返回列表 發帖
難聽到喊?
艾石仔 發表於 2018-4-13 18:06

唔係 誠心誠意被感動到喊
nonkul

正常
外國先唔會流行和每天講再見呢類冇新意到爆既罐頭k歌
bagfgfcde 發表於 2018-4-13 17:44

This Love is good this Love is bad
Jason Playlist 2020 Week 21
#1 銀河修理員 | Dear Jane

This Love is good this Love is bad
JasOh103 發表於 2018-4-13 18:44

呢首好過我講果首一億倍左右

介紹過啲廣東歌比外國朋友聽,雖然不能作標準
Come with Me, 豔羡, 美麗新世界, 靈感床, 水百合, 結 呢啲好 ...
hehehaha 發表於 2018-4-13 17:04

可能係對於鬼佬嚟講唔識廣東話 k歌詞壓韻與否冇乜所謂 首首都好似一乜樣咁 所以有機會揀返啲佢本人原本就中意果種音樂類型嘅歌啩

兩位係咪一齊番
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 22
1. 紅白 2. 與人同行 3. 一人之境

講到唐家家暴
係佢仆得金啲定使徒呢

講到唐家家暴
係佢仆得金啲定使徒呢
林仔 發表於 2018-4-14 12:39

總之有黃脆魚就係敗筆

總之有黃脆魚就係敗筆
JasOh103 發表於 2018-4-14 13:07

突破盲點

兩位係咪一齊番
帥小寶` 發表於 2018-4-14 11:12

所以佢同劉龍分手?
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK22: 低半度 / 孤獨的對岸 / 金都

兩位係咪一齊番

會唔會係咁

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

兩位係咪一齊番

希望kenny同hins一齊番
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

隔離區個POST真係好睇
堅堅果然係新天后

其實我覺得首歌幾好聽

對我黎講,呢D先係音樂
恭賀唱作小天后陳蕾榮獲兩屆叱咤唱作人銅獎!
2020唱作人金獎/女金指數: 125*-1
喜歡蕾兒! 事不宜遲!

隔離區個POST真係好睇
堅堅果然係新天后

其實我覺得首歌幾好聽 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-15 17:45

有兩個post都好好睇

開心

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

想冠凱旋門 有冇人支持牙
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 2018-4-16 10:45

兩大電台支持你

dongbb2332 發表於 2018-4-16 10:45
@kel_kelvin @akk @ed8671ed @John @hechart 都會支持你!

Kali Uchis 隻新碟真係好掂
雖然Kacey果隻好d

(2018年4月16日 - 香港)上星期宣布將為人父的陳柏宇(Jason)昨晚拋下懷孕妻子Leanne,去了中環蘭桂坊,不過他並非去夜蒲,而是與同門組合Lil’ Ashes(小塵埃)參與「JOOX Collections:Private Stage@LKF」音樂會,音樂會假中環蘭桂坊California Tower (新加州大廈) LOFT 22舉行。身為今次系列音樂會第二回 (CHAPTER 2) 主角的Jason表示,自己很少與小塵埃以這種方式合作,所以他們都很期待演出。

一上台就表示自己內急的Jason,在唱完《沒有你,我甚麼都不是》之後,終於捨得去小解,但現場並未出現冷場,司儀與Fans傾談保持?氣氛,「解急」後的Jason重新上台,更臨時決定加歌,並與為他伴奏的樂手Mike和Mark商討,最後決定Encore一首《繭》,Fans們都非常開心,而歷時一個多小時的音樂會亦劃上句號。
SSN Chart (29 May)
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. First Date - RubberBand
3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

有兩個post都好好睇
newguy 發表於 2018-4-16 01:14

的確好好睇

16/4 HEHA 派台歌

Serrini - 趣緻的響鈴 (C/E/J)

omgosh 咁都比我搵到個同以前ik88tv一樣既煲戲煲劇網

@kel_kelvin @akk @ed8671ed @John @hechart 都會支持你!
nicholashin 發表於 2018-4-16 11:45

原來有咁多人拱照我門

Tanya隻debut album真係好好聽
事實證明金曲獎當年唔俾佢新人獎係一個好大既錯誤

原來又另一個口水佬開咪
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

903真係好K

17/04/2018 在晴朗的一天出發
我愛茶餐廳(謝安琪)

16/04/2018 禮爺駕到
臭男人(謝安琪)

15/04/2018 903國民教育
我可以被這個世界淘汰但不可以被世界擊敗(謝安琪)

15/04/2018 突然好想聽
沒有發生的愛情(謝安琪)

15/04/2018 短期租約
囍帖街(謝安琪)

14/04/2018 西加航空
載我走(謝安琪)

10/04/2018 禮爺駕到
節外生枝 (謝安琪)

10/04/2018廣東爆谷
載我走(謝安琪)

04/04/2018 生活日常
17度(謝安琪)

04/04/2018 集雜志
我歌故我在(謝安琪)

omgosh 咁都比我搵到個同以前ik88tv一樣既煲戲煲劇網
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-16 23:19

小鴨?

