返回列表 發帖
好似話聽晚係胡定欣+胡蓓蔚?!
stephybest 發表於 2018-6-15 02:10

唔係fa差咁多皮。。。。胡定欣唱歌好難聽。。。。

其實佢用講嘢時間唱多几首,連贯性會好好多,今晚好多位唱一兩首就講几句,情緒好容易斷。

走火入魔好可惜

睇尾場 希望唱塵埃落定啦

今晚有不吐不快, 希望聽晚都有
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

得25首歌?!呢個咩紅館演唱會嚟
開場完場時間大約係幾點?
just11256 發表於 2018-6-15 00:53

咁少?!打破紅館唱最少歌紀錄

留名等睇903班Dj又讚到天上有地下無

回復 866# sophia121

誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實係咪set錯咗hide… 搞到要個個回覆先睇到run down

美祖唱笑忘書堅正

琴晚美祖黎咗即係今晚唔使見到佢
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

标题

琴晚美祖黎咗即係今晚唔使見到佢
cymusic 發表於 2018-6-15 07:00

你今晚可以聽視后大展歌喉
無力將天氣逆轉。

留名等睇903班Dj又讚到天上有地下無
hehehaha 發表於 2018-6-15 05:33

麻利女神已經喺ig出咗post大讚

太過重口味.....
=)

聽講係尾場嘉賓
fifty1205 發表於 2018-6-15 00:05

DIU 如果係我大大聲 HUR

咁希望佢唱 男孩像你,劳斯莱斯
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

14/6 Rundown:反白睇

Gonlando:
1. Medley
- Crazy in love
- 失戀(泰文版)
- Jai Ho
- Nobody
Talk
2. 我本人
Talk
3. 女神

Talk
胡楓:愛是永恆
羅蘭:漫步人生路

4. 酷愛
5. 最卑微的願望
6. 壯舉
Talk
7. 缺

8. 騷靈情歌
9. 兩座位跑車
10. 羅賓

11. 下次愛你
12. 井
13. 天堂有路

14. 靈魂相認
Talk
15. 黃色大門
16. 喜帖街
Talk
17. 預言書 w/ toby

18. Joey:笑忘書
Talk
19. 不同班同學
Talk
20. 天才兒童1985
21. 青春常駐

Encore:
22. 餘震
Credits
23. 不吐不快
Talk
24. 只是太愛你
Talk
25. 櫻花樹下

佢都真係好走火入魔,搞咩啊佢?

好想聽《透露》……
依然系傅珮嘉頭號fans,如今,仍在努力工作。

睇完第一場
我都唔知點評價好, 好壞參半
最鍾意就一定係水part, 好顛, 淨係哩part 都值回票價, 真係好精彩
個故仔+選曲好感人, 又多靚仔睇
而最驚喜一定係不吐不快, 佢講話咩之前廣州唱過香港就未
我已經勁high, 已經估到係不吐不快
好感動, 終於聽到live…..

插佢幾野先
第一part 9唔搭8, 特別係開場果段選曲造型都係災難級……
好在勝左夠氣氛同都叫幾high…..
金木水火土既concept 又係好勉強
甚至我搵唔到木同土, 係邊一part -.-
同埋有幾首歌都入唔到/入錯左, 連新歌都係咁sosad

可能我對佢有expectation 同埋2014年果次好精彩,
對比今次我係有d失望, 但鬼叫我咁愛佢同埋佢唱左不吐不快
冇不吐不快既話我就真係不吐不快, 一定插到佢體無完膚

賴爽 發表於 2018-6-15 07:33

咁睇黎琴晚個嘉賓係最正常

美祖唱笑忘書堅正
daniel1136 發表於 2018-6-15 06:51

我覺得唔岩key, 太低音,真心冇咩feel
高返d 會好聽d
琴晚頭兩句真係認唔到係佢靚聲

我覺得唔岩key, 太低音,真心冇咩feel
高返d 會好聽d
琴晚頭兩句真係認唔到係佢靚聲 ...
Kyle_ 發表於 2018-6-15 08:45

降兩度嗰首medley個key都set得好低

反而想佢翻唱多幾首
本身想聽降兩度架嘛

宜家兩頭唔到岸
過場亦太耐

太多野講 太多無謂間場 修哥個part晒時間。
上次譚玉英好反應,唔代表可以繼續落去囉……

覺得副題既然係降兩度,其實一半一半可能效果重好。好似 EASON DUO 咁。
自己又出過兩隻翻唱碟,留低鎖匙你救哪一個下次愛你好時辰。其實降兩度係好聽架喎。

個台D LED 收晒升降台。
中後場先出現。 唔係680既人根本睇唔到。
因為圓形台D射燈直射爆晒光……………
連祖兒出場歡呼聲都唔勁,正到升降台上到黎 LED出現先知係佢…
第一下有個女仔出場我以為係何雁詩 -0-

無 flow 太跳…
火同水先叫有主題。
金木土係乜其實? 剩係件衫?

太英皇了,英皇時期唔係唔好聽…
但歌迷是否更渴環球的他呢?

