返回列表 發帖
Live in the Moment = 神碟

基本上依家 NP 係完全唔值錢  
因為出咗個叫 Trudy Surprise 嘅老虎機
每日都可以玩一次
連續登入 ...
616.1314 發表於 2018-3-10 22:25

我都有玩neopet 玩股票is jeng

95搭8
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:38

mean精

「樂壇小巨肺」林欣彤(Mag),早前趁年三十晚去年宵市場做Facebook Live宣傳新歌《忍》。花市Plug歌雖然都 ...
matthew1990 發表於 2018-3-10 22:20

得罪東方

有玩過 Neopets 嘅人都好 Good Taste!
616.1314 發表於 2018-3-10 23:44

認同 令日後聽歌好good taste

我嗰陣無炒股 因為成日蝕錢
616.1314 發表於 2018-3-10 23:44

買綠股

英皇真係so cheap
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:46

實捉到你

但係擺左咁多年後, 升值好勁
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 23:46

收息都收到笑

點解你IG成日咁多女出現
好令人艷羡
hehehaha 發表於 2018-3-11 03:51

例如aga kelly jw?

前事應該放棄 還是刻體銘記?

_ _ king
JasOh103 發表於 2018-3-13 09:41

Or Queen?

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2018-3-13 01:22

認同 希望Gin Lee著多d西裝

仲有仲有
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-21 21:11

46?

46!
bagfgfcde 發表於 2018-3-21 21:15

唔好學你偶像咁抄人ok?

Taylor 邊首歌抄?
bagfgfcde 發表於 2018-3-21 21:17

Is Taylor Swift’s ‘Delicate’ Music Video a Rip-Off?
https://www.thedailybeast.com/is-taylor-swifts-delicate-music-video-a-rip-off

殭屍好正 Juno

#謝安琪話錄緊兩隻碟
#方大同話以後做幕後
#祖兒話三月派歌
#GinLee話做首HitSong ...
hehehaha 發表於 2018-3-22 22:40

得1個完成左

Gin Lee = 香港Beyonce

拾回真係聽到我喊左

和每天講再見

李家姐2018

講起我就扯火啦
我阿哥一路都在X一城廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很 ...
hehehaha 發表於 2018-3-29 23:23

大家對gin好唔公平

衝蘭個d唔係鄉音?林奕匡個d唔係鄉音?Aga個d唔係鄉音?容祖兒個d唔係鄉音?

點解得gingin比人話

Akay一出歌就無人理gingin

想問國泰航空派d雞卷同容祖兒有冇關係?
John 發表於 2018-4-10 01:24

冇架

Say goodbye to GIN LEE

重回舊地
聽住和每天講再見等巴士
好想喊
JasOh103 發表於 2018-5-1 20:21

Add oil! Gin Lee支持你

【酷熱天氣】市區34.7°C今年最高 少女抗高溫:著少啲

朱千雪、李佳芯、李幸倪、黃心美出席化妝品牌活動。
nicholashin 發表於 2018-6-2 16:33

堅好大

14年既香港好融洽好團結

連Gin Lee同Aga都合唱一加一

難道學忍耐

誠實是傷害
誠實會變天

誰的心 切除耳機

好煩牙你
stopzi 發表於 2018-6-17 23:24

認同

心之科學 40k
人妻的偽術 12k

自我感覺還好 90k
Bye 老人天后

我知係WFC
決定之後唔再上黎CM了(除左餘下時間每個月要update返下半年既十大airplay)
有幸係度認識到每一 ...
hehehaha 發表於 2018-6-19 21:13

一齊倒數埋gin gin先啦

今日聽左好多好碟

Here I Come - Gin Lee
Gin Lee - Gin Lee
ginetic - Gin Lee
beGin - Gin Lee ...
JasOh103 發表於 2018-6-20 23:45

近年最好聽既碟都比你聽哂了

我幾多委屈的東西都可以面對吧

Live In The Moment一歲生日快樂
JasOh103 發表於 2018-9-8 08:34

神碟誕!

