返回列表 發帖
唉 樓上又打情罵俏......
放空 發表於 2019-3-26 08:51

唔好亂講野啊,版主

食好多嘢其實好攰
electric 發表於 2019-3-25 18:26

究竟係咪我有問題
點解硬係覺得你講既野都係有其他意思

究竟係咪我有問題
點解硬係覺得你講既野都係有其他意思
屮SiU霖屮 發表於 2019-3-26 09:22

可能你成日諗淫嘢

想食蟹
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

我今日早餐食自己整麵包。。食隻蛋。再加綠豆水。。

想食蟹
hoic1102 發表於 2019-3-26 09:55

膽固醇超標未

尖沙咀開返間三哥
大家可以樓下聽完首心血來潮(Live)/你愛我愛不起(Live)再過對面樓上食人間美食

開心有腸食。。。
艾石仔 發表於 2019-3-26 08:26

今朝食左
光復樂壇 紅館革命
一連18場 容祖兒Pretty Crazy演唱會
8月5日 全城震撼示威

尖沙咀開返間三哥
大家可以樓下聽完首心血來潮(Live)/你愛我愛不起(Live)再過 ...
JasOh103 發表於 2019-3-26 19:20

聽日食?
SSN Chart (23 Aug)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 努 力 奮 鬥 加 油 (1 Week No.1) - 林 海 峰
2. 最 後 的 信 仰 - 林 二 汶
3. 七 折 - 陳 柏 宇

聽日食?
John 發表於 2019-3-26 19:54

可以

可以
JasOh103 發表於 2019-3-26 19:58

wow
SSN Chart (23 Aug)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 努 力 奮 鬥 加 油 (1 Week No.1) - 林 海 峰

想食野

想食野
John 發表於 2019-3-26 21:04

吉邊

吉邊
Wonders 發表於 2019-3-26 21:06

而家?

而家?
John 發表於 2019-3-26 21:09

過左九點好似冇喇

過左九點好似冇喇
Wonders 發表於 2019-3-26 21:10

睇下食咩先

過左九點好似冇喇
Wonders 發表於 26/3/2019 21:10
咖喱鍋好唔好食其實
歡迎嚟到單機版 CM
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 34 (24/08/2019)
1. 波點女皇 - 王菀之  2. CityBoy - Zpecial  3. 我們與愛的距離 - 許廷鏗  4. 逃生門 - 王灝兒  5. 最後的信仰 - 林二汶

睇下食咩先
John 發表於 2019-3-26 21:11

去大家L 大F活食焗豬

咖喱鍋好唔好食其實
kwanie 發表於 2019-3-26 21:12

我鍾情芝士竹輪多

去大家L 大F活食焗豬
Wonders 發表於 26/3/2019 21:21
你係咪想佢肥過ALFRED
歡迎嚟到單機版 CM
Music Picks Week 34 (24/08/2019)
1. 波點女皇 - 王菀之  2. CityBoy - Zpecial  3. 我們與愛的距離 - 許廷鏗  4. 逃生門 - 王灝兒  5. 最後的信仰 - 林二汶

去大家L 大F活食焗豬
Wonders 發表於 2019-3-26 21:21

好慘

我鍾情芝士竹輪多
Wonders 發表於 26/3/2019 21:22
MO DUCK SHE LA
係每次都會淥熟條脷-.-
歡迎嚟到單機版 CM

咖喱鍋好唔好食其實
kwanie 發表於 2019-3-26 21:12

想食番茄

你係咪想佢肥過ALFRED
kwanie 發表於 2019-3-26 21:22

欣宜呢?

想食番茄
John 發表於 2019-3-26 21:22

好!對男人前列線好!

好!對男人前列線好!
stephybest 發表於 2019-3-26 21:23

真係?

欣宜呢?
John 發表於 26/3/2019 21:23
THE NEXT STEP
歡迎嚟到單機版 CM

真係?
John 發表於 2019-3-26 21:24

進食煮熟的蕃茄,有助男士們預防前列腺癌。

THE NEXT STEP
kwanie 發表於 2019-3-26 21:25

蘭蘭?

