返回列表 發帖
是非自有曲直,公道自在人心,bye

上次皇上皇后合體,張敬軒嘅表現真係未如人意,唔該今次早D閉 ...
1d14 發表於 2018-4-30 02:57

上次皇上皇后合體,張敬軒嘅表現真係未如人意----> 同感, 突然上我歌又突然被踢, 嚴重影响呢個合體演唱會的籌備.
應減少降兩度----> 亦同意, 佢唱女人歌陰陽怪氣咁, 不過我覺得佢翻唱係好, 翻唱男人歌順耳過翻唱女人歌好多, 特別是DANNY

retry retry retry

why still so difficult to login urbtix?

香港樂壇唔係已死啦咩, 搞乜四面5場的軒仔咁難買

香港樂壇已死,但香港和內地黃牛生命力越來越強。況且張敬軒嘅斷點,my way,酷愛喺內地有一定嘅知名 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-3 10:49

都要有人願意出牛價買票先得架!

前後几次撲飛, 已經用左唔少時間, 仲要買唔到

玩左幾轉浪費左咁多時間,兩張飛都買唔到,整定冇緣,等睇過半場都係大陸人 ...
Crooks 發表於 2018-5-3 14:37

我都覺得浪費好多時間,我仲要一張都買唔到

同2014比,其實張敬軒嘅人氣同號召力冇乜區別,只不過喺而家紅館多咗好多大陸客黎睇先咁多人搶飛,到時 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-8 14:23

2014年時,我家姐我世姪女都無意睇軒仔, 但今年兩個都話想睇.

會再加呀 加14/6  15號公開發售
^^小琪^^ 發表於 2018-5-10 13:00

應該冇咁多黑位啦卦

$280全部可以買 $480接近全部可以買 $780就幾乎全黑
^^小琪^^ 發表於 2018-5-14 16:17

好丫, 反正唔會睇780

retry retry retry

睇黎加几多場都係唔會買得到

其實好多人都鍾意湊熱鬧,係都整癱瘓個网,但買到又唔去睇,即刻擺上网放飛 ...
乐坛风云 發表於 2018-5-15 10:39

係, 同埋有理冇理,明明2人睇都買4張

同埋我覺得多左散客買搶票程式

原來香港樂壇未死。。。

入到去, 但系統繁忙,請稍後再試

通利話sold out

究竟是什麼人搶晒

離譜!浪費了幾個上午買票也買不到 ...
l00540 發表於 2018-5-15 11:45

同感, 几次撲飛加埋用左超過6小時,仍然一張票都買唔到。
以前,CLICK得入時至少買到單丁位,但而家CLICK得入時,一係系統當機15分鐘都買唔到,一係就完售或者有單丁但比其它人HOLD住

想唔放棄都唔得, 以後全力支持美煎 AGA 美肥呢D 新生代算了, 至少買票容易得多。

頭先通利排第一嗰個連$780都買唔到,我排第三10.05買$480已經等28行!
loyatsze 發表於 2018-5-15 11:54

提早几耐排隊

喺,你睇下而家自由行幾多?每日關口幾多人流量,過來代購順便睇個演唱會,輕輕鬆鬆過關返歸。再加上 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-15 11:59

6月高鐵都未開。

其實6月10-13都系張敬軒檔期,睇英皇夠唔夠膽加姐
乐坛风云 發表於 2018-5-15 12:44

開多一兩場都唔會買到的了。相信佢今次實際上支持到十場四面台,仲係好多人撲飛

我反而覺得今次retry入網唔難 半個鐘我入咗兩次
就係快速購票嗰關永遠都話系統繁忙過唔到

BTW
280 780售罄 ...
JayantL 發表於 2018-5-15 14:37

其實係因為down左機先至入到咋!

見到張敬軒爆到咁,齊齊大跌眼鏡,同上年皇上皇后演唱會反應差咁遠。
同時,都估唔到竟然古巨基竟然係香港 ...
1d14 發表於 2018-5-15 16:01

古巨基唔爆姐,唔算滯,平飛聽聞都唔係減得多

點解無啦啦咁多人搶,我搶足4次都搶唔到
小猫子222016 發表於 2018-5-15 13:14

日子有功, 本地街客增加, 再者, 難以返內地開騷亦令內地支持者大量來港睇軒仔

買左人生第一次黃牛飛, +120蚊, 27行
呢個賣家幫趁開(不過之前係跳樓飛), 覺得佢都可靠

Facebook都有唔少原價咖,搵唔到嗎?780都只喺原價出,見到好幾個
乐坛风云 發表於 2018-6-11 15:15

幫趁開果個黃牛(不過之前係同佢買跳樓), 同佢交易可靠. 未幫趁過FB啊

交易安心都好重要.

