返回列表 發帖
求尾場rundown

下次十場不是夢
lemontea1069 發表於 2018-6-20 00:14

相信今次已經開到十場...

同埋, 感覺上觀眾冇乜普通話人

雖然沒去到睇Show 不過一路留意呢個Po
睇住大家一路從負皮到好評不斷

好期待DVD~

因為頭兩場既負皮,本來想放棄入場
好在有去
【This is MC】澳門見

希望以後演出門票規範d,非官方渠道購買的門票都有風險,分分鐘被人趕出場,因為原購票人可以通過購票記錄信息同埋信用卡記錄到警署報失門票
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

開頭所謂負評不斷 都係俾開場降兩度嚇親 同埋個part真係過長
即使宜家cut短左 我都係麻麻地, 放去encore會好啲
但其他部份真心係用心製作 俾上次昇華唔少

希望出碟賣到大包

開頭所謂負評不斷 都係俾開場降兩度嚇親 同埋個part真係過長
即使宜家cut短左 我都係麻麻地, 放去encore會 ...
721AXA 發表於 2018-6-20 10:45

放去ENCORE仲衰, 我覺得降兩度唱NOBODY 開場熱鬧吓已經夠, 然後搭3隻廣東歌

放去ENCORE仲衰, 我覺得降兩度唱NOBODY 開場熱鬧吓已經夠, 然後搭3隻廣東歌
lblemon 發表於 2018-6-20 10:56

nobody + 我本人 已夠
女神都可有可無

nobody + 我本人 已夠
女神都可有可無
lemontea1069 發表於 2018-6-20 11:10

其實係, 不過佢當降兩度係獨立一PART, 2首歌又好似太短

降兩度呢個PROJECT 的問題係, 降兩度造型係搞笑系, 但歌曲係認真既HIFI制作, 叫降兩度上紅館唱慢歌, 視覺上好古怪. 可能因為咁, 降兩度部分主要設定以搞笑快歌為主,以合理化呢個搞笑造型.

結論係, 降兩度根本唔適合擺上紅館.

其實係, 不過佢當降兩度係獨立一PART, 2首歌又好似太短

降兩度呢個PROJECT 的問題係, 降兩度造型係搞笑 ...
lblemon 發表於 2018-6-20 11:43

認同視覺上係同聽覺有衝突 降兩度個look唱聽說愛情回來過好奇怪 btw 雖然係好聽軒係向來係接受善意合理批評 但係今次唔知係咪d人恰佢淋善
d人係網上面 什至佢ig留言都講哂粗口人身攻擊佢 真係少d EQ都唔得

認同視覺上係同聽覺有衝突 降兩度個look唱聽說愛情回來過好奇怪 btw 雖然係好聽軒係向來係接受善意合理批 ...
janice001 發表於 2018-6-20 11:51

我情願佢opening係著條靚既女人裙靚既女人look唱啲慢歌先
然後先除衫跳老舞
我諗成件事就好好多

我情願佢opening係著條靚既女人裙靚既女人look唱啲慢歌先
然後先除衫跳老舞
我諗成件事就好好多 ...
721AXA 發表於 2018-6-20 12:20

問題係降兩度只占小部分, 佢冇化女人妝

然後先除衫跳老舞
我諗成件事就好好多 ...
721AXA 發表於 2018-6-20 12:20

問題係降兩度只占小部分, 佢冇化女人妝, 着靚靚女人衫一樣古怪

相信今次已經開到十場...

同埋, 感覺上觀眾冇乜普通話人
lblemon 發表於 2018-6-20 09:51

廣州都係講廣東話既
坐我附近果啲勁多都廣州口音
仲拎住張直通車飛

Btw, 今次啊豬啊狗都去睇就真既
只能說佢太識玩social media, pr做得太好
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

