返回列表 發帖
演唱會前會新碟 Dahlia 2

翻唱歌唔會7、80年代果啲咁舊,會有盧巧音同許美靜 ...
阻住 發表於 2018-3-7 00:18

其實嗰陣唔係話 Felix 第二集都係翻唱舊歌咩?
張生真係走咗好鬼多條數 = =
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

如果佢唱好多翻唱
咁同我開concert有咩分別...
John 發表於 2018-3-2 23:02

想聽WOR
不如你BOOK 個場玩下

又莊少榮導演喎
期待度減低了

話會唱side track!!!!!
提咗 男孩最痛 病況 隱形人
話呢幾首好好聽
JayantL 發表於 2018-3-7 00:44

希望有悲劇人物
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

病況 係正。
過雲雨好耐冇唱,想聽

買唔到

買唔到
stephybest 發表於 2018-3-8 13:08

我由9點打到1215先買到,歡樂滿東華仲多線過佢
Infinity & Eternity

演唱會前會新碟 Dahlia 2

翻唱歌唔會7、80年代果啲咁舊,會有盧巧音同許美靜 ...
阻住 發表於 2018-3-7 12:18 AM

邊度收風?
盧巧音就明顯系唱垃圾啦
許美靜就不了好嗎
唔知會唔會有美霏首我本人呢
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

想聽和每天講再見

邊度收風?
盧巧音就明顯系唱垃圾啦
許美靜就不了好嗎
唔知會唔會有美霏首我本人呢 ...
Qmen 發表於 2018-3-9 01:14

好明顯佢係想唱同佢一齊成長d怨婦歌
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

我由9點打到1215先買到,歡樂滿東華仲多線過佢
pooh1460 發表於 2018-3-8 13:17

買到就得啦
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

話會唱side track!!!!!
提咗 男孩最痛 病況 隱形人
話呢幾首好好聽
JayantL 發表於 2018-3-7 00:44

估佢唔到
其實佢環球時期真係好多好聽side track

邊度收風?
盧巧音就明顯系唱垃圾啦
許美靜就不了好嗎
唔知會唔會有美霏首我本人呢 ...
Qmen 發表於 2018-3-9 01:14

佢facebook live講左

Arrow Season 3 DVD Boxset so the operation

可唔可以唱雪花抄

優先訂飛門票已售罄!!
SAMMI 三米

聽返佢喺環球啲歌真係好好聽
大部分side tracks都好聽過英皇呢幾年嘅主打

張生應該係樂壇仲係高產黃金時期誕生嘅最後一位當紅歌手啦
不如考慮下開返個side tracks演唱會啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

聽返佢喺環球啲歌真係好好聽
大部分side tracks都好聽過英皇呢幾年嘅主打

張生應該係樂壇仲係高產黃金時期 ...
JayantL 發表於 2018-3-9 23:07

英皇啲歌真係麻麻

英皇啲歌真係麻麻
帥小寶` 發表於 2018-3-9 23:43

球記時代拍Alvin Leong才是全盛時期

夥拍Johnny Yim後,質素已經差一截
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我又唔認同英皇既歌唔好...其實只係佢減產左

青春常駐 不同班同學 羅賓 緋樹灣少年 過客別墅 找對的人 靈魂相認

都聽得下啊~

披星戴月世界第一

我就覺得披星戴月係佢最差一首主打,仲要拉低成張感情生活質素。

英皇好聽主打:
緋荔榭‧少年、叮噹可否不要老、風起了、缺、靈魂相認

英皇麻麻地嘅主打:
青春常駐、不同班同學、羅賓、Do What You Want

英皇難聽主打:
最卑微的願望、找對的人、過客別墅

英皇好聽主打:
緋荔榭‧少年、叮噹可否不要老、風起了、缺、靈魂相認

英皇麻麻地嘅主打:
青春常駐、不同 ...
1d14 發表於 2018-3-11 09:35

聽歌好主觀,
你列嘅難聽嘅歌,我個人覺得麻麻嘅只有 找對的人
我鍾意過客別墅,而最卑微的願望雖然唔係主流plug歌格,但遠遠講唔上難聽
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

我就覺得披星戴月係佢最差一首主打,仲要拉低成張感情生活質素。
teennum1 發表於 2018-3-11 03:48

溺愛 呢首我勁鐘意,但從來無人提起,sosad

溺愛 呢首我勁鐘意,但從來無人提起,sosad
samxdxd 發表於 2018-3-11 12:51

溺愛真係...完全比人忘記得一乾二淨。
    明明呢首歌仲好聽過披星戴月

「為諾貝爾獎出發先算漂亮」好聽到chisin

我覺得佢英皇啲歌冇乜突破,普遍旋律又唔算優秀,真正hit得首青春常駐。整體上張敬軒仲係消費緊佢環球年代歌曲儲落的人氣,仲未超越到以前。

希望聽到不吐不快既LIVE, 大愛哩首

我覺得佢英皇啲歌冇乜突破,普遍旋律又唔算優秀,真正hit得首青春常駐。整體上張敬軒仲係消費緊佢環球年代 ...
Serendipity 發表於 2018-3-11 13:26

近排首《缺》已經係佢英皇第二hit嘅歌

近排首《缺》已經係佢英皇第二hit嘅歌
1d14 發表於 2018-3-11 14:35

靈魂相認都好好既其實

我覺得佢英皇啲歌冇乜突破,普遍旋律又唔算優秀,真正hit得首青春常駐。整體上張敬軒仲係消費緊佢環球年代 ...
Serendipity 發表於 2018-3-11 13:26

exactly, 中晒point

我覺得佢係差個高質紅館Show

我覺得佢係差個高質紅館Show
kinderpark 發表於 2018-3-11 15:37

呢個係真
三次個人紅館都要請好多嘉賓
歌又次次唱嗰幾隻
跟住佢自己又鍾意cover好多人哋啲歌
搞到冇一次係完完全全靠自己歌做一個完整concept嘅show
本身自己就唔係勁歌熱舞嗰范 仲要冇concept真係好唔掂
今次又係cover....
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

