返回列表 發帖

齊齊踏入30歲!AGA同Gin Lee當人生新開始

曾兩度合唱大熱歌曲的歌手Gin Lee(李幸倪)和AGA(江海迦)趁新年彼此向對方送上祝福,搞鬼的Gin話要祝AGA不勞而獲,而AGA則祝Gin紅館個唱:「唔使操都咁Fit!」言談間盡顯二人老友鬼鬼一面。問到如何度過新年?Gin就說必定要回馬來西亞「撈起」,寓意新一年風生水起:「通常就喺原位撈到啲嘢食好高、跟住跌落嚟,一路做呢個動作嘅時候一路講啲吉祥說話,通常我都係隨心諗到啲乜就講乜,撈得越高自己個願望實現嘅機會就越大。」出名廿四孝的她表示其後會和家人到澳洲旅行,自己就算再忙都會一手包辦及計劃行程:「就算Plan行程係好攰,但係爸爸媽媽為我哋付出咗咁多,到依家我有呢個能力帶佢哋去旅行,係我應該要做嘅嘢,唔可以厭惡同覺得煩,應該係覺得開心。

細個被家姐呃利是錢

而自認廚藝有待改進的AGA就說會幫家人準備蘿蔔糕:「佢哋會安排一啲好安全嘅位置畀我,例如切吓嘢咁,(切嘢都安全?)係佢哋安全嘛!因為我知道自己煮嘢食方面有待改進,所以我閒時都唔會煮嘢食,只要唔煮就冇事,所以我係唔會畀佢哋有機會話我係地獄廚神!」AGA又大爆自己幼時曾被家姐騙去利是錢的趣事:「我屋企有三姊妹,我係最細嗰個,細細個可能因為天真,我啲家姐會攞啲垃圾嚟賣畀我,我就會好年少無知咁畀晒啲利是錢佢哋。例如佢哋會賣啲過期嘅糖畀我,又會呃我話畀一本魔術秘笈我,到第二日先發現只係出面派嘅傳單。大大吓我媽咪發現咗,之後就開始幫我Keep住啲錢,至少媽咪會買啲冇過期嘅糖畀我食,哈哈!」

唔介意年齡

兩位唱得之人今年齊齊踏入3字頭,怕不怕被標籤成中女?兩位鬼妹仔均表現得相當豁達,Gin笑說:「其實我基本上喺25歲之後就已經冇再計自己幾多歲,就當自己年年25歲喇!可能細個嘅時候會比較介意,依家已經唔會,屋企人可能都知我事業心重,反而會叫我唔好咁快,專心做嘢先。」AGA亦表示認同:「尤其係入咗呢一行之後覺得時間過得特別快,等到做完晒啲嘢發現又係時候收爐喇,咁又過咗一年。與其話係關口,不如話係一個New Start。」AGA又透露今年會首次參與「饑饉30」,作為30歲時的一個挑戰:「我上年經歷咗好多事情,亦都了解到呢個世界上有好多需要幫助嘅人,好多事情發生緊,但係我哋自己嘅生活太過忙碌,好似生活咗喺一個Bubble裏面。今年受到邀請,我真係好想去嘗試,我好有信心可以完成,因為我係一個好有意志力嘅人。」

新一年繼續拼搏

至於新年目標,Gin除了積極操弗準備6月的紅館個唱外,亦計劃推出首張國語專輯,而AGA除了出新碟和在香港開騷外,同時也忙於內地巡唱,齊齊繼續為事業拼搏!

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20180219/bkn-20180219220010506-0219_00862_001.html

討論重點:
* Gin Gin 疑似會一年兩碟
* 留意片入面兩個人既神情,期待某會員再次解讀 Gin 同 Aga 既內心戲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

咪吹得就吹,aga鐘意靚仔架(eg lam仔)
Gin lee就真係乜緋聞都無 ...
kayzzz 發表於 2018-2-23 10:09

AGA 喜歡 多毛仔仔。。識貨。

Gin lee就真係乜緋聞都無 ...
kayzzz 發表於 2018-2-23 10:09

Gin LeeAlan Tam
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

係咪姐係我地誤會左
其實佢兩個唔係不和
而係 sheshe couple
所謂既不和只係煙幕
掩飾佢地既關係 ...
616.1314 發表於 2018-2-21 12:55

Gin lee就真係乜緋聞都無

CM人真係幻想多多
AGA點會咁bad taste... = =

係咪姐係我地誤會左
其實佢兩個唔係不和
所謂既不和只係煙幕
掩飾佢地既關係 ...

佢地仲要前後腳去旅同一地方旅行
陰公 猩猩霏d fans 無位入去分化佢地tim

驚。。。我唔會信。
kk8733 發表於 2018-2-21 13:03

Gin講過以前有學妹追過佢

係咪姐係我地誤會左
其實佢兩個唔係不和
所謂既不和只係煙幕
掩飾佢地既關係 ...

