返回列表 發帖
我以為係董折同浦銘心
JayantL 發表於 2018-9-11 14:38

ok you win

咁耐都唔公佈點換飛
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

10月5日(星期五)中午12時起,881903.com全新會員,去http://bit.ly/MIL2018Nov-pre-fb 成功訂購指定節目重溫計劃,即可獲贈《拉闊音樂會2018 麥浚龍 謝安琪 王雙駿 陳哲廬》門票2張!

無須抽籤,成功訂購保證有飛
數量有限,額滿即止!
*全新會員是指所有在2018年10月5日中午12時或以後於881903.com成功登記並啟用戶口的全新會員。
**是次優惠活動只適用於上述所指的全新會員,並於過去從未訂購任何服務計劃。

拉闊音樂會優惠服務計劃 A
節目重溫2年服務計劃 (365天 x 2)
港幣$1,080
即送地面座位門票2張

拉闊音樂會優惠服務計劃 B
節目重溫2年服務計劃 (365天 x 2)
港幣$720
即送看台座位門票2張

想知903有無措施打擊黃牛?

10月5日(星期五)中午12時起,881903.com全新會員,去 成功訂購指定節目重溫計劃,即可獲贈《拉闊音樂會20 ...
阻住 發表於 2018-9-28 17:53

舊會員乜X都冇

舊會員乜X都冇
hlyung 發表於 2018-9-28 20:52

又要人開新account
咁到時頒獎禮投票係咪又可以刷票XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

好想睇Juno X Kay X Carl X Jerald

Kay強調,今次她在音樂會上並不會演唱自己舊作,展現一個不一樣的謝安琪!

The old Kay can't come to the ...
nicknicknick 發表於 2018-10-1 18:10

可以唔去了
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

可以唔去了
JasOh103 發表於 2018-10-1 18:21

可能會唱 很堅強 信 呢

Kay強調,今次她在音樂會上並不會演唱自己舊作,展現一個不一樣的謝安琪!

The old Kay can't come to the ...
nicknicknick 發表於 2018-10-1 18:10

好彩冇諗住去,唔唱舊作,即係要聽好多麥先生,咪攪了
任我行 失憶蝴蝶

如果會唱愛上殺手、奧瑪、大風吹既話都仲琪袋

期待斷氣版侘寂 心之科學 搖滾之母登場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

來到11月舉行的拉闊音樂會,兩人不諱言這是故事的序章。Juno指出,自從〈羅生門〉後,他們能夠同台演出,就只有頒獎禮、演唱會,或者一個屬於他們的演唱會。「今次拉闊以故事出發為主,主題正正是1986年開始,嘗試透過別人的歌、不同年代的歌,加上我們本身歌者的歌,將會是另一種講故事的方式。就算我們的專輯有多仔細,但拉闊能夠利用不同歌曲,展示角色的不同心境、不同發展,是另一種的喜悅。」Kay更直言,這次不是麥浚龍及謝安琪的演唱會,而是投入角色上的演唱,以董折和浦銘心的身分,用歌曲去講故事。「這個形式很新穎,不是音樂劇、不是舞台劇,卻在說故事,加上強大的音樂團隊,有很豐富的表達,所以令人很興奮,很有電影感。」

拉闊之前會唔會plug合唱歌 力保熱播到女金?
舞來舞去 不日內開始錄音。

來到11月舉行的拉闊音樂會,兩人不諱言這是故事的序章。Juno指出,自從〈羅生門〉後,他們能夠同台演出,就 ...
阻住 發表於 2018-10-1 20:38

好期待!希望星期五搶到飛。

來到11月舉行的拉闊音樂會,兩人不諱言這是故事的序章。Juno指出,自從〈羅生門〉後,他們能夠同台演出,就 ...
阻住 發表於 2018-10-1 20:38

“朝朝播放 是殞石旁 的天際”應該會唱譚伯?!

得奬者需於指定時間內到指定地點出示換領通知及身份証明文件親身領獎,獎品不設郵寄,會員如未有於指定時間內領取獎品則作放棄論,所繳之款項將不獲退還

宋禮果次有無美會員有訂? 是咪好似幾年前咁禮拜六、日去取?

