返回列表 發帖
三面台嘅話,有可能七場

英皇同事辛苦啦,又要搞古巨基,又要搞張敬軒,仲要都係紅館起碼4場,點樣分配資源?仲要古sir未出poster ...
1d14 發表於 2018-2-25 01:48

霆鋒話今年都plan緊。好彩送禮舊年搞左。唔系嘅話,英皇今年有排忙

個演唱會名堅正
食字得嚟又表達到演唱會主題
好過佢以前嗰啲乜乜軒動心弦
今次應該至少都平佢紀錄4場啦
mea ...
JayantL 發表於 2018-2-25 02:40

duo當時都好多翻唱歌曲,但duo真係好好

點解大陸將佢定義為第一個開紅館嘅"內地"男歌手

佢連d商業show都未接到
janice001 發表於 2018-2-25 22:14

翻大陸冇咩意思……好似檸檬甘,成日翻大陸,個人low曬

軒仔算係2000後出道,fans base最穩定既男歌手,大半年空窗期都有最男5強+最歌20強,叫座力長期處於3-4場 ...
1d14 發表於 2018-2-26 11:14

古巨基2011都系三場,張敬軒2014三場,林峯好似一直都系2-4場

有無人覺得佢近年D台風有D誇張
有時覺得佢隻手D動作多左D
唔知點形容
masterdragon 發表於 2018-3-4 23:17

有歌神拈花指甘誇張嗎?

張敬軒終於開到5場四面台紅館,個人覺得係樂壇天王嘅標誌,恭喜美軒成為第一位00後出道樂壇天王。 ...
1d14 發表於 2018-4-28 23:32

我一直以為天王個標準係20場起跳 乜宜家五場都敢稱為天王,甘以後系咪衹要開到紅館都稱得上天王?

其實sammi同城城都無廿場,都唔算天王天後,千嬅就唔洗講啦,更唔好話軒仔得果5場4面 ...
小猫子222016 發表於 2018-4-29 00:55

城城個舞臨盛宴part1+2=26場,sammi個touch mi1+2=20場,劉華學友eason唔使講啦,一次性公售20場起

如果要10場起跳先係天王天后,相信香港以後都唔會有,開到5場或以上嘅新一代歌手唔係第一都有第二。我用5場 ...
1d14 發表於 2018-4-29 08:41

00後出道嘅歌手都已經差唔多20年,甘都開唔到五場,冇野好講喇。況且佢又唔系第一次開紅館,都係有經驗個歌手。

我明你意思,你其實都係希望香港樂壇唔會越做越萎縮,
無論係邊個歌手都好,賣得好其實好鼓舞,

其實又 ...
uponand 發表於 2018-4-29 08:47

等四大天王同埋校長佢地唔再開演唱會個話,應該有可能的。衹要有九十年代班老餅係度開,後生嘅好難有出頭之日

張敬軒而家上唔到內地做show,甘肯定就多佐好多內地人黎睇咖,所以d飛咪甘難買咯

前面再加兩場應該OK,再多就真係太趕了。搖滾大俠8號尾場,9號拆臺,10~11號搭臺,12號綵排,13號首場咁就OK啦

送禮9.11尾場,GEM9.14首場,睇黎張敬軒11號頭場都好大可能,期待英皇公佈

開到
不過會有平飛
lemontea1069 發表於 2018-5-8 12:01

而家五場都估計可能有,下個月就知道了

會再加呀 加14/6  15號公開發售
^^小琪^^ 發表於 2018-5-10 13:00

13號唔加?英皇今次做咩唔去盡D?

係咪仲有終極尾場?