蘭蘭?
John 發表於 26/3/2019 21:26
MARIA CXXXXXO
歡迎嚟到單機版 CM

MARIA CXXXXXO
kwanie 發表於 2019-3-26 21:27

我唔做淫媒架

我唔做淫媒架
John 發表於 26/3/2019 21:28
你本身係yum嘅傳媒工作者
歡迎嚟到單機版 CM

我唔做淫媒架
John 發表於 2019-3-26 21:28

見到你簽名想嘔
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 34

1. 5:59PM 2. 十號儲物櫃 3. 最後的信仰

MO DUCK SHE LA
係每次都會淥熟條脷-.-
kwanie 發表於 2019-3-26 21:22

有呀, 星期日先食完

見到你簽名想嘔
帥小寶` 發表於 2019-3-26 22:27

估唔到你咁憎陳蕾

有呀, 星期日先食完
kevinlai1621 發表於 2019-3-26 22:28

我食過醬油湯底

估唔到你咁憎陳蕾
John 發表於 2019-3-26 22:29

講緊亞軍 蕾蕾好正
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 34

1. 5:59PM 2. 十號儲物櫃 3. 最後的信仰

講緊亞軍 蕾蕾好正
帥小寶` 發表於 2019-3-26 22:30

下週冠軍仲正

有呀, 星期日先食完
kevinlai1621 發表於 26/3/2019 22:28
SHE = 輸XDD
歡迎嚟到單機版 CM

【本報訊】撈丁變白飯、魚生變魚腥、檸茶傳異味,外賣點餐隨時換來一肚氣。消委會測試9個點餐服務供應商,除送餐延誤外,部份食物更貨不對辦。測試期間,該會評審員會記錄食物送達時的狀況,並以食物溫度及食物質素等作評分,約三成食物被評為不理想,包括食物放涼、出現「倒汗水」以及食物傾側、倒瀉等情況。

魚生送抵時有腥味

有評審員點叫薄餅,但送抵時已放涼,令薄餅上的鴨肉變乾,難以咀嚼;也有壽司遲來送到,魚生已微暖及發出陣陣魚腥味。UberEATS把日式食物送達時,手卷內的材料散在盒內。有評審員於供應商「我要外賣」點選撈丁,卻送來一盒飯,雖然該公司客戶服務員向評審員稱會向有關餐廳了解情況,但最終都沒有任何跟進。

消委會也向另一供應商「麥麥送」點選凍檸檬茶及新地,前者送抵時有異味,經投訴後獲退回費用,後者則已融化,除影響觀感,更有食物安全風險。此外,消委會測試也發現,部份餐廳除把湯和麵分開盛載外,部份更把芽菜和香料獨立包裝,辣醬則由小容器盛載,甚至在容器外再包上一層保鮮紙等,評審員認為過度包裝會造成浪費,建議各餐廳選用環保包裝方法。

■記者王家文

真無好正
有無人都鍾意食
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
光復樂壇 紅館革命
8月5日 全城震撼示威

估唔到你咁憎陳蕾
John 發表於 2019-3-26 22:29

未去到憎
不過我麻麻地陳蕾
光復樂壇 紅館革命
8月5日 全城震撼示威

未去到憎
不過我麻麻地陳蕾
hehehaha 發表於 2019-3-27 20:03

蔡健雅呢咁?

蔡健雅呢咁?
bagfgfcde 發表於 2019-3-27 20:32

無話特別鍾意同唔鍾意
可能陳綺貞中我多啲
光復樂壇 紅館革命
8月5日 全城震撼示威

無話特別鍾意同唔鍾意
可能陳綺貞中我多啲
hehehaha 發表於 2019-3-27 20:34

My 國語女人 top 5
1. 蔡健雅
2. 陳綺貞
3. 陳珊妮
4. 張懸
5. 張惠妹

My 國語女人 top 5
1. 蔡健雅
2. 陳綺貞
3. 陳珊妮
4. 張懸
5. 張惠妹
...
bagfgfcde 發表於 2019-3-27 20:39

2 > 4 > 3 > 1 > 5
光復樂壇 紅館革命
8月5日 全城震撼示威

飽!
光復樂壇 紅館革命
8月5日 全城震撼示威

藍的 粉紅的 Bubble Bubble Gum
甜的 香香的 Bubble Bubble Gum
外婆 給我的 Bubble Bubble Gum
草莓 蘋果的 Bubble Bubble Gum
多啦A夢 的 Bubble Bubble Gum
Hello Kitty 的 Bubble Bubble Gum
外婆 給我的 Bubble Bubble Gum
穿越 時光的 Bubble Bubble Gum

食左秋葵
好好食
光復樂壇 紅館革命
8月5日 全城震撼示威

想食壽司
想食吉邊
想食白豬