返回列表 發帖

懷孕3個月!吳雨霏停工安胎

現年31歲的歌手吳雨霏(Kary) 於2015年下嫁初戀男友洪立熙(Brian),連月來突然「人間蒸發」,竟未有出席四大樂壇頒獎禮。雖然憑《Come with me》在叱咤樂壇頒獎典禮獲得歌曲獎,但Kary未有出席,只由監製馮翰銘代領,而向來是潮人的她,2、3月獲極多品牌活動邀約,惟均遭她婉拒,其「絕迹」原因,原來是已懷孕3個多月!

Kary最後一次公開露面是去年11月,而她之前曾親口透露未有生育計劃,因要一直舉行內地巡迴演唱會至今年初,但去年11月中,所屬的環球唱片公司突然發聲明,表示Kary因練舞觸及膝蓋舊患,決定取消今年1月13日的中山演唱會。據知Kary今次是意外懷孕, 雖然打亂工作及生活計劃,包括新歌宣傳,但無損她及Brian的喜悅心情!

歸園田居做農夫

雖然Kary「隱居」不出席公開活動,藉此靜心養胎,但憑其網上點滴,可見她懷孕期間的平靜及愉悅心情。今年1月,「歸園田居」做農夫的她上載種菜照片,並分享「培育」小生命,即灌溉幼苗至收成的喜悅感受外,早前更分享做義工的經驗,自言以前不懂感恩,現在卻認為愛的意義廣泛,愛不止限於親猶,更可放諸社會。由於她2016年曾歷小產之痛,故今次再度懷孕極為謹慎,為免有任何閃失,她除了暫停一切工作外,更「封鎖」消息,只有雙方家長及少數好友,包括鄧麗欣等知情,不欲消息曝光,增添壓力。

禁止消息外洩

Kary正值懷孕初期,害喜反應甚大,不時嘔吐,心情起伏亦大,所以得知喜訊的親友都守口如瓶,以免消息外洩而引起外間高度關注。而Brian向來對太太愛錫有加,他得悉太太懷孕後,即調配工作盡量爭取更多時間照顧Kary,愛妻心切!

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20180211/mobile/bkn-20180211000048890-0211_00862_001.html

希望BB靚過Kary/型過洪生
bagfgfcde 發表於 2018-3-4 13:20

難啲
始終Kary個樣係上帝花咗最多時間同心血造出嚟

祝寶寶肥肥白白 健健康康
jose 發表於 2018-3-3 17:12

希望BB靚過Kary/型過洪生

祝寶寶肥肥白白 健健康康

I love Kary

呢排狂loop 霏霏 原來cum with me係有造人功效 903識左d播多d繼續播到bb出世為止
黃家正 發表於 2018-2-12 22:03

歌名都有得你叫
叫佢老公come with me

今次又邊個揭我家霏霏私隱??

BTW Best of Kary會唔會係告別碟

好快變auntie kary
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

呢排狂loop 霏霏 原來cum with me係有造人功效 903識左d播多d繼續播到bb出世為止
舞來舞去 不日內開始錄音。

903 應該要RE冠 奉愛之命 賀一賀佢

恭喜我霏
感動到失禁

恭喜霏妹讓世界豔羨

唔講咁多
我今日剩係聽Kary d 歌

恭喜霏霏
我們的總和

係ig為Kary送上祝福既好歌手
泳兒
連詩雅
蔡詩芸
Jude
鄭欣宜
Robynn
AGA
薛凱琪
Gin Lee
楊千嬅

...
bagfgfcde 發表於 2018-2-12 14:44

明明GIN GIN 讚張相好靚! 做咩要攻擊佢

恭喜霏霉
希望生完繼續唱歌

BTW 係咪有同公司夾過
聽日出碟 今日公佈

Such a beautiful photo! Congrats!!!!
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

好值得開心!

係ig為Kary送上祝福既好歌手
泳兒
連詩雅
蔡詩芸
Jude
鄭欣宜
Robynn
AGA
薛凱琪
Gin Lee
楊千嬅

決定新一年要對以上呢班人好啲

Support Kary
We all love you

原來已經五個月!
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

得咗了!
Happy and Blessed.

弓起美霏
全cm既會員都會祝福你

恭喜 Kary !!!

阿霏fb 講左,而家五個月身孕,恭喜kary

係咪又係ANGELA 爆料架

天主要霏奉愛之名陀仔
FIGHT for 陳柏宇

cookies入面第幾個做阿媽

Miki唔好又衰多口啦
iamsingingwong 發表於 2018-2-11 12:48

我總係覺得上次唔係MIKI爆, 佢唔會咁對KARY~~
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

Cum with Brian
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

今次係咪angela爆架

Come with Me 6月plug
Brian cum到11月先cum中

嗯...

真係值得高興既一日
不如大家快啲去 http://www.cmusichart.com/discuz ... p;extra=&page=1 投票俾KARY首Come With Me
一齊送份禮物俾霏姐祝福佢啦 !!!!!!!! 今晚8:00截止啦

據知Kary今次是意外懷孕

真係曳 整穿左...
John 發表於 2018-2-11 17:06

大面女人整既
宮心計

女銀就係天後?要求太低啦
iamsingingwong 發表於 2018-2-11 16:39

都算啦,因為女金長年俾一個人霸左啊嘛

希望吳雨霏一索得女,搵個接班人繼續出淫歌比班觀眾!
賴爽 發表於 2018-2-11 13:55

Gin Lee淫唔起,個outlook太冇fantasy又老土
AGA好冇?

據知Kary今次是意外懷孕

真係曳 整穿左...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

繼孫燕姿後另一位環球天后高調復出後就意外懷孕
阻住 發表於 2018-2-11 11:36

Kary女銀都未攞過,唱片又唔賣得,點會喺天後啊

公司報出來谷新碟吧

又邊個爆響口
matthew1990 發表於 2018-2-11 13:25

希望唔係gin lee

希望吳雨霏一索得女,搵個接班人繼續出淫歌比班觀眾!

回復 20# matthew1990

可能係樂壇發言人angela
舞來舞去 不日內開始錄音。

又邊個爆響口
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

好開心!!!!!
邊個咁多口又爆料!

Miki唔好又衰多口啦
iamsingingwong 發表於 2018-2-11 12:48

點會又係Miki 一齊食飯合照有Miki 就無Kary
有Kary 就無Miki 睇黎真係不和 會唔會係環球員工報料?

Congrats, Kary

She is expecting, as expected Congrats to Kary

From the bottom of my heart, congrats!
Thanks for availing your quota for Gin Lee