你的吻像龍捲風吹過 怎可對抗這吸引
關智斌 如海嘯衝擊我 使我向下沉

恕我膚淺 好想佢再出翻D高汁K歌
YY 的畸型歌真係聽夠了

廣州都係講廣東話既
坐我附近果啲勁多都廣州口音
仲拎住張直通車飛

Btw, 今次啊豬啊狗都去睇就真既
只 ...
hehe 發表於 2018-6-20 12:59

黎唔到內地做show,d粉絲都撲曬去紅館睇

睇返d片 其實降兩度part佢玩得好開心
港姐加冕果段讀白分分鐘係佢本人心聲都唔定

或者分開降兩度出黎開個mini concert 而唔係一開始夾埋張敬軒個label黎開 大家會容易接受d都唔定

睇返d片 其實降兩度part佢玩得好開心
港姐加冕果段讀白分分鐘係佢本人心聲都唔定

或者分開降兩度出黎開個m ...
cbacbacba1 發表於 2018-6-20 20:17

降兩度part 應該同黃色大門合併

Nobody
黃色大門+我本人+灰姑娘+三角誌+女神(Medley)
女嘉賓出場合唱 (例如kay 黎就唱囍帖街)
女嘉賓獨唱佢去換衫

咁安排咪好睇好多囉
不過要請足6晚女歌手,仲要過英皇關
FF 下好喇

降兩度呢個PROJECT 的問題係, 降兩度造型係搞笑 ...
lblemon 發表於 2018-6-20 11:43

dahlia ≠ 降兩度

你的吻像龍捲風吹過 怎可對抗這吸引
關智斌 如海嘯衝擊我 使我向下沉

恕我膚淺 好想佢再出翻D高汁K歌
YY  ...
lemontea1069 發表於 2018-6-20 14:04

兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

https://m.youtube.com/watch?v=QlSR35RJs0I

2:04 真係每次睇每次都覺得好笑

Joey完全想幫張軒出櫃lol

真係好正,呢個con

下次至少九場

dahlia ≠ 降兩度
just11256 發表於 2018-6-20 22:02

一直以為 等如

已經完左演唱會希望佢快啲出埋「缺」個隻碟
「微笑之中 接受還未有 答案。」

已經完左演唱會希望佢快啲出埋「缺」個隻碟
misterben111 發表於 2018-6-21 13:55

分分鐘又係ep...

下次至少九場
乐坛风云 發表於 2018-6-21 08:32

軒6場全爆一票難求炒起晒
宋禮9場扮爆城網開show前一星期仲襟到3-6行

你覺得9場會唔會太低估軒仔 haha

軒6場全爆一票難求炒起晒
宋禮9場扮爆城網開show前一星期仲襟到3-6行

你覺得9場會唔會太低估軒仔 haha{ ...
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:26

送禮仲有一班60后粉絲,軒嘅粉絲都喺85后,明顯送禮嘅號召力高好多喇

傳聞Boyz準備開紅館

送禮仲有一班60后粉絲,軒嘅粉絲都喺85后,明顯送禮嘅號召力高好多喇 ...
乐坛风云 發表於 2018-6-21 15:54

Are you sure? 軒可以50蚊入場嗎?

傳聞Boyz準備開紅館
乐坛风云 發表於 2018-6-21 16:03

唔係呀化
expect 麥花臣架咋喎

傳聞Boyz準備開紅館

紅館批先算啦, 最終都應該會係麥花臣

肯定滯銷過欣宜
TheOcean 發表於 2018-6-21 17:22

可能佢地以為軒仔做加奔會好有吸引力
加上見shine開左兩次, 但其實BOYZ一半飛都唔知賣唔賣到, 吳浩康開好過佢地啦

傳聞Boyz準備開紅館

ho..he..ho..

lblemon 發表於 2018-6-21 17:24

煎煎JW都批
紅館職員可能畀面斌女美顏盛世都會照批

佢幾時會唱他的故事

2:04 真係每次睇每次都覺得好笑

Joey完全想幫張軒出櫃lol
Wing1211 發表於 2018-6-20 23:37

呢個好笑

boyz應該頂到一場麥花臣既
有英皇打手k姐幫佢地密密出post
加埋軒斌戀呢啲煲水新聞
宣傳已經好夠啦

張生今次咁爆
除左佢自己本身識玩social media
k姐功勞都唔小
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

分分鐘又係ep...
stephybest 發表於 2018-6-21 14:00

肯出已經好好,好怕佢又走數

佢幾時會唱他的故事
lemontea1069 發表於 2018-6-21 18:14

酷愛演唱會個次之後就冇唱過

睇616個場,上o黎講下感受
可能去之前睇左D post,expectation降到好低
但係實際唔差啊,有笑點,有喊點,算幾好啦!
水part真係好似HOCC MMT 癡情司個part,再加小小DF木紋
又係白色古裝,又係呢個dancer,又有吹簫(笛),又有個藝術家系中間表演,連個頭都似埋
我覺得可能佢唔敢咁明目張膽翻唱HOCC D歌,所以整翻part黎“致敬”
又或者暗示緊一D野

睇616個場,上o黎講下感受
可能去之前睇左D post,expectation降到好低
但係實際唔差啊,有笑點,有喊點, ...
WIL-HIN 發表於 2018-6-22 08:34

成個環節我覺得已經係明示……
既然現實唔容許禁戀,倒不如“下次愛你”,投“井”自盡共赴黃泉,或許“天堂有路”搵到轉機就一齊

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2018-6-19 22:46

seeeeeeeeee
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

肯定滯銷過欣宜
TheOcean 發表於 2018-6-21 17:22

其實shine得, 點解boyz唔得
講真當年kenny應該都好多妹妹+hehe fans

其實shine得, 點解boyz唔得
講真當年kenny應該都好多妹妹+hehe fans
Lewis 發表於 2018-6-22 10:14

賣飛果陣大大隻字寫特別嘉賓陳偉霆
紅館都唔夠裝啦即刻

成個環節我覺得已經係明示……
既然現實唔容許禁戀,倒不如“下次愛你”,投“井”自盡共赴黃泉,或許“ ...
stephybest 發表於 2018-6-22 09:02

都算暗示啦BTW 睇你咁講,連個story都對應埋
下次愛你=明明絕配犯眾憎便放開
井=縱使到此時你的心不再再跳,共你快將相會了
天堂有路=遲一點 天上見

lblemon 發表於 2018-6-21 17:24

gin lee都批啦

gin lee都批啦
cathay1996 發表於 2018-6-22 13:29

兩屆女銀vs???

原來kenny已經38歲
真係睇唔出