降兩度快啲完啦,好悶呀

軒仔快啲同我出黎!就快割櫈

羅蘭都出埋黎咁款
stephybest 發表於 2018-6-14 21:07

好失望呀!想點呀

降兩度好重口味,我係咪應該慶幸搶唔到飛
Nathan 發表於 2018-6-14 21:28

暫時黎睇,你冇損失

缺都係降key版啵係咪應該降夠兩度先易唱?!
stephybest 發表於 2018-6-14 21:33

降左,但佢今日冇晒低音

中大伏

Ig好少人up相 係咪大家睇到呆哂
721AXA 發表於 2018-6-14 22:00

因為冇大芒,冇得影住個芒

美軒未練好vocal部分,主rundown好多時入唔到或得差
應該明天會好啲

覺得井果個部分最好

前大半都唔好睇,係美祖出場之後先變翻正常
stephybest 發表於 2018-6-14 23:57

同意,不過井果部分ok,下次愛你、井都唱得好好

今年會唔會已經係佢人氣嘅高峰
唔好唔記得佢其實係冇 hit 歌
但你亦都可以話佢冇 hit 歌都開到六場其實 ...
just11256 發表於 2018-6-20 00:20

有D野係累積落黎的

人妖個part佢練左咁耐 d fans係討論區ig鬧到佢發瘟
佢都可以咁大量 話cut就cut 真心佢呢個level ge歌手有 ...
janice001 發表於 2018-6-20 08:46

以後唔想見到降兩度喺紅館出現

佢軒動心弦果次頭場唱左京華春夢果D 超老餅歌, 都劣評如潮, 佢都大手CUT 左, 美軒向來係接受善意合理批評既

請mimi姐合唱《信者得愛》?
l00540 發表於 2018-6-20 00:54

相信朱咪咪係唱到, 佢係少數可以CARRY 到而家D歌既老歌手

下次十場不是夢
lemontea1069 發表於 2018-6-20 00:14

相信今次已經開到十場...

同埋, 感覺上觀眾冇乜普通話人

開頭所謂負評不斷 都係俾開場降兩度嚇親 同埋個part真係過長
即使宜家cut短左 我都係麻麻地, 放去encore會 ...
721AXA 發表於 2018-6-20 10:45

放去ENCORE仲衰, 我覺得降兩度唱NOBODY 開場熱鬧吓已經夠, 然後搭3隻廣東歌

nobody + 我本人 已夠
女神都可有可無
lemontea1069 發表於 2018-6-20 11:10

其實係, 不過佢當降兩度係獨立一PART, 2首歌又好似太短

降兩度呢個PROJECT 的問題係, 降兩度造型係搞笑系, 但歌曲係認真既HIFI制作, 叫降兩度上紅館唱慢歌, 視覺上好古怪. 可能因為咁, 降兩度部分主要設定以搞笑快歌為主,以合理化呢個搞笑造型.

結論係, 降兩度根本唔適合擺上紅館.

我情願佢opening係著條靚既女人裙靚既女人look唱啲慢歌先
然後先除衫跳老舞
我諗成件事就好好多 ...
721AXA 發表於 2018-6-20 12:20

問題係降兩度只占小部分, 佢冇化女人妝

我情願佢opening係著條靚既女人裙靚既女人look唱啲慢歌先
然後先除衫跳老舞
我諗成件事就好好多 ...
721AXA 發表於 2018-6-20 12:20

問題係降兩度只占小部分, 佢冇化女人妝, 着靚靚女人衫一樣古怪

dahlia ≠ 降兩度
just11256 發表於 2018-6-20 22:02

一直以為 等如

傳聞Boyz準備開紅館
乐坛风云 發表於 2018-6-21 16:03

紅館批先算啦, 最終都應該會係麥花臣