返回列表 發帖
買到喇好開心好暢順呀

其實呢個演唱會同埋呢張翻唱碟,肯定會有「失樂園」、「垃圾」、「絕」同埋「大開眼戒」,因為英皇上次有買版權,只用一次唔化算,肯定會循環利用。方丈小氣有可能其實係做架兩,俾機會軒仔或者英皇反口,慳得幾首得幾首,下次再出 Dahlia 3 嚟賺錢。

買到喇好開心好暢順呀
littlek 發表於 2018-4-16 11:03

我10:00入到

不停refresh都話售罄
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我10:00入到

不停refresh都話售罄
l00540 發表於 2018-4-16 11:47

55已經坐定定
58分紥行馬
59分倒數
一踩正00分refresh
咁就成功
要超級快手

Cut左KKBox 洩憤
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Cut左KKBox 洩憤
l00540 發表於 2018-4-16 12:35

我都打算换JOOX (不過我今日係自己忘了去買

其實呢個演唱會同埋呢張翻唱碟,肯定會有「失樂園」、「垃圾」、「絕」同埋「大開眼戒」,因為英皇上次有買 ...
FIVE 發表於 2018-4-16 11:47

不如整part垃圾四部曲啦咁~

好想聽係《Hins' First》嘅《透露》,而家佢再無呢類型嘅歌啦

好想聽係《Hins' First》嘅《透露》,而家佢再無呢類型嘅歌啦
1d14 發表於 2018-4-17 11:05

我都鍾意呢隻。第一次紅館有唱呢隻

我都打算换JOOX (不過我今日係自己忘了去買)
lblemon 發表於 2018-4-16 13:02

唔好呀
Joox大陸野
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

唔好呀
Joox大陸野
John 發表於 2018-4-17 11:33

咪係,自動開(電話)個後門俾人任睇
唔明點解買唔到飛點會係kkbox既錯

有冇人知加場幾時公售?
【This is MC】澳門見

回復 408# 1d14 透露好听过d咩他的故事,壮举之类多多声,张敬轩早年好多sidetrack都好正,第二次爱你同雪花抄到依家都仲loop

[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

囍帖街仲難頂過水瓶座
JayantL 發表於 2018-4-20 13:21

搞咩呀佢 好難聽

搞咩呀佢 好難聽
cathay1996 發表於 2018-4-20 13:37

搞到隻歌好似喺佢間餐廳唱緊咁
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

想問下18/6 KKBOX 特別場係咪不設公開發售??
SAMMI 三米

回復  1d14 透露好听过d咩他的故事,壮举之类多多声,张敬轩早年好多sidetrack都好正,第二次爱你同雪花抄 ...
54320笨 發表於 2018-4-18 09:08

不過覺得而家既佢未必唱得出am/pm部分歌個感覺
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

不過覺得而家既佢未必唱得出am/pm部分歌個感覺
John 發表於 2018-4-25 09:56
嗯。。。
佢近年d唱腔越来越女人,有d顶唔顺,去翻06年余震果时就好。

嗯。。。
佢近年d唱腔越来越女人,有d顶唔顺,去翻06年余震果时就好。
54320笨 發表於 2018-4-26 16:53

好似自從同秋生嗰個舞台劇之後
佢開始唱歌經常chok聲
佢嘅講法就話係因為做咗舞台劇之後容易代入角色同感情
不過上次LIP嘅笑忘書+青春常駐又真係ok嘅 但其他就唔好啦(eg. 過客別墅)

乜料
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Infinity & Eternity

乜料
pooh1460 發表於 2018-4-28 16:42

睇黎要好似五月天咁趕盡d黃牛喔。加開咁多,號召力比古巨基仲強

睇黎要好似五月天咁趕盡d黃牛喔。加開咁多,號召力比古巨基仲強
lightupmylight 發表於 2018-4-28 16:59
18號即kkbox果場,只是加多一場

5場喎
love wins!