諗起套美劇,
Piper 同 Alex, 互相憎對方但也愛對方

希望Gin演唱會請Aga上台一齊跳唱

係咪姐係我地誤會左
其實佢兩個唔係不和
所謂既不和只係煙幕
掩飾佢地既關係 ...

驚。。。我唔會信。

原來gin要被操
jose 發表於 2018-2-21 08:26

係咪姐係我地誤會左
其實佢兩個唔係不和
所謂既不和只係煙幕
掩飾佢地既關係
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Gin(左)祝AGA不勞而獲,而AGA就祝Gin唔使操都咁Fit!
JasOh103 發表於 2018-2-21 00:03

原來gin要被操

gin gin好索
AGA 走開啦

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Gin除了積極操弗準備6月的紅館個唱外,亦計劃推出首張國語專輯

比人放逐? ...
newguy 發表於 2018-2-20 14:49

出國語碟下年咪可以同美祖爭金曲歌后囉

Gin(左)祝AGA不勞而獲,而AGA就祝Gin唔使操都咁Fit!
JasOh103 發表於 2018-2-21 00:03

真係好FD咁喎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

為表歉意
希望各共和榜主可獲得由環球唱片送出倉底貨Live in the Moment一隻 ...
hehehaha 發表於 2018-2-20 20:46

唔洗啦唔該
世界已經夠多膠

咩今年齊齊踏入三字頭啫
明明兩個唔同年
一個87一個88

硬膠姐擺款唔幫CM拍片
等收山啦
Lewis 發表於 2018-2-20 20:37

為表歉意
希望各共和榜主可獲得由環球唱片送出倉底貨Live in the Moment及Luna一隻

Looks like it! Probably AGA --> concentrates on HK market, and Gin --> China & Taiwan
boy4dudes 發表於 2018-2-20 15:55

我估佢公司個策略係嚮香港,不斷plug廣東單曲蒞以保住個曝光。國語歌碟就去第二度Plug 咁。

硬膠姐擺款唔幫CM拍片
等收山啦

霏常期待堅LEE收山前拎女金
gooloo 發表於 2018-2-20 18:34

佢再唱歌成日唔走音呢世都唔會拎到女金

霏常期待堅LEE收山前拎女金

呢個post啲留言真係痴線得好緊要

明明佢兩個真係friend

Gin除了積極操弗準備6月的紅館個唱外,亦計劃推出首張國語專輯
比人放逐? ...
newguy 發表於 2018-2-20 14:49
Looks like it! Probably AGA --> concentrates on HK market, and Gin --> China & Taiwan

比人放逐?

堅李penyanyi yang paling bagus dan menyerlah
Orang lain semua sampah
JasOh103 發表於 2018-2-20 13:27

/t
AGA搞fans meeting?
嗰個fan就好啦
jose 發表於 2018-2-20 00:21

好羨慕
想去

跟住佢家姐....若......
Frankiekiekie 發表於 2018-2-20 12:59

佢有兩個家姐, 唔知邊個用過期糖呃佢

想嘈堅李就會講幾句馬拉話你聽
Frankiekiekie 發表於 2018-2-20 12:58

堅李penyanyi yang paling bagus dan menyerlah
Orang lain semua sampah

主要係AGA 家姐心術不正, 自己妹都呃
lblemon 發表於 2018-2-20 09:52

跟住佢家姐....若......

與其話係關口,不如話係一個New Start。
好似生活咗喺一個Bubble裏面。

好嘔心
港夠未 ...
John 發表於 2018-2-20 01:56

想嘈堅李就會講幾句馬拉話你聽

lblemon 發表於 2018-2-20 09:52

新正頭百無禁忌
AGA 講呢D關鍵字又真係唔避
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

原來aga咁蠢 真係人頭豬腦

個兩句祝福就睇得出佢地幾面和心不和
好想對方放棄咁 然後搶quota ...
JasOh103 發表於 2018-2-19 23:54

與其話係關口,不如話係一個New Start。
好似生活咗喺一個Bubble裏面。

好嘔心
港夠未
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

支持堅李 <3 AGA 成日痴住人地既人氣博上報

老友鬼鬼 人唔笑狗都
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

AGA搞fans meeting?
嗰個fan就好啦

蘭粉行開啦
JasOh103 發表於 2018-2-20 00:02
唔認自己惡行。。叫人走開TIM。。

龍力蓮Tone 依句野有聲

你估你自己好叻。。話人蠢
kk8733 發表於 2018-2-19 23:57

蘭粉行開啦

原來AGA 30歲
太OLD
唔support佢了

其實我基本上喺25歲之後就已經冇再計自己幾多歲,就當自己年年25歲喇!

呢句真係跟開痰伯呢啲老嘢先講得出口。。。

你估你自己好叻。。話人蠢

好想對方放棄咁 然後搶quota

希望AGA今年繼續努力啦~
支持佢

搞鬼的Gin話要祝AGA不勞而獲
616.1314 發表於 2018-2-19 23:32

準備俾人抽水