其實佢唔洗搞咁多花巧野,正正經經企係度翻唱都可以好好囉

跟本個演唱會就好應該分阿樂、阿愁、阿憎、阿驚、阿燥、乒乓 6part
乒乓 (降兩度人妖part)
1.個堆快歌medley
2.留低鎖匙/你救哪一個/婚紗背後
3.女神/勞斯萊斯/男孩像你
阿愁 (sad歌part,用side track同hit歌梅花間竹咁唱,同埋開場其實side d都無所謂,因為大家仲未會嫌悶)
4. 單打獨鬥/男孩最痛
5. Hurt so bad/斷點/無能為力
6. 感情用事/悲劇人物/病況
7. 我的天/春秋
8. 不吐不快
阿憎 (藝術歌part,用黎表示自己藝術家既感覺)
9. 天堂有路
10. 隔夜茶/悔過詩
11. 蟬+酷愛
12. Blessing
阿驚 (生死歌part)
13. P.S. I love you
14. 井
15. 靈魂相認
16. 預言書
17. 笑忘書(嘉賓唱)
阿燥 (講成長,唱成長三部曲)
18. 缺
19. 不同班同學
20. 青春常駐
21. 天才兒童1985
22. 叮噹可否不要老
阿樂 (快歌part)
23. Make me proud
24. 願望樹上
25. 曝光
26. Do what you what+ My way
Encore
27. 騷靈情歌
28. 過雲雨
29. 黃色大門/囍帖街
30. 塵埃落定
31. 雪花抄
32. 櫻花樹下

以上rundown純粹FF,平衡到藝同商業,亦有啲元素取自而家個rundown
我都想張軒好,不過今次好似差咁啲

乒乓係咪個間 hehe bar lol

乒乓係咪個間 hehe bar lol
賴爽 發表於 2018-6-15 11:36

你講到你好似唔多熟悉咁

賴爽 發表於 2018-6-15 07:33

今晚係胡定欣同豹嫂, 你點睇?
利申: 唔L知邊個係豹嫂, 無睇垃圾TBB十世

咁少?!打破紅館唱最少歌紀錄
sophia121 發表於 2018-6-15 04:57

其實係8點半唱到11點半
但中間太多垃圾間場同埋廢話talk

跟本個演唱會就好應該分阿樂、阿愁、阿憎、阿驚、阿燥、乒乓 6part
1.個堆快歌medle ...
Wing1211 發表於 2018-6-15 10:47

如果跟呢個rundown唱 我一定場場睇780!

感覺想盡量唱少D環球既歌
以方便日後出碟

唔似得喺度做緊紅館大show,chok風,吞噬,送禮個舞台都好睇過佢,點解今次可以hea成咁,雖然古sir都hea,但起碼古sir個rundown接受到,同為EEG嘅,可唔可以一視同仁落啲本錢黎搞好個show

其實通常第一場都會多野講d 因為又預吾到d時間又未講過
希望今晚講少d野唱多一兩首啦!!!!
(睇今場呀因為)

唔似得喺度做緊紅館大show,chok風,吞噬,送禮個舞台都好睇過佢,點解今次可以hea成咁,雖然古sir都hea, ...
乐坛风云 發表於 2018-6-15 14:26

古巨基果個唔hea,成本都唔平

睇完d造型好大機會唔睇lu,同呢度口碑,俾張飛個fd,本身翻唱已經打折

好似劣評如潮咁
希望降低完我嘅期待值
到我睇嗰日會顯得有驚喜XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 20 冠軍歌:雲浩影 - 慢性分手

啲造型除左個人妖
其他都幾正喎幾舞台感

Rundown plz

X登開咗幾個post鬧爆佢XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

啲人幾時開始將嗰啲歌詞提示器,放到喺嗰個大海報嘅地方。怪唔得對住綠區時間甘多

感覺想盡量唱少D環球既歌
以方便日後出碟
masterdragon 發表於 2018-6-15 13:28

返唱咪又係環球,我本人囍帖街
英皇歌都唔見多啦

啲人幾時開始將嗰啲歌詞提示器,放到喺嗰個大海報嘅地方。怪唔得對住綠區時間甘多 ...
乐坛风云 發表於 2018-6-15 18:22

唔係一向擺開四面台台邊嘅咩

回復 879# Lewis

我未去過 帶我去
舞來舞去 不日內開始錄音。

唔係一向擺開四面台台邊嘅咩
gooloo 發表於 2018-6-15 18:59

台邊都有,但綠區海報度有一個全場最大的歌詞提示器,唱歌時候海報就唔見左,變左歌詞提示器

太子妃唱深宫计主题曲
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

視后獨唱
真係恭喜今日睇嘅朋友

1.個堆快歌medle ...
Wing1211 發表於 2018-6-15 10:47

我本身都估inside out再分裂降兩度
但而家好垃圾

視后獨唱
真係恭喜今日睇嘅朋友
JayantL 發表於 2018-6-15 21:12

《笑忘書》頭場獨家?

JY話rundown唔可以無《笑忘書》,所以專登揀嚟唱
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

太子妃唱深宫计主题曲
kenny211 發表於 2018-6-15 21:11