返回列表 發帖
至少可以成為最多至尊唱片大獎既女歌手
sam6a 發表於 2018-11-8 20:51
太天真喇...唔會拎到架.
kaytse 發表於 2018-11-17 04:49

So true, the record belongs to 葉蒨文 with a total of 2:
1988 祝福
1990 珍重

點解佢live感染力可以勁過錄音室咁多...
成日都覺得佢d歌cd ver. 未入肉咁
Lewis 發表於 2018-11-22 09:56

Who to blame? 監製人, 耳朵有問題/don't push Gin enough in the studio.

有無得/邊道有得重溫咤夕??

居然一首千千都冇,係咪夕爺覺得太量身定做唔啱堅堅唱
aussie2013 發表於 2018-11-22 12:24
另外版權都應該係 consideration, 千千新藝寶時期夕爺D歌算少, Miriam, M Vs M (上下總), Music Box and Make Up, total 得 21首. 我會揀陳綺貞作曲隻藍與黑 (from Make Up). 如果無版權問題/consideration, 我會揀再見二丁目, 冰點, 我的生存之道 or 火鳥.

唔知會唔會被delete
Nathan 發表於 2018-11-23 08:57
謝謝分享

希望出 Live CD
616.1314 發表於 2018-11-23 13:49
+1 可以加埋
Studio Tracks
01. 風靡
02. 侘寂
03. 分享的勝利 (with Supper Moment) (香港電台太陽計劃2018主題曲)

Live Tracks: 903 x Gin Lee 咤夕音樂會
04. 和每天講再見
.
.
.
16. 天地一沙鷗
有903又有RTHK

原來今年903女三甲都有唱弱水三千live
三位都同曲詞唱有密切關係 ...
JasOh103 發表於 2018-11-25 08:15

不如903今年頒三女金, 三位得獎一齊合唱弱水三千啦
數數下原來黑面已經做左10次拉闊, 千嬅9次, 早早7次, 老鼠安6次.
下年會係邊D歌手?