HIN仔可唔可以加多10場等GIN LEE可以cancel個演唱會

乜料
pooh1460 發表於 2018-4-28 16:42

以為睇到尾場 而加無啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

即係唔會加前加到去6月13號啦

有無軒粉已經落左通利門口擺低紙皮

張敬軒終於開到5場四面台紅館,個人覺得係樂壇天王嘅標誌,恭喜美軒成為第一位00後出道樂壇天王。

仲未有終極加場呢幾隻大字,買唔買19號好

仲未有終極加場呢幾隻大字,買唔買19號好
Wing1211 發表於 2018-4-29 00:20

19應該尾場,堅尼23-24

張敬軒終於開到5場四面台紅館,個人覺得係樂壇天王嘅標誌,恭喜美軒成為第一位00後出道樂壇天王。 ...
1d14 發表於 2018-4-28 23:32

我一直以為天王個標準係20場起跳 乜宜家五場都敢稱為天王,甘以後系咪衹要開到紅館都稱得上天王?

我一直以為天王個標準係20場起跳 乜宜家五場都敢稱為天王,甘以後系咪衹要開到紅館都稱得上 ...
乐坛风云 發表於 2018-4-29 00:29

因為佢偶像開到5場紅館所以咪定依個作天王標準囉

因為佢偶像開到5場紅館所以咪定依個作天王標準囉
kayzzz 發表於 2018-4-29 00:36

楊千嬅2004年,2007年,2010年都係嘅5場紅館四面台,咁佢呢幾年(特別2004年)係咪天后?個人覺得係。
我用同樣嘅標準睇張敬軒有咩問題?如果千嬅唔係天后,咁張敬軒都唔算天王。
好心Eason迷唔使咁激動,知道你擁有係最厲害嘅亞洲樂壇天王。

補充返,千禧年代曾活躍香港樂壇頒獎禮而且開過5場四面台紅館嘅男歌手得:
古巨基、李克勤、陳奕迅、張敬軒、周杰倫
2000年謝霆鋒都係6場三面台。

楊千嬅2004年,2007年,2010年都係嘅5場紅館四面台,咁佢呢幾年(特別2004年)係咪天后?個人覺得係。
我 ...
1d14 發表於 2018-4-29 00:41

其實sammi同城城都無廿場,都唔算天王天後,千嬅就唔洗講啦,更唔好話軒仔得果5場4面

我 ...
1d14 發表於 2018-4-29 00:41

我真係唔知邊個激動呢軒粉  

我短短一句就引起你兩個post回覆

不嬲天王開紅館既場數係多過天后

古巨基 陳奕迅 呢d公認天王當打時期開幾多場呢又 不過依d你梗係唔會講啦 反正對你吹奏張軒作天王無幫助

除非你想講你偶像係天后 否則你拎 joey 千嬅呢d作例子無參考價值

我真係唔知邊個激動呢軒粉  

我短短一句就引起你兩個post回覆

不嬲天王開紅館既場數 ...
kayzzz 發表於 2018-4-29 00:59

古巨基係2005年Part 1開7場,Part 2開4場,再去到2007年就開6場。一向張敬軒唔能夠同陳奕迅比,以香港黎計最多就同古巨基同level,個人認為5場四面台紅館係地位象徵,你可以唔同意。但事實係2000年出道後嘅香港男歌手,暫時無人開到5場四面台紅館,當然你可以話2000年後香港再無出過天王。

古巨基係2005年Part 1開7場,Part 2開4場,再去到2007年就開6場。一向張敬軒唔能夠同陳奕迅比,以香港黎計 ...
1d14 發表於 2018-4-29 01:06

咁所以古sir當打時開到幾多場呢?
你個5場紅館係天王個標準又點訂呢?

