返回列表 發帖
Gin唱埋水百合!!!!!!正

仲要水百合 唱翻ivana個腔嗰下先勁

弱水三千
係咪向kay 示威
放空 發表於 2018-11-21 21:07

又有個浴室

弱水三千
係咪向kay 示威
放空 發表於 2018-11-21 21:07

Kay嗰晚兩個都唔多掂。。。堅完勝

弱水三千
係咪向kay 示威

弱水三千 有冇咁正

chi sinnnnn好正
每句都有戲

自我感覺還好真心好聽

自我感覺還好首LIVE!!

痴線 好好聽
老實講 我以前好少聽佢live
無諗過佢翻唱都咁正

獻世
hehehaha 發表於 2018-11-21 20:49

呢首唱得好!!!

獻世

全部歌都係環球
係咪方便出碟
Bold and Beautiful and More

佢唱得首歌好甜
唔錯唔錯
放空 發表於 2018-11-21 20:36

正過key,key唱得太淡
gin 唱到種港豬幸福感
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

佢唱得首歌好甜
唔錯唔錯

你們的幸福第一個字就唱錯
nicknicknick 發表於 2018-11-21 20:34

She tried don't be too harsh

903 x Gin Lee 咤夕 音樂會

1. 和每天講再見
2. 你們的幸福
3. 你快樂 所以我快樂
4. 至少還有你
5. 獻世
6. 自我感覺還好
7. 我們都寂寞
8. 弱水三千
9. 水百合
10. 侘寂
11. 一支花
12. 紅豆
13. 天地一沙鷗

End

堅個牛屎頭好正

琪待gin快d喝點gin然後三加三三減三

至少可以成為最多至尊唱片大獎既女歌手
sam6a 發表於 2018-11-8 20:51
太天真喇...唔會拎到架.
kaytse 發表於 2018-11-17 04:49

So true, the record belongs to 葉蒨文 with a total of 2:
1988 祝福
1990 珍重

sam6a 發表於 2018-11-8 20:51

太天真喇...唔會拎到架.
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

美軒都出到
Juno肯出錢就得啦 至少機會一定大過夏森美
JayantL 發表於 2018-11-13 23:04

夏狗條友錢又冇人脈又冇, 靠佢死得啦.
不過Juno有冇心做返都成問題
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

我覺得機會好小...
我相信KAY應該出唔番喜帖街既影音產品...
wewa1001 發表於 2018-11-13 11:07

美軒都出到
Juno肯出錢就得啦 至少機會一定大過夏森美
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

我覺得機會好小...

Copyright肯俾錢就得架啦
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

我覺得機會好小...

點解咁講呢?

雖然拉闊好耐冇出過dvd對上一次已經係華星三寶個次,個juno同Kay 而家同公司唔知有冇機會呢? ...
misterben111 發表於 2018-11-9 23:05

我覺得機會好小...

FWD有美煎霏換, 1000分兩張
可惜果晚係東京 希望搞得掂有fb直播

「叱咤樂壇 x Gin Lee Music Suite - 咤夕」音樂會2018 將於11月21日在中環PMQ元創方舉行,歌手Gin Lee(李幸倪)將即場演繹多首由林夕填詞的經典歌曲,包括 《紅豆》、《至少還有你》 、《獻世》等,更有林夕親自為Gin Lee挑選的曲目《你們的幸福》、《水百合》和《弱水三千》。

音樂會以「Suite」命名,原來是指林夕曲目,還呼應了主題-套房。 音樂會將佈置成一間睡房,配合柔和燈光尤如置身於Gin的房間,細味每首在Gin心中舉足輕重的林夕之作。

日期: 2018年11月21日(星期三)
時間: 晚上8時
地點: 中環PMQ
兌換日期︰2018年11月12日 - 2018年11月21日
領取獎賞日期︰2018年11月21日
內容︰「叱咤樂壇 x Gin Lee Music Suite - 咤夕」音樂會門票2張
(部分劃位不設椅子,可坐在地上欣賞表演)

咁如果女金唱咩好?囍帖街好冇
hehehaha 發表於 2018-11-10 06:01

唱年度之歌俾台下聽順便宣佈明年唔攞獎
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

想聽談情說愛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

你果時已經打爆左部電視喇 仲使乜理佢唱乜

點解個show唔唱香女人

人妻的偽術唱到咁恐怖 好彩唔係呢首十大
JasOh103 發表於 2018-11-10 02:13

人妻的偽術唱到咁恐怖 好彩唔係呢首十大
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

雖然拉闊好耐冇出過dvd對上一次已經係華星三寶個次,個juno同Kay 而家同公司唔知有冇機會呢? ...
misterben111 發表於 2018-11-9 23:05