比較想知道903個網會唔會冧server

比較想知道903個網會唔會冧server
JayantL 發表於 2018-10-4 23:46

好似已經冧咗

好似已經冧咗
阻住 發表於 2018-10-5 11:36

我收唔到驗證郵件....咩料

買左$720...好似唔難買

好順XDDDDD

如果有美會員訂咗又收到換霏封信可唔可以講下係幾時去攞霏

好順XDDDDD
JayantL 發表於 2018-10-5 12:08

成功訂了地面飛
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

簽名被屏蔽

依家仲有得買
點解之前吹到一票難求咁款...咩玩Playful Wednesday嬴咗都係得一張霏

簽名被屏蔽

2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

【握緊最後所愛,立即行動搶拉闊飛!】
徇眾要求,現加開部分區域少量門票,全新881903會員*訂購指定商台節目重溫計劃,即送《拉闊音樂會 麥浚龍 謝安琪 王雙駿 陳哲廬》門票2張**,送完即止!(優惠受條款及細節約束)

最後機會,立即撲飛:http://bit.ly/2QGGJm4

【握緊最後所愛,立即行動搶拉闊飛!】
徇眾要求,現加開部分區域少量門票,全新881903會員*訂購指定商台節 ...
阻住 發表於 2018-10-10 12:20

輕鬆買到

簽名被屏蔽

攞咗霏
我見到貴霏係坐S12/S17側田,或者後面S2x,S3x
好彩果陣驚中伏揀咗平霏

家明雞蛋與羔羊就唔諗啦
但獨家村你們的幸福呢堆踩界歌
其實可以當情歌咁融入去個故事
而且當初出嘅時候佢自己都唔直認係政治歌

家明雞蛋與羔羊就唔諗啦
而且當初出嘅時候佢 ...
JayantL 發表於 2018-11-4 19:45

應該一part係咁
無人之境 / 偷情的禮儀 / 告白

叱咤樂壇 x Gin Lee
Music Suite(?) 咤夕
2018年11月21日(星期三)PMQ

到時美煎會唱好多林夕既經典作品

Source: 叱咤樂壇

家明雞蛋與羔羊就唔諗啦
而且當初出嘅時候佢 ...
JayantL 發表於 2018-11-4 19:45

唔會唱舊歌

唔會唱舊歌
add 發表於 2018-11-5 22:13

我知吖
所以我先咁講
佢好多歌其實都可以代入返成個故仔唔明點解唔唱

某女歌手就開騷但係得兩首歌又冇新歌又唔會唱舊歌
nicknicknick 發表於 2018-11-1 18:37

可能浦銘心很堅強 唔信董哲 最後天地一沙鷗

叱咤樂壇 x Gin Lee
Music Suite(?) 侘寂
2018年11月21日(星期三)PMQ

到時美煎會唱好多林夕既經典作品
...
阻住 發表於 2018-11-5 15:17

好期待
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我知吖
所以我先咁講
佢好多歌其實都可以代入返成個故仔唔明點解唔唱 ...
JayantL 發表於 2018-11-5 22:15

買左先知唔唱舊歌

買左先知唔唱舊歌
一直等TY 發表於 2018-11-5 23:41

其實賣飛之前已經講過
期待下美淫cover咩歌~希望唔好太舊

最新條片話會唱舊歌wor
不過前提係舊歌要同個故事啱feel

希望唱愛上殺手
好耐冇live過

好期待
John 發表於 2018-11-5 23:01

幾時有飛買

回復 86# 阻住

哇solo show仲唔係壓軸女金?
舞來舞去 不日內開始錄音。

希望銘心同董折可以未來見
nicknicknick 發表於 2018-11-7 13:34

兜兜轉轉 浦銘心終於學懂心之科學

簽名被屏蔽

好緊張 拉闊就黎開始 坐得好前 係紅區 中間
tributehotel 發表於 2018-11-7 20:05

見到你㩒電話
咪卦住上cm

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

你有黎睇咩? 你都睇Kay 咩?
tributehotel 發表於 2018-11-7 20:24

我支持Juno同Jerald