咁所以古sir當打時開到幾多場呢?
你個5場紅館係天王個標準又點訂呢? ...
kayzzz 發表於 2018-4-29 01:11

古sir 2005年分Part 1同Part 2,你覺得可以合埋計就當你贏。
2007年古sir都係開6場四面台,留意2006年仲有首《愛得太遲》,就算2007年dup極都有個譜,去到2008年古sir先第一次有最男。
加上2018年嘅樂壇狀況差2007年太多,可以開到5場四面台紅館已經好厲害,君不見兩人差太遠。

古sir 2005年分Part 1同Part 2,你覺得可以合埋計就當你贏。
2007年古sir都係開6場四面台,留意2006年仲有 ...
1d14 發表於 2018-4-29 01:20

我真係服左你 古sir2005年果兩parts分別係3月4月搞 只差一個月點唔可以一齊計?就算唔知係咪三面台我打個七五折 都有8場

古sir 2007年打後明顯走下坡 你反而計

啱既 方便張軒再終極加場 你又可以吹奏啦

「加上2018年嘅樂壇狀況差2007年太多,可以開到5場四面台紅館已經好厲害,君不見兩人差太遠。」-->咁你哂咁多口水扮客觀又quote joey千嬅做例子做乜 直接話你鐘意張軒所以佢係天王咪得

其實sammi同城城都無廿場,都唔算天王天後,千嬅就唔洗講啦,更唔好話軒仔得果5場4面 ...
小猫子222016 發表於 2018-4-29 00:55

城城個舞臨盛宴part1+2=26場,sammi個touch mi1+2=20場,劉華學友eason唔使講啦,一次性公售20場起

我真係服左你 古sir2005年果兩parts分別係3月4月搞 只差一個月點唔可以一齊計?就算唔知係咪三面台我打個 ...
kayzzz 發表於 2018-4-29 01:30

你覺得2000年後出道嘅男歌手,邊一位係樂壇天王?如果你覺得美軒唔算係,我覺得呢18年嘅香港樂壇好悲哀。
順帶一提,我唔係美軒fans,連演唱會飛都無買,上一隻買嘅美軒碟已經係《P.S. I Love You》,我只係一個活躍cm十年嘅會員。

城城個舞臨盛宴part1+2=26場,sammi個touch mi1+2=20場,劉華學友eason唔使講啦,一次性公售20場起 ...
乐坛风云 發表於 2018-4-29 01:31

其實四大天王、鄭秀文、陳奕迅、容祖兒、王菲呢d級數就一定係天王天后,不用爭辯。

其實我覺得5場對軒仔黎講少左d添
講真佢開8場都綽綽有餘

其實有咩好拗 好明顯張軒未去到天王級 但係一線男歌手
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

都2018年啦
仲喺度拗埋呢啲虛銜
唔怪得官台頒獎禮到今時今日仲要整埋啲新四大天王呢啲咁老土嘅綽號
原來真係會仲有人care

BTW
張poster話“強勢加開” 隨時仲有得加

你覺得2000年後出道嘅男歌手,邊一位係樂壇天王?如果你覺得美軒唔算係,我覺得呢18年嘅香港樂壇好悲哀。
...
1d14 發表於 2018-4-29 01:35
你啲同伴答左你啦
其實有咩好拗 好明顯張軒未去到天王級 但係一線男歌手
fifty1205 發表於 2018-4-29 02:22
都2018年啦
仲喺度拗埋呢啲虛銜
唔怪得官台頒獎禮到今時今日仲要整埋啲新四大天王呢啲咁老土嘅綽號
原來真係會仲有人care
JayantL 發表於 2018-4-29 02:31

你啱呀 仲要格硬創造個紅館五場標準去吹奏自己偶像係天王 依樣要糾正

之前係kktix買咗18號以為尾場 點知又加 喊出嚟

講真呢個市道,演唱會賣得已經好值得開心,
張軒有自己嘅魅力,唔需要加天王光環,
可以叫佢火爆小甜甜XDD
開太多場我都驚佢把聲同體能應付唔黎,
anyway 恭喜張軒!我都要諗辦法再撲飛!
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

如果要10場起跳先係天王天后,相信香港以後都唔會有,開到5場或以上嘅新一代歌手唔係第一都有第二。我用5場做標準係因為自容祖兒之後,再無香港歌手挑戰到5場四面台,今日張敬軒做到都算係00後歌手突破。