Juno肯出咪有囉
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

雖然拉闊好耐冇出過dvd對上一次已經係華星三寶個次,個juno同Kay 而家同公司唔知有冇機會呢?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

謝大媽全身發力囉漩渦果浸Yum 味出晒嚟 想親吻佢腳尖同佢瘋狂飛吻 坐得好近好正

但 ...
nicknicknick 發表於 2018-11-7 23:05

Juno兩首新歌唱得幾好!!!

我唔貪心。kay擰唔擰金都唔重要。希望隻碟擰至尊大碟。對上一隻實至名歸大碟係addendum.應該再下一城 ...
schoe 發表於 2018-11-8 20:44

到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

我唔貪心。kay擰唔擰金都唔重要。希望隻碟擰至尊大碟。對上一隻實至名歸大碟係addendum.應該再下一城

一個女人唱得ok
但人妻就
【This is MC】澳門見

男人背後 背後女人
(一個男人)一個女人和浴室
今年興呢種玩法?

古仔唱果段同一個女人完全唔同
KLY 發表於 2018-11-8 12:39

剩番8星期唔夠juno想點l 樣玩呀痴線

Melody唔係同之前果首一樣?
kayzzz 發表於 2018-11-8 12:37

古仔唱果段同一個女人完全唔同

原來Juno早前執導電影《風林火山》時,與跟古天樂成好朋友,而古仔亦被Juno的新碟意念打動,決定再開金口。 ...
KLY 發表於 2018-11-8 12:35

Melody唔係同之前果首一樣?

原來Juno早前執導電影《風林火山》時,與跟古天樂成好朋友,而古仔亦被Juno的新碟意念打動,決定再開金口。

古仔表示:「我很欣賞Juno做事認真和細心,雖然我不識唱歌,但當他提出意念,其實一首歌可用故事概念表達,我是以角色身份去唱,故唱功可以不完美,這便打動了我。」

古仔又說到對樂壇的看法,雖再拿咪唱歌有壓力,但踏出第一步很重要:「香港樂壇需要有新一頁,無論是年青歌手,或殿堂級前輩,都要有新衝擊。」

他讚賞Juno不止用音樂講故事,還可以用影像甚至電影去表達,故願意作出支持。在Juno夥謝安琪即將推出概念專輯中,為碟中新歌《(一個男人)一個女人和浴室》獻聲,昨晚在《拉闊》首度嚗光歌曲,。

不過,古天樂稱唱歌或拍MV都可以,唯一要求是:「千祈不要我唱live。」

https://topick.hket.com/article/2203678/

唔係呀?  想搶至尊?痴線

我要新歌呀
kayzzz 發表於 2018-11-8 12:22

其實應該算新歌
好似羅生門mix咗念念不忘咁
呢隻係mix浴室

真係估你唔到
myrichardac 發表於 2018-11-8 12:28

佢地係咪知道拎唔到女金 想搶至尊算

我要新歌呀
kayzzz 發表於 2018-11-8 12:22

真係估你唔到 不過歌名都唔同,應該分開計

麥浚龍(JUNO)與謝安琪(KAY)的年度企劃,概念如電影,以董折、浦銘心兩個角色貫穿所有歌曲及MV,極具追 ...
hin仔 發表於 2018-11-8 12:17

我要新歌呀

麥浚龍(JUNO)與謝安琪(KAY)的年度企劃,概念如電影,以董折、浦銘心兩個角色貫穿所有歌曲及MV,極具追看性,先後推出〈人妻的偽術〉、〈勇悍•17〉及〈一個女人和浴室〉等單曲。繼二人合體開音樂會後,再有新曲派台,今次邀請到金像影帝古天樂演出KAY第二任丈夫──藍定凌,與KAY合唱由BERT作曲、黃偉文作詞、TED LO編曲、麥浚龍/陳哲廬監製的〈(一個男人)一個女人和浴室〉。

古天樂係kay第2任老公?定同Juno搞gay?
Lewis 發表於 2018-11-8 10:29

謝安琪老公。亦係人妻的藝術中浦銘心既老公