呢個係真
歌又次次唱嗰幾隻
搞到冇一次 ...
JayantL 發表於 2018-3-11 16:54

學下美祖啦好心佢

學下美祖啦好心佢
帥小寶` 發表於 2018-3-11 17:03

咁美祖啲勁歌熱舞佢又學唔嚟嘅
學eason先係正路

自己又唔係唔夠歌

咁美祖啲勁歌熱舞佢又學唔嚟嘅
學eason先係正路
JayantL 發表於 2018-3-11 17:13

問題係佢唔係勁歌熱舞人但每次都要挑戰好多勁歌熱舞,我覺得上次演唱會分開每部份睇其實都幾正,一合埋就扣分

其實主觀啲嚟Live in passion算高質(當然cut左pink dahlia嗰part就更加好)
相反 軒動心弦真係悶到訓著
記得嗰次去到廣州睇無限旅程 唱中哂你地想聽嘅不吐不快 隱形人 井
好可惜剩係開左場廣州站就無左...

雖然佢今次要降兩度 預左唔夠位唱自己歌 唔敢望太多SIDE CUT...
但我覺得呢五隻歌係自己SHOW無唱過條數點都要找一找
靈魂相認 不同班同學 過客別墅 缺 緋荔榭少年

COVER 還COVER  
相逢何必曾相識/叉燒包/牛油蛋撻/娥姐賣粉果/伴我啟航
可唔可以選D正常既歌...我睇親隻碟就要禁制飛左隻歌 好煩.....

希望聽到襯
紅棉路上/Aura/Diamond Heart

作為一個紅館show當然係要照顧好多方面ge野
張生跳舞係唔叻 但係2個幾鐘企係度唱一定悶到抽筋
請嘉賓唔係問題 只要係連繫到成個show就得
14年Live In Passion同港樂個show 每part ge分段其實都好清晰
今次翻唱佢講到明會揀返d新d ge歌 而且佢就算翻唱都可以唱到變自己歌咁
不過佢又搞餐廳又剩 我好懷疑佢仲有幾多精力擺落演唱會

呢個係真
歌又次次唱嗰幾隻
搞到冇一次 ...
JayantL 發表於 2018-3-11 16:54

成晚唱30幾首歌,如果無快歌真係好單調喔
出vibes前佢講過想唱多d快歌,其中一個原因係為左演唱會度rundown有得揀
LIP 請嘅三位嘉賓都係有鋪排,唔係請黎攝時間
至於翻唱歌,其實係佢自己嘅情意結

作為一個紅館show當然係要照顧好多方面ge野
張生跳舞係唔叻 但係2個幾鐘企係度唱一定悶到抽筋
請嘉賓唔係問 ...
janice001 發表於 2018-3-11 19:28

唔止餐廳,仲有avon同埋要照顧病左嘅狗狗,
每晚凌晨,同工人姐姐輪流帶隻狗出去散步:(

雖然佢今次要降兩度 預左唔夠位唱自己歌 唔敢望太多SIDE CUT...
但我覺得呢五隻歌係自己SHOW無唱過條數點都 ...
wewa1001 發表於 2018-3-11 17:47

呢最後列嘅歌單我都好想聽,
全部都係英皇時期嘅歌,其實值得再係演唱會推介俾大家
張軒有好多歌都係因為Live版得到更多人鍾意:春秋、追風箏的孩子、遙吻

有無人覺得其實英皇首首主打嘅感覺都係一模一樣,除咗羅賓唔同之外

不過可唔可以唔好再唱酷愛 櫻花樹下 青春常駐
真係聽到嘔 唔唱係咪會死

janice001 發表於 2018-3-11 19:47

頭兩隻係biggest hits ,第三隻係英皇時期最hit,
好難唔唱,街外人分分鐘就為左呢幾隻入場

janice001 發表於 2018-3-11 19:47

酷愛今次有機唔唱
後兩隻一定走唔甩

其實何止呢幾首
My Way 騷靈情歌 迷失表參道  斷點 餘震 Hurt So Bad 笑忘書
呢堆全部都係佢個人紅館鐵膽
跟住再加幾首cover+幾首冇唱咁多嘅主打 就組成佢每次紅館嘅rundown

問題係佢唔係勁歌熱舞人但每次都要挑戰好多勁歌熱舞,我覺得上次演唱會分開每部份睇其實都幾正,一合埋就 ...
1d14 發表於 2018-3-11 17:27

Deadline嗰part夾硬改跳舞快歌真係唔知俾咩反應
DWYW反而幾high

成晚唱30幾首歌,如果無快歌真係好單調喔
出vibes前佢講過想唱多d快歌,其中一個原因係為左演唱會度rund ...
uponand 發表於 2018-3-11 19:30

LIP嗰幾個嘉賓又的確唔錯嘅
屬於固定環節 唔破壞節奏

至於cover呢個問題
就真係次次都好破壞成個show嘅連貫性
一就冇啦啦唱一首同上下冇連貫嘅cover 一就直接唱成串cover上嚟變廁所位

想問問有人成功優先訂票,但仲未扣數架?
我8號訂左480但未收到任何消息,現在好煎熬><

想問問有人成功優先訂票,但仲未扣數架?
我8號訂左480但未收到任何消息,現在好煎熬> ...
JasonKwang 發表於 2018-3-12 18:38

其實係咪可以打去建行信用卡客服熱線查下?