返回列表 發帖
Comes back to me, burning red

我都覺
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-19 21:53

好似啲game入面既假人咁
好嘔心

兩個鐘之後就到值得紀念既一日

會唔會宣佈取消紅館演唱會 同環球解約
帥小寶` 發表於 2018-3-19 22:34

樂壇既喜事

佢文盲 + 語障
hehehaha 發表於 2018-3-19 23:00

一陣人地又話你蝦佢。。。

其實你可以睇番大家講緊咩 真係睇唔明先再問
帥小寶` 發表於 2018-3-19 22:57

佢會答你真係睇唔明

Why you gotta be so mean

笑到我呢 比人插幾下就係到問人好唔好删埋個留言功能

不過一陣比人激親對身體又唔係 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-20 16:57

Where

今日有兩位會員生日W0R

據說
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-20 20:32

You?

金曲獎其實真係好好
懷疑如果小雅係香港發展 會好似上年王嘉儀咁。。

可能係好似迪子咁
jose 發表於 2018-3-21 09:12

小雅邊有咁大...

So you were never a saint
And I've loved in shades of wrong
We learn to live with the pain
Mosaic broken hearts
But this love is brave and wild

歲數泥講係同時一齊加既.....
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-21 20:17

有啲生物腦生蟲

有啲生物好無恥
無恥到佢會回覆呢個po話「冇邊個邊個咁無恥」
難怪冇朋友啦 (之後佢會話「我有呀。。有邊個邊個」)

今次你估錯。我真係無咩朋友。
唔識串HEHEHAHA。。
kk8733 發表於 2018-3-21 21:04

睇下你幾無恥啦

仲有仲有
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-21 21:11

46!

個一男一女唔係有問題架咩
帥小寶` 發表於 2018-3-21 21:13

有不尋常關係

唔好學你偶像咁抄人ok?
HOTMAN 發表於 2018-3-21 21:16

Taylor 邊首歌抄?

Is Taylor Swift’s ‘Delicate’ Music Video a Rip-Off?
HOTMAN 發表於 2018-3-21 21:19

天后必經之路
eg TayTay Kary Joey Tanya Serrini

Broadcast the boom boom boom boom and make 'em all dance to it

好想做kary隻狗..
jose 發表於 2018-3-22 15:23

好想做牙ace個主人
Kary讓佢俾我好冇

The Louvre 真係好好聽
全碟最佳 (Green Light都係)

agger
JasOh103 發表於 2018-3-22 21:09

其實我覺得MR唔算好神
但The Louvre真係好完美

The Louvre >>> MR

MR >>>>>>>> Melodrama imo
JasOh103 發表於 2018-3-22 21:30

Green Light > The Louvre >>>> MR >>>>>>>>>>>> Delicate >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Trash >>>>>>>>>> Look What You Made Me Do

覺得自己係露體狂
electric 發表於 2018-3-23 18:40

變態

唔睇翻都唔記得自己有買Yukilovey第一隻碟

你估我好似某啲榜主咁會好good taste地死谷爛谷某啲歌咩
JasOh103 發表於 2018-3-24 12:03

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

【朱健弘╱台北報導】蔡健雅(Tanya)在新歌《障眼法》MV中化身魔術師,不但大秀魔術,還大搞SM劇情,將MV男主角剝光上衣五花大綁,還模仿人魔來個「生吃人腦」的恐怖片段,她使壞的眼神讓工作人員不寒而慄,直呼她應該去演連續劇《霹靂火》,甚至笑她有演SM女王的潛力。

蔡健雅在這首歌中將愛情比喻成障眼法,導演比爾賈從中得到靈感,覺得每個人談戀愛時都希望自己是魔術師,能隨時猜出對方心意並變出對方想要東西,於是便將MV場景布置成魔術師的道具室及表演舞台,兼具華麗與詭異氣氛,Tanya一到拍片現場立刻大呼:「比爾,你真是太神了!這場景出現在我夢中多次,想不到今天會出現在眼前。」

恐怖畫面遭剪
她興高采烈地打扮成魔術師,原本個性就古靈精怪的她終於逮著機會發揮,將男主角蒙上口罩,剝掉上衣戴上兔子面具,最後還來個五花大綁,導演看著她邪氣的眼神及男主角自然流露的驚恐神色,忍不住誇她真是適合演《霹靂火》。
不過可能演得過火,其中一幕導演安排她將男主角的頭放上鍋蓋,令人有生吃人腦的恐怖聯想,初版剪接後唱片公司覺得畫面太詭異,將這段畫面拿掉,讓她覺得有點可惜。
導演沒忘記她高超的瑜伽神功,特別設計一段讓她發揮所長,她配合歌曲意境展現肢體的柔軟度,讓大家再度見識到她苦學多年的成績。

Serrini = 香港Lorde

Kary呢?
hehehaha 發表於 2018-3-24 23:48

Selena Gomez

Serrini雖然成長了,但她從來沒有改變:浮潛在17首歌曲之中的,還是她那份對音樂、對人的真摯及其在音樂上的signature。

[ 論盡短打 ] 吳雨霏 2014 一年兩碟
正當全新 EP「Across」即將推出之時
環球唱片員工於音樂討論區中留言
...
jose 發表於 2018-3-25 17:09

唉... Kary真係好慘
呢個concept竟然俾Gin Lee上年拎左去做Live In The Moment

我寧願要「艶羡」
肯定係Kary最高汁大碟
可惜冇人買
hehehaha 發表於 2018-3-25 18:24

有用正價買呢隻碟既都係愛霏力

我都有用正價買呢隻喎
616.1314 發表於 2018-3-25 18:43

你曾經愛過霏
而家學壞左了

「有幾個會員墮落得好緊要
明明以前都幾pure
嗰首6字伏音實在太恐怖」

你做咩跟左我姓

我都可以落6字歌數
kevinlai1621 發表於 2018-3-25 19:01

句野唔係我講架
你冇熟讀jose啲金句

女歌手除咗容祖兒我連二手都廢事買之外,我全部都正價買
例如ivana, Kay
hehehaha 發表於 2018-3-25 19:06

Serrini呢?

你點睇live in the moment呢隻神碟?
帥小寶` 發表於 2018-3-25 19:29

幾好
唱盡老年寡婦既心聲

說到愛,但沒有芭樂歌。說到愛,但沒有任何激情。說到愛,直截了當。蔡健雅出道以來,應該沒有任何一張的旋律與編曲能像這張那麽具神采,努力跳脫一般中文專輯的慣性處理,英倫風格最強烈的一次。

有冇正價買Jpop?
hehehaha 發表於 2018-3-25 22:49

我有...
有少少後悔

今日心情好好

點解。。。
kk8733 發表於 2018-3-26 15:52

你估下

因為吳雨霏
帥小寶` 發表於 2018-3-26 16:20

唔好再提呢個人
自從愛是最大權利之後冇首好聽

見到暴發戶咁
stephybest 發表於 2018-3-26 18:53

個男人玩完泥沙黎?
好心換過件衫佢啦

They got their pitchforks and proof
Their receipts and reasons

可以瞓到而家先醒係大確幸
Yan 發表於 2018-3-27 12:08

未試過訓到咁遲先起身

我冠咗
hehehaha 發表於 2018-3-27 18:26

我未

你唔洗啦
你個榜係清泉
唔可以比主流音樂左右
hehehaha 發表於 2018-3-27 18:32

利申祖粉