剛孵出的鸚鵡
剛生出的一串禾草
泥土中擁抱
一束光輕輕鼓舞
每日擦亮眼也是新的一個晨早
深呼吸這份奇跡
...
hehehaha 發表於 2018-10-22 17:31

想嘔

嗰一排聽開陳輝陽女聲合唱,所以草原易入耳

祖先新碟最正亞亞亞,做運動聽一流 ...
hehehaha 發表於 2018-10-24 22:54

咩運動要不停亞亞亞....

開心

三加三 三減三 等於化
填詞大師林夕巧妙融合日本侘寂文化
娓娓道來幸倪對歌唱事業上的最高境界
幸倪曾於叱 ...
hehehaha 發表於 2018-11-5 03:15

明白了

大學畢埋業
阿姨me今年60
hehehaha 發表於 2018-11-6 02:34

咁老仲聽一個女人和浴室

同咁老仲唱心之科學差唔多
hehehaha 發表於 2018-11-6 02:39

駁唔到

各大變咗謝安琪歌手討論post
nicknicknick 發表於 2018-11-13 11:43

佔領xx正式啟動

閉上眼數 三二一 睜開眼 失去你

由我一個發夢或淋浴 沒人在同享

你有無唔洗手
kevinlai1621 發表於 2018-11-20 12:50

洗左 因為要迎接聽晚既香味

常餐DEF

減產的副作用,除了題材不夠過癮,合作的單位也開始變得梗局,因為年產廿首,老主顧紛紛提早落訂full booking,新顧客想入座,要看緣分。「等於去日本旅行,每次光顧完幾間必食的餐廳後,你已經要返香港,你要好專程去,才有機會試到一間新餐廳。」單計填詞都廿年,要合作的都合作過,以為無欲無求可以安然去吃常餐ABC,但原來不是。就算是叉燒湯意,偶然也想轉一次通粉或來一餐沙嗲牛麵試試。「我並非不為新人填詞,最近便專登走去問Gin Lee,下次做碟時可否留一首給我填?我相信若不主動提出,她是不會找我的,因為她一心覺得我既要照顧容祖兒、何韻詩,又要留些時間給鄭融、王菀之,應該冇時間理我吧!」
Gin Lee有機會成為常餐,而D餐也有機會引入一客台式魯E肉飯。「看了七年五月天演唱會,每年都去後台打招呼,而今年阿信亦終於同我講想唱一首由我填的廣東歌。我當然高興,但暫時仍會當他是隨口說說,因為我還未看到五月天為何要唱一首廣東歌。」除了這些選擇,其實Wyman更想打情侶套餐主意。「RubberBand亦是我很想合作的單位,他們歌詞的視野很有趣,我發現大家是在分享同一個價值觀,對很多事物的看法亦一致。加上認識了六號與Tim Lui後,他們的煙韌令你覺得人間的愛情是有希望的,用大陸用語說,我又相信愛情了。」

Gin Lee不敢開口邀詞,可能因為身在香港太熟悉景況,做成不必要的顧慮。但身在外地的,不知內裡,反而來得爽快。最近Wyman便接了來自中國歌手李榮浩的訂單,他是上年度新人,在剛過去的台灣金曲獎,便以新人姿態提名最佳國語專輯獎、最佳作詞人獎、最佳專輯製作人獎、最佳國語男歌手獎、最佳新人獎5項大獎,最後大熱贏得新人獎。其實當李榮浩在製作這張動地驚天的專輯時,亦曾經找過Wyman想促成合作。「他透過陳坤找我,但我對他完全不認識,亦未聽過他的作品,所以有叫他send幾首Demo我了解下,但最後還是告吹了。到他推出後,我便知自己錯過了一次好好玩的合作,慶幸他籌備第二張專輯時,又再次找我。這樣說可能會令部分人不高興,但這個訂單的確是我今年最興奮的一個。」以沖絲襪奶茶聞名,但近年光顧的,似乎想看看他沖珍珠奶茶的手勢又是否了得。「最近還為蔡依琳跟安室奈美惠合唱的一首國語歌填詞,始終不是自己的母語,對於這種語言的掌握我仍要用功,但基於訂單多了而且落單的人又比過去有趣,所以今年的確比往年又寫多了幾首國語歌。」

原來Gin Lee差d入光頭派 好險!

Source:JET 2014/10月號 第146期

謝安琪正職係咪like ig facebook posts同comments