返回列表 發帖

寶貝兒 - 官恩娜

單選投票, 共有 53 人參與投票
77.36% (41)
7.55% (4)
7.55% (4)
3.77% (2)
3.77% (2)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 寶貝兒
主唱: 官恩娜

派台日期: 2018-2-13

http://www.joox.com/hk/zh/#/albumDetail?id=3908794&hq=0

作曲:徐繼宗
填詞:陳詠謙
編曲:黃思彥
監製:舒文

如何無眠仍是掛心
搖搖床上你有否抖震
你耳朵比我更靈敏
別要哭這裡有護蔭
聽朝一到藍天又白雲

何時迎來毛病我肯
請不要踐踏這尊肉身
祈求閃閃星辰 愛惜此人
平和的 愉快的 變大人

我看你一眼為何願意放棄一切
我聽你一笑為何自覺毫不失禮
只盼做一人迷 還傻傻地守行為
忘掉自己 你快樂我更安慰
我有你一個目明話快這麼精細
我要捉緊你愈來愈愛無法自制
當你未染污泥
此際 深怕疏忽一陣而有愧
因此我將所有輸給你 太珍貴

人離人合誰及你親
真真正正是我的核心
盡我今生所能 耗足精神
無條件 待你好 一生足印

我看你一眼為何願意放棄一切
我聽你一笑為何自覺毫不失禮
只盼做一人迷 還傻傻地守行為
忘掉自己 你快樂我更安慰
我有你一個目明話快這麼精細
我要捉緊你愈來愈愛無法自制
當你未染污泥
此際 深怕疏忽一陣而有愧
因此我將所有輸給你 太珍貴

從前踢我 來年怕我 仍留低

我帶你出世自然奉獻我的一切
發覺衍生了大慈大愛誰要浪費
總顧念你安危 今世
可會相依相伴無芥蒂
只知我將所有輸給你 太珍貴
這一切 太珍貴

等咗Ella新歌好耐 無論如何都5分!

等呢條友出歌仲辛苦過等蔡健雅出新大碟... = =

最估唔到原來佢同華納係未完約

最估唔到原來佢同華納係未完約
Lewis 發表於 16/2/2018 20:51
最估唔到係原來佢仲會唱歌

吓首歌老套到打冷震都全五分

編曲唔掂,好似聽緊20年前既舊歌
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

見到Ella新歌已經乜都唔理俾5分先!!

最估唔到係原來佢仲會唱歌
kwanie 發表於 2018-2-16 22:49

X2....見到佢仲出歌好驚喜, 真心以為佢生左2個會收山

Ella係真心like音樂嘎
點會收山
生第二胎前本身已經準備復出
Btw首歌對於ella嚟講好有意義
5分
>3<

I reckon this one was written, recorded and ready after her first child was born. It went cold when she got pregnant with her second child. So, they waited until her second child was born. Now, the time is right to release it (contract with Warner HK should be up soon). So long, Ella.  

我猜想這是在她的第一個孩子出生後錄好的。但她快速懷上第二胎, 所以華納等到她第二個孩子出生才發布。Ella與華納香港的合同應該很快就會結束。再見啦, Ella。

Ella Koon 寶貝兒 > Ella Chen 我的寶

娘得黎幾好聽
利申:唔係鏡粉

Shine官恩娜新歌鬧雙胞 旋律一樣涉版權問題
http://hd.stheadline.com/news/realtime/ent/1146599/
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星勤 發表於 2018-2-23 10:38

寰亞一年7事可以有幾多單? LOL

呢首歌前奏、主歌、副歌前段、副歌、間奏、橋段、尾奏都好好聽!
而且唱得好好聽!

星勤 發表於 2018-2-23 10:38

無所謂啦,一曲兩聽都ok既
其實個曲又唔係特別搶,反正兩隻都唔會大hit,由佢囉
FIGHT for 陳柏宇

matthewyky 發表於 2018-2-23 10:43

其實係咪特登

咁淡既melody都可以俾兩個producer揀中

咁淡既melody都可以俾兩個producer揀中
721AXA 發表於 2018-2-23 13:50

正想講,首悶歌都竟然有人爭

難得今時今日唔係改編歌都仲有一曲兩詞

正想講,首悶歌都竟然有人爭
kayzzz 發表於 2018-2-23 13:54

俾你地講左先TIM

邊忽似燕尾蝶呀

matthewyky 發表於 2018-2-23 10:43

仲有咩7事? LOL

其實ELLA 把聲好有POTENTIAL 做JOEY 2.0..

第一次聽 淚腺就決堤了

聽完不怕走番黎聽寶貝兒
個人係對ella有感情多過shine, 所以可能投入感大d
演繹上ella感情係好d, 最大原因當然係佢故事, shine上高音始終都係差d
詞就直情好大對比, 陳詠謙變化的確係大d, 今次真係青出於藍
唯一覺得編曲上各有各好
所以最後都係番黎俾5分
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

官恩娜真係女人既典範
又有美貌又有實力

把聲好甜好得噯
好聽
Be Happy.  

令人滿懷希望既好作品
支持XX兒

搖搖床上你有否抖震

向祖祖致敬牙?

好聽過另一首 5分!

Not even a lyric video yet

官恩娜《寶貝兒》贈子女無意復出
http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0224/00282_002.html
So long Ella Koon. Goodbye & have a nice life

官恩娜《寶貝兒》贈子女無意復出

So long Ella Koon. Goodbye & have a nice life  ...
boy4dudes 發表於 2018-3-3 21:31

據知,Ella近兩年一直收到不少廣告及商場騷的邀約,但專心湊仔的她不為所動。雖然最近推出新歌,但她暫未有復出計劃,希望專心照顧剛剛出世的女兒。Ella一直愛在社交平台分享仔女的可愛照片,日前便上載女兒的滿月照片,又晒一對仔女的合照,見到大仔陪在熟睡的妹妹身邊,溫馨滿Fun!

唉以為佢會復出TIM

據知,Ella近兩年一直收到不少廣告及商場騷的邀約,但專心湊仔的她不為所動。雖然最近推出新歌,但她暫未 ...
放空 發表於 2018-3-3 21:37

好可惜
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

miss you

終於都出歌!
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D