應該會有終極尾場
lemontea1069 發表於 2018-5-13 19:17

英皇真係好鍾意搞呢味野。初初公佈三場,可以加到七場

好懷疑美軒嘅身體能否應付6場四面台
1d14 發表於 2018-5-13 23:21

甘後生都唔得?甘你叫年過半百個啲點開20+四面台

睇黎加几多場都係唔會買得到
lblemon 發表於 2018-5-15 10:33

其實好多人都鍾意湊熱鬧,係都整癱瘓個网,但買到又唔去睇,即刻擺上网放飛

我係英皇就再加兩場,還掂英皇都唔介意大平賣,我覺得好似送禮咁紅館門口賣110蚊一張,開9場都仲得。 ...
1d14 發表於 2018-5-15 12:13

其實6月10-13都系張敬軒檔期,睇英皇夠唔夠膽加姐

其實放飛group已經有唔少原價+極少手續費放飛
我諗演唱會前應該唔少正價執到 ...
fifty1205 發表於 2018-5-16 00:57

我朋友尋日500蚊買左一張480

英皇男歌手排行:李克勤九場四面台>張敬軒六場四面台>謝霆鋒六場三面台>古巨基五場三面台

如果加埋20 相信要搵原價飛無難度
lemontea1069 發表於 2018-5-17 22:45

好似而家14號都幾多原價飛放,18/19號都好多人放,係15-17呢幾場少啲

fb買飛有無咩方法可以驗真假
DearMargaret 發表於 2018-5-19 22:42

觀塘

睇黎應該都喺唔會再加場咖喇。

貌似呢個時候搵原價飛都有吖
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

應該冇特價飛,但穩原價飛真系唔難

買左人生第一次黃牛飛, +120蚊, 27行
呢個賣家幫趁開(不過之前係跳樓飛), 覺得佢都可靠 ...
lblemon 發表於 2018-6-11 14:11

Facebook都有唔少原價咖,搵唔到嗎?780都只喺原價出,見到好幾個

有無d名可提供thx
joshua 發表於 2018-6-13 13:02

冇,都喺靠自己多留意就得啦,因為好多時候原價或者低於原價都會好快俾人買走

好似幾靚
721AXA 發表於 2018-6-13 16:33

其實都今時今日黎講算喺普普通通嘅一個舞台喇,Twins,送禮個臺都喺差唔多咁

即日門票易買到飛起

個台好似好細,無乜特別咁
Wing1211 發表於 2018-6-14 20:07

780算喺咁噶喇

14/6 Rundown:反白睇

Gonlando:
1. Medley
- Crazy in love
- 失戀(泰文版)
- Jai Ho
- Nobody
Talk
2. 我本人
Talk
3. 女神

Talk
胡楓:愛是永恆
羅蘭:漫步人生路

4. 酷愛
5. 最卑微的願望
6. 壯舉
Talk
7. 缺

8. 騷靈情歌
9. 兩座位跑車
10. 羅賓

11. 下次愛你
12. 井
13. 天堂有路

14. 靈魂相認
Talk
15. 黃色大門
16. 喜帖街
Talk
17. 預言書 w/ toby

18. Joey:笑忘書
Talk
19. 不同班同學
Talk
20. 天才兒童1985
21. 青春常駐

Encore:
22. 餘震
Credits
23. 不吐不快
Talk
24. 只是太愛你
Talk
25. 櫻花樹下

唔似得喺度做緊紅館大show,chok風,吞噬,送禮個舞台都好睇過佢,點解今次可以hea成咁,雖然古sir都hea,但起碼古sir個rundown接受到,同為EEG嘅,可唔可以一視同仁落啲本錢黎搞好個show

啲人幾時開始將嗰啲歌詞提示器,放到喺嗰個大海報嘅地方。怪唔得對住綠區時間甘多

唔係一向擺開四面台台邊嘅咩
gooloo 發表於 2018-6-15 18:59

台邊都有,但綠區海報度有一個全場最大的歌詞提示器,唱歌時候海報就唔見左,變左歌詞提示器

其他唔變
一晚轉一隻side track...
不吐不快變咗塵埃落定
有乜意思

仲以為佢第一次開到六場可以醒 ...
JayantL 發表於 2018-6-15 23:14

但今次係最叫座個一次

所以先咁失望
以為乘機省靚個招牌
JayantL 發表於 2018-6-15 23:20

同千千一樣,叫座不叫好

入場前門口大陸佬原價加五舊收飛
hehe 發表於 2018-6-17 00:29

呢個人係粉絲定黃牛?黃牛個話,佢有一定嘅客源先甘夠膽收飛

現場的觀眾都係學生妹和小情侶多

boyz出道到而家係紅館唱佐幾多次死性不改同La la世界?

一線歌手甘易請架
千嬅Sammi容祖兒近年好常做嘉賓
Nathan 發表於 2018-6-18 20:13

衹要唔系阿麟伯做嘉賓,邊個做嘉賓都唔錯

今次算喺一個高質演唱會,但如果要同2014那個比較,真係上次個會好睇

希望以後演出門票規範d,非官方渠道購買的門票都有風險,分分鐘被人趕出場,因為原購票人可以通過購票記錄信息同埋信用卡記錄到警署報失門票

廣州都係講廣東話既
坐我附近果啲勁多都廣州口音
仲拎住張直通車飛

Btw, 今次啊豬啊狗都去睇就真既
只 ...
hehe 發表於 2018-6-20 12:59

黎唔到內地做show,d粉絲都撲曬去紅館睇

下次至少九場

軒6場全爆一票難求炒起晒
宋禮9場扮爆城網開show前一星期仲襟到3-6行

你覺得9場會唔會太低估軒仔 haha{ ...
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:26

送禮仲有一班60后粉絲,軒嘅粉絲都喺85后,明顯送禮嘅號召力高好多喇

傳聞Boyz準備開紅館