返回列表 發帖
3月27日
kh23 發表於 2018-3-14 16:51

英皇好忙,既要宣傳張敬軒又要宣傳古巨基

微博見到紅館外有黃牛訓街排隊,唔會係排張軒d飛掛,提前兩日咁誇?
聽日有無其他演出開始公售? ...
uponand 發表於 2018-3-25 19:43

五月天29

開售日期: 2018年3月27日 上午10時

* 售票首天每人每次限購票6張

自從2016年之後多咗唔少大陸牛搶飛,就開始難買飛。以前買飛都喺十幾分鐘之後好順暢

建議實行實名制購票,入場

講真,twins跨年個次都冇咁難買,難道張敬軒比twins人氣仲高?之前twins加場個場賣咗成個月先售罄

我無話乜,我只係想講其實已經少左好多內地fans搶飛
uponand 發表於 2018-4-12 12:50

但多咗內地嘅黃牛搶飛

乜料
pooh1460 發表於 2018-4-28 16:42

睇黎要好似五月天咁趕盡d黃牛喔。加開咁多,號召力比古巨基仲強

通利琴行有人夜排嗎?聽講Facebook已經好多原價飛,唔通黃牛炒唔起?

幾多位公售?

香港樂壇唔係已死啦咩, 搞乜四面5場的軒仔咁難買
lblemon 發表於 2018-5-3 10:30

香港樂壇已死,但香港和內地黃牛生命力越來越強。況且張敬軒嘅斷點,my way,酷愛喺內地有一定嘅知名度的

都要有人願意出牛價買票先得架!
lblemon 發表於 2018-5-3 10:58

既然黎得香港睇show嘅內地人,就唔旨在呢一千幾百,因為對佢地黎講,一張演唱會飛只不過喺最低成本消費,機票酒店shopping旅遊觀光等等的經濟支出遠遠比一張演唱會飛大,所以呢d飛喺大陸喺可以炒到好高價格黎賣,唔系點會咁多大陸牛湧現香港?

咁多黑位 我唔信以張生賣座力可以內部食得曬
JayantL 發表於 2018-5-3 14:19

正如樓上話斎,張敬軒喺天王喔,點會食唔曬

玩左幾轉浪費左咁多時間,兩張飛都買唔到,整定冇緣,等睇過半場都係大陸人 ...
Crooks 發表於 2018-5-3 14:37

你太睇少大陸人喇,何止半場啊,直投三分之二都喺喇,睇下羅湖關口一日幾多人流量

11-19?????
JayantL 發表於 2018-5-4 14:11

搭臺日期都計埋落去

到底真卖得定蛋公司一贯宣传手法,临开show自有分晓
54320笨 發表於 2018-5-5 18:23

同當時宣傳李克勤嘅手法一樣,但李克勤九場又唔見有咩吉位吖,只不過喺d飛炒唔起,最後大平賣姐

特價未必, 原價應該有
lemontea1069 發表於 2018-5-8 13:53

同2014比,其實張敬軒嘅人氣同號召力冇乜區別,只不過喺而家紅館多咗好多大陸客黎睇先咁多人搶飛,到時候現場睇下,應該都喺大陸客占一半

我覺得今次演唱會咁賣得,除左宣傳做得好之外,
2014 Live in Passion 演唱會積累嘅好口碑都功不可沒,
上Y ...
uponand 發表於 2018-5-8 20:36

搖滾大俠唔加場嘅話,前面應該唔止加一場咁少,應該會加兩場。我喺度霖真係再加落去嘅話,d黃牛就好難炒起d飛

佢幾時講架
lemontea1069 發表於 2018-5-10 15:28

未聽講過,今日都12號喇,如果真係15號公售加場,應該都公佈消息喇

又浪費兩個鐘,好野,慳返!

係咪全廣東廣西湧落黎睇?

香港樂壇咁好景,邊個仲夠膽話樂壇已死?

黃牛幾 ...
Crooks 發表於 2018-5-15 11:56

喺,你睇下而家自由行幾多?每日關口幾多人流量,過來代購順便睇個演唱會,輕輕鬆鬆過關返歸。再加上而家好似話開通咗高鐵,廣州40分鐘到紅磡,北方過來都唔超過四五個鐘,你話幾咁方便,有得睇唔睇?

唔知會唔會學送禮咁
開個終極尾場全場座位公開發售呢
JayantL 發表於 2018-5-15 15:47

呢個座位表已經同送禮上次個差唔多喇,上次送禮尾場賣得好慢,開場前幾日尾場仲不斷放飛,唔知邊個閑日仲放埋綠區D行出黎。送禮個次好容易入,刷十幾分鐘就入到。

張敬軒都可以開六場四面臺,早兩年楊千嬅都只喺得七場四面臺,仲喺唔爆個種喺咪又一次證明張敬軒嘅天王地位上升到另一個檔次

所以我都好懷疑睇ge好多都唔係香港人 冇理由同lip差咁遠
janice001 發表於 2018-5-16 07:38

內地人啊,你睇下學友,周董,may day,千fa,Sammi嘅紅館現場就知,幾乎60%以上都喺內地人。而家紅館外面嘅黃牛都喺講普通話嘅多

有幾出奇,軒仔係大陸好多fans
cathay1996 發表於 2018-5-16 15:03

大陸圈粉喺因為《my way》《斷點》《酷愛》呢幾首歌幫佢唔少

聽講優先訂票嘅都已經收到咗

暫時睇唔出個舞臺有咩機關,但感覺好似都唔會點變

英皇會唔會食住個勢,出年開part2?

所謂特別場就喺人妖part特別長?

成個concert既嘉賓都好似Let's Begin咁
粒粒巨星,係其中一粒個level另捨特別  ...
Jacz 發表於 2018-6-18 22:03

Let's Begin:陳奕迅,容祖兒,郭富城,鄭秀文,張學友,周柏豪,梁漢文                                                                                                                  hinsideout:胡楓,羅蘭,容祖兒,胡定欣,陳慧琳,Boyz,楊千嬅,XXX
   兩者都仲喺有d差距lo