上年暑假做咗幾set 練腹嘅exercise
隔咗半年冇做條線仲喺度
jose 發表於 2018-2-10 15:45

但我個情況係咁,同親人地講腹肌比手臂易練起,成日畀人話曬命。
奈何手臂又唔似其他人咁,咁易操得起。
SAD,身邊冇人有共嗚

但我個情況係咁,同親人地講腹肌比手臂易練起,成日畀人話曬命。
奈何手臂又唔似其他人咁,咁易操得起。
...
liebe 發表於 2018-2-10 23:00

完全明白   瘦底嘅話腹肌真係易練過手臂好多
手臂二頭三頭 唔知點解做極都係咁幼 就算舊肌肉係實嘅 都練唔大咁
又唔係好夠力 練重啲
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

咁不如跑街

我長短腳跑街會好易受傷
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

肥底表示手臂練兩練就出哂
但無胸無腹

最近好鍾意聽住All You Had To Do Was Stay跑步
真係一首扣人心弦既好歌!
令人好有力量 ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-10 22:47

我聽開Serrini跑
例如:放棄治療

唔會點舉重野。。我都係做番自己好些。。

有時覺為了取悅人而改變自己。我覺幾辛苦。。

但無胸無腹
PerryXD 發表於 2018-2-10 23:50

你平時訓練有素

完全明白   瘦底嘅話腹肌真係易練過手臂好多
手臂二頭三頭 唔知點解做極都係咁幼 就算舊肌肉係 ...
kklaw 發表於 2018-2-10 23:17

我地呢種真係冇辦法,要反其道而行咁練。

我諗要低重量、低次數、高組數+練習日密度高dd 咁練先work。
即係真係要認命冇得心急,由好輕磅練起,做6組但每組次數千祈唔好太多,隔1-2日做,同埋要比人地補充多少少蛋白質。

而且警覺性要高dd,如果練出嚟嘅新肌肉放鬆時過硬,即係好可能練過量,下次要調整返。
加油!

但無胸無腹

瘦底表示最葡萄呢種

但無胸無腹

你就好啦。。咁易練。。

我長短腳跑街會好易受傷
matthew1990 發表於 2018-2-10 23:39

你有無去做GYM???  跑步機跑會唔會好些??

你有無去做GYM???  跑步機跑會唔會好些??
kk8733 發表於 2018-2-11 13:48

俾左年費
放工會番學校做

純粹當做運動既話 用跑步機跑係可以既
真正練跑(例如練馬拉松) 一定係跑街好好多
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

個個月交錢交咗咁多年
加埋去10次都唔夠

簽名被屏蔽

回復 83# electric

點先可以download你頭像同簽名個gi f
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  electric

點先可以download你頭像同簽名個gi f
黃家正 發表於 2018-2-13 02:56

PM ME

但無無腹

肥底應該都好容易

我地呢種真係冇辦法,要反其道而行咁練。

我諗要低重量、低次數、高組數+練習日密度高dd 咁練先work。
...
liebe 發表於 2018-2-11 11:17

其實舉鐵每兩三個星期左右加weight,每日keep住食500+ 卡路里,make sure 每日蛋白質有你磅數80%左右,根本唔會 "練極都練唔起"....

其實舉鐵每兩三個星期左右加weight,每日keep住食500+ 卡路里,make sure 每日蛋白質有你磅數80%左右,根 ...
loowee 發表於 2018-2-13 09:38

認同
愈練得耐就愈覺,
健身要補充蛋白質,
呢樣嘢同訓練同樣緊要

但有時加餐補充蛋白質,額外飲蛋白奶粉,
會怕吸收太多蛋白質,食壞腎
有冇師兄可以為我解惑?
食幾多量嘅蛋白質先有可能影響身體?

認同
愈練得耐就愈覺,
健身要補充蛋白質,
呢樣嘢同訓練同樣緊要

但有時加餐補充蛋白質,額外飲蛋白奶 ...
liebe 發表於 2018-2-13 15:05

其實蛋白粉只系方便,我個人就系如果work out 完唔方便食野先會飲一杯,其實唔需要依賴。
身邊d朋友成日話好難滿足到每日蛋白量,但其實我發覺主要系東方人早餐飲食習慣問題,好多時都系超多carb。
我早餐入面肯定會飲奶+兩隻蛋+吞拿魚,每日一樣,其實哥到已經填左差不多40g protein。
午/晚餐其實食多d肉,每餐食到40g唔難,一舊6安士雞都已經差唔到夠40。
如果你體重140~160左右,每日食到100g~120g 蛋白已經好夠
除非你狂飲d蛋白粉,其實唔需要擔心食物入面食得太多蛋白。

其實蛋白粉只系方便,我個人就系如果work out 完唔方便食野先會飲一杯,其實唔需要依賴。
身邊d朋友成日 ...
loowee 發表於 2018-2-13 15:30

同埋蛋白粉其實都唔多protein
不過如果真係刻意全天然食物既話其實都幾麻煩甚至都幾貴

不過如果真係刻意全天然食物既話其實都幾麻煩甚至都幾貴 ...
kanxd 發表於 2018-2-13 18:44

而且飲蛋白粉對皮膚唔好

BTW有無Pure fitness既朋友

不過如果真係刻意全天然食物既話其實都幾麻煩甚至都幾貴 ...
kanxd 發表於 2018-2-13 18:44

其實完全靠食物蛋白真系唔系太難
早餐: 奶+蛋+吞拿/Greek Yogurt
午餐: 6安士肉
晚餐: 6安士肉

貴就肯定唔系貴,系有時返工街到食 選menu時要唸清楚食咩

再加埋其他食物少量蛋白,肯定系夠,除非你大隻到180lbs up 哥d

其實完全靠食物蛋白真系唔系太難
早餐: 奶+蛋+吞拿/Greek Yogurt
午餐: 6安士肉
晚餐: 6安士肉

...
loowee 發表於 2018-2-13 20:34

我話貴同埋麻煩係指埋要食得clean

我都做緊gym , 求gym buddy

我都做緊gym , 求gym buddy
pooh19941224 發表於 2018-2-14 05:30

Let’s go!

你地有無食蛋白粉 每日都食定係點?

回復 97# electric

Elio Elio Elio

你地有無食蛋白粉 每日都食定係點?
黃家正 發表於 2018-2-16 07:39

無必要唔會食反而會注重食幾多蛋白質就真