返回列表 發帖

[May/2018] 五月天人生無限公司2018巡迴演唱會香港無限放大版

五月天 LIFE 《人生無限公司》2018 巡迴演唱會無限放大版 香港站
日期:2018年5月4、5、6、11、12及13日 (星期五至日,共六場)
時間:7:15pm
地點:香港迪士尼樂園幻想道露天場地(旅遊巴士停車場)
票價:$1180 (座位) / $880 (座位) / $680 (座位/企位) / $480 (座位)

每場容納約20000人
3月19日至23日東亞卡優先訂票
3月29日cityline公售

Source: 特高娛樂fb

cityline賣霏

4號要睇GiGi, 會去5,6,11,12,反正買唔到霏係出面不能相遇區都應該聽到

好似話hmv已經有真五迷排緊隊

諗住信用卡優先訂霏訂左12/5 $680企位
其他三場等公售

依家都仲入唔到
想知5同12號仲有無$680企位
無既話諗住收工

終於1853入到
禁左陣5號同12號都禁到企位
跟住禁確認就話兩場都數量不足
咩唔係會幫我hold起架咩

加5月13號(星期日),329一炮過公售

每人每次限購四張

網傳cityline server down咗,改左10:30am開售

堅就最好,開6個tab無一個入到

網傳仲未搞掂,唔知幾時OK

fb傳13/5 $1180只得一小格公售

特高最新燒息: 12:45pm開賣

差啲出咗去食飯

入到,但無日期揀,唔知想點

一個鐘頭前試過禁到石拔區$1180 BB行四連,想俾錢又logout咗我

其實依家咩環境

7:45pm之後個網突然勁順買左兩轉
買咗尾五場, 居然有場俾我禁得返下晝痛失左既石頭第二行

但代價係我本來買左霏入亞博睇James Blunt依家無得睇

BTW, 其實應該仲有大把位 (尤其11/5), 只求入場可以繼續F5

5月5-6,12-13號四場加少量座位,聽朝十點cityline網站公售

覺得今次黃牛霏會燶

會派#mayday字樣雨衣

傳今晚嘉賓係倫伯
Gigi搞到我無得聽多次脫胎換骨live

歌單除左I will kary you無驚喜,但聽聞啲片,舞台效果做左好多改動,都期待聽日返工

不過想知有果兩個嘉賓係咪之後五場都要捱戀愛ing

啱啱Soundcheck唱咗笑忘歌同派對動物

· I Will Kary You個紅色城堡好有氣勢
· 開心加返任意門,雖然都想聽次什麼歌live
· 今晚坐石拔區BH行最側啲加位都幾伏,有時右面塊LED會遮左後面中間塊LED (例如頑固)
· Cut咗Do You Ever Shine?,石拔怪獸吉他Solo調左去離表,搞到無得欣賞石拔拗腰sosad

琴晚是咪都冇唱後來的我們好驚佢真係CUT左哩首.......
Kyle_ 發表於 2018-5-6 14:05

三月底泉州場開始就唔係場場唱,睇下你好唔好彩

第一次企到第一排睇佢地演唱會
本來坐石拔區第二行最右, 唱到OAOA石拔行過嚟前面兩個位都仲未有人坐即係企前一排(費時佢要對住空櫈表演),結果企企下企到完場
是咪黃牛炒價放唔出寧願丟咗張霏都唔會原價放...其實隔離都有兩個中年呀叔貌似放唔出入嚟坐下

今日冇突然好想你,有啲唔慣
samxdxd 發表於 2018-5-6 23:37

無所謂,反正聽到嘔
今晚換做半首憨人正好多,仲好似未見過咁樣五人合唱

估唔到洗衣機今晚就返工不過陳信宏瘋狂忘詞

今晚坐怪獸側田區第四行, 終於附近大部份都係香港五迷, 同埋睇嚟大家都唔想再聽洋蔥, 第三次OT前狂叫走蔥

聽晚坐B3中間位, 有得清楚欣賞I Will Kary You同什麼歌D背景片, 亦奇代傳聞果個香港代表嘉賓究竟係邊個 (雖然有機係指梁家輝而且今晚已經上左台)

班大叔連續三年證明香港站既尾場未必特別好睇
之前特登cut左黑暗騎士同凡人歌, 原來只係換首相信
雖然下年一樣繼續撲尾場霏