返回列表 發帖

[May/2018] 五月天人生無限公司2018巡迴演唱會香港無限放大版

五月天 LIFE 《人生無限公司》2018 巡迴演唱會無限放大版 香港站
日期:2018年5月4、5、6、11、12及13日 (星期五至日,共六場)
時間:7:15pm
地點:香港迪士尼樂園幻想道露天場地(旅遊巴士停車場)
票價:$1180 (座位) / $880 (座位) / $680 (座位/企位) / $480 (座位)

每場容納約20000人
3月19日至23日東亞卡優先訂票
3月29日cityline公售

Source: 特高娛樂fb

睇曬頭三場
反而想知佢個seating plan會點劃
如果企位前嘅就睇企

太貴

cityline賣霏

4號要睇GiGi, 會去5,6,11,12,反正買唔到霏係出面不能相遇區都應該聽到

恭喜迪士尼
想知會唔會開咗個頭之後會有好多歌手都揀喺美迪開 Show
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

期待wor
有少少想睇

睇唔透可以炒到幾癲
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

完全無法理解點解五月天會一票難求有人炒 仲要真係會有人買牛牛
年年都喺香港開三五七場
真係有咁矜貴咩?
實在渴嘅話 還不如坐船過澳門睇原價啦
反正澳門場啲飛都賣唔曬
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

完全無法理解點解五月天會一票難求有人炒 仲要真係會有人買牛牛
年年都喺香港開三五七場
真係有咁矜貴咩?{ ...
JayantL 發表於 2018-3-8 18:29

我都係咁話。可能內地fans多到癲。

好似話hmv已經有真五迷排緊隊

諗住信用卡優先訂霏訂左12/5 $680企位
其他三場等公售

好似話hmv已經有真五迷排緊隊
阻住 發表於 2018-3-17 12:10

有冇咁痴線.....

依家都仲入唔到
想知5同12號仲有無$680企位
無既話諗住收工

回復 14# 阻住

每日都有 680 standing

依家都仲入唔到
想知5同12號仲有無$680企位
無既話諗住收工
阻住 發表於 2018-3-19 12:46

ME TOO
仲未入到

終於1853入到
禁左陣5號同12號都禁到企位
跟住禁確認就話兩場都數量不足
咩唔係會幫我hold起架咩

日本站套票
自選酒店 早餐指定酒店?!

加5月13號(星期日),329一炮過公售

每人每次限購四張

特高娛樂制作有限公司
3 mins ·
剛收到Cityline購票通的通知,有幾個票站有系統更新問題,網站、票站將於10:30am才統一開始售票。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

網傳cityline server down咗,改左10:30am開售

堅就最好,開6個tab無一個入到

網傳仲未搞掂,唔知幾時OK

不如改聽朝呀笨,cityline 垃_圾

fb傳13/5 $1180只得一小格公售

cityline 真係好on x

開賣左未
【This is MC】澳門見

究竟開賣左未...街客有無得買架..

特高最新燒息: 12:45pm開賣

差啲出咗去食飯

全場又一齊叫OT

入到,但無日期揀,唔知想點

一票難求系列

一個鐘頭前試過禁到石拔區$1180 BB行四連,想俾錢又logout咗我

其實依家咩環境

一個鐘頭前試過禁到石拔區$1180 BB行四連,想俾錢又logout咗我

其實依家咩環境 ...
阻住 發表於 2018-3-29 15:11

好多人都係咁.. 仲慘過禁唔到.. 比個假希望人
cityline呢鋪係咪收得皮
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

7:45pm之後個網突然勁順買左兩轉
買咗尾五場, 居然有場俾我禁得返下晝痛失左既石頭第二行

但代價係我本來買左霏入亞博睇James Blunt依家無得睇

BTW, 其實應該仲有大把位 (尤其11/5), 只求入場可以繼續F5

https://www.hongkongdisneyland.c ... cert-hotel-package/
有演唱會門票+迪士尼樂園門票+迪士尼酒店一晚住宿既套票
二〇二三年度全女班投票

5月5-6,12-13號四場加少量座位,聽朝十點cityline網站公售

覺得今次黃牛霏會燶

今次cityline 就似樣喇
System係入到既;
尋晚仲有單丁位買
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

會派#mayday字樣雨衣

其實2W人只喺比紅館多少少姐,冇咩咁大區別

頭先東張西望教人響核心外圍聽歌

傳今晚嘉賓係倫伯
Gigi搞到我無得聽多次脫胎換骨live

傳今晚嘉賓係倫伯
Gigi搞到我無得聽多次脫胎換骨live
阻住 發表於 2018-5-4 20:21

上週廣州站唱咗,可惜唔系五月天合唱

嘉賓 米奇米妮上台

其實2W人只喺比紅館多少少姐,冇咩咁大區別
乐坛风云 發表於 2018-5-4 18:29

你確定 7000-8000 人係少少?
二〇二三年度全女班投票

今日阻住巴打去咗睇Gigi , 由我報報歌單

五月天 人生無限公司 5月4日
★ 香港迪士尼 無限放大版 ★

歌單
.
【Part 1: 昨日歡樂街頭戰】

派對動物
最好的一天
OAOA
入陣曲
超人

【Part 2: 今日魯蛇唱片行】

你不是真正的快樂
擁抱
終結孤單
乾杯
兄弟
人生有限公司

【Part 3: 長官重新招集大家】

成名在望
我心中尚未崩壞的地方
知足
少年他的奇幻漂流
黑暗騎士
頑固

【Part 4: 重新訓練與迎戰】

I Will Carry You [ 王者榮耀主題曲 ]
凡人歌
離開地球表面
什麼歌
人生海海

【 第一次加班: OT1 】
終於結束的起點
我不願讓你一個人
轉眼

【 第二次加班: OT2 】
傷心的人別聽慢歌
戀愛 Ing
突然好想你

【 第三次加班: OT3 】
洋蔥
倔強

22:18 完場

係咪准點開始?甘都係得三個鐘

係咪准點開始?甘都係得三個鐘
乐坛风云 發表於 2018-5-4 23:12

730開

歌單除左I will kary you無驚喜,但聽聞啲片,舞台效果做左好多改動,都期待聽日返工

不過想知有果兩個嘉賓係咪之後五場都要捱戀愛ing

冇後來的我們
下星期睇, 希望會有
上年紅館睇都有

冇後來的我們
下星期睇, 希望會有
上年紅館睇都有
Kyle_ 發表於 2018-5-4 23:43

我 mark rundown 果時都心諗,跳咗嘅
仲以為佢會喺安可唱眼淚未乾版,Sell 新戲

希望聽日有 (我都全勤)

歌單除左I will kary you無驚喜,但聽聞啲片,舞台效果做左好多改動,都期待聽日返工
不過想知有果兩個嘉 ...
阻住 發表於 2018-5-4 23:36

有什麼歌,呢個我喺現場都surprise