返回列表 發帖
好好地一套劇,完全 decent
都唔知點解要變倉底貨
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

林景程 做戲真係唔錯
On Call 已經好自然
我當時以為係因為佢係 物理治療師 出身,易溶入角色

到 降魔的 出少少,但好到嚇親我
而家呢套啲喜劇 timing,又係好特別,好到位

巨聲 出身嘅演員,唔計 外形/前途,只計演出嘅 natural sense
佢真係數一數二
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

翻生武林 25 > 20
波士早晨 20 > 15
三個女人一個「因」20 > 18

三套 解凍劇 之中,呢套算刪得少
放正常時段要刪多啲,放星期日可以刪少啲 ... 揀邊樣?

第8集好笑
啱啱開第9 袁生好似每拍一套喜劇都要扮一次女人咁既
JasOh103 發表於 2018-3-21 22:20

其實佢啲 romantic comedy 技両,已經去到出神入化
放入 鐵馬 使徒 呢啲類型 都 work

而家係睇佢幾時攪得掂 serious drama 唔再木獨
睇 棟仁的時光 同 再創世紀 啲片花 仲係未得

嚟緊 鐵探 真係考佢牌
合拍劇男一,排名騎住 黑仔,同成班爆發力好強嘅男演員
佢個角色仲要係 好 internal dead serious 嗰隻
如果再唔征服到 木獨 呢關,真係可以比 成個cast 浸死佢

仲以為會引起CM暴動添
點知咁平靜
bagfgfcde 發表於 2018-3-25 21:33

閃過入嚟見冇暴動咪走囉
嗰段真係 寫得絕 亦 演得好

反而 打官司 之前同之後 啲煽情戲 on paper 係 work
但拍同演都唔 work,我諗真係激死個編劇

香港電影金像獎 1/18 已經宣佈 由 ViuTv 直播
即係 TVB 排 星期日個劇集檔 有足夠時間 睇住 4/15 嚟排

要 4/15 做大結局係 9週=18集
又或者先播 16集,4/15 做個特備節目,之後先做埋淨翻嗰 4集

不過睇嚟比 TVB 搏到,三個女人 個大結局應該夠撐
現在仲要加埋 降魔的捉妖遊戲 4/14 + 4/15 - 20:30-21:30
三個女人 4/15 - 21:30-23:30
要 三個女人大結局 食正 金像獎 個 prime time

可惜 三個女人 咁就比人刪左兩集了 >唉<
根本而家 星期日劇集檔 都搵唔到劇嚟頂到 十二傳說 ready
如果唔係睇住 4/15 嚟排, 三個女人 應該係拖得多一週就一週
現在 4/22 係做 降魔的番外篇

陳俊堅段喊戲真係完全贏曬其他男角色
TBB捧下佢啦
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-11 21:31

你個 陳俊堅 明天出 三個女人 宣傳 function 會同 黃智雯 跳舞