903真係好K

17/04/2018 在晴朗的一天出發
我愛茶餐廳(謝安琪)

16/04/2018 禮爺駕到
臭男人(謝安琪)

hehehaha 發表於 2018-4-17 17:44

大約有一半係我聽嘅

大約有一半係我聽嘅
林仔 發表於 2018-4-17 18:26

你mark親都播謝安琪
個女金靠你啦

健身注意!港男更衣遭偷拍 半裸照被分享「品評」

大家要小心

大家要小心
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-18 20:00

有咩咁好影?

支持,好聽!  #韓梓亮 #TL #應該分開嗎 #What濕趴丅P浦

#難道彼此間
感覺已丟淡
或是已太習慣
反應開始比較慢
昨日我試過力挽
妳仍然如常感嘆
明日再有幾多牌跟我攤
每日都爭執幾番
需要各有各空間
若後悔也未晚
仍能一起去承擔
出錯的不再犯
其實妳我都不需
背負這種重擔

大家要小心
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-18 20:00

偷拍係好唔要得,再之前有一堆仲係全見,好似個偷拍者已經比人拉咗

偷拍係好唔要得,再之前有一堆仲係全見,好似個偷拍者已經比人拉咗 ...
newguy 發表於 2018-4-18 23:48

我都覺
偷拍全相個D真係好應該拉曬佢地

又有新歌

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

我都覺
偷拍全相個D真係好應該拉曬佢地
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-19 00:11

我都覺,今朝有個會員仲要send俾人睇,好應該捉佢坐監

難道學忍耐~~
寧願學相信你~~

而下一站,是時候回歸唱片工作。I miss the studio. I miss my vocal cord. I miss my dance.

YASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

而下一站,是時候回歸唱片工作。I miss the studio. I miss my vocal cord. I miss my dance.

YASSSSSSSS ...
JasOh103 發表於 2018-4-20 12:34

全職Gin fan -1

全職Gin fan -1
bagfgfcde 發表於 2018-4-20 12:48

希望個榴槤識得避開我瘦派歌
如果唔係 我攻擊到佢死

唔知咩人泥~~~
不過好希望某幾位男明星都係好似佢咁^^

https://hk.celebrity.yahoo.com/%E8%80%81%E5%85%AC%E5%90%8C%E6%80%A7%E6%88%80%E9%A8%99%E5%A9%9A%E7%94%9F%E5%AD%90-%E5%81%87%E8%8C%83%E5%86%B0%E5%86%B0%E7%88%86%E5%BF%83%E7%A2%8E%E9%9B%A2%E5%A9%9A-050805301.html

大陸網紅何承熹2年前因參加歌唱選秀節目《超級女聲》爆紅,她透露15歲時就開始整型,耗時8年花費3800萬元整成范冰冰,老公余小泉為配合她也整成李晨模樣,兩人結婚一年多生下一個兒子,當時還被網友虧小孩會不會認不得自己父母,不過最近卻被爆出,兩人早已離婚,因余小泉是同性戀還騙婚。

▲爆料者告訴何承熹余小泉根本是同性戀。(圖/翻攝自微博 , 2018.04.20)

當時何承熹在微博氣憤寫下:「我祝福你們,你們詆毀我說我連給孩子唯一的一罐奶粉都要倒在垃圾桶,你們不覺得是天大的笑話嗎?」網上流傳當時余小泉為了追何承熹,知道她愛整型便開了一間整型診所討她歡心,還配合她整成李晨,沒想到去年6月兩人翻臉,何承熹在微博爆出余小泉是同性戀的事實,還拆穿余小泉謊言,說他結婚只是為了有個孩子,欺騙她的感情。

▲何承熹公開余小泉種種謊言。(圖/翻攝自微博 , 2018.04.20)

何承熹表示,自己並不歧視同性戀,可恥的是偽裝隱瞞自己去欺騙女孩子,還說騙婚的行為令人髮指非常不道德,在外還控訴何承熹對孩子不好,種種謊言讓何承熹心碎公開余小泉假面與同性戀照片。

今次輪到娛樂新聞區

每個世界到我家 總有一天成功的 回頭想這段回憶
何苦哭喪著無力 人出於愛自無極

由這一分鐘開始 我對telegram完全改觀!!!!!!!!!!!!

你話如果第時我可以好似佢咁寫到個咁多人用既app 又可以咁靚仔又可以咁好身材
你話幾咁美好呢

由於劇集收視低迷,令到王牌節目「今日睇真D」仍然成為亞視榜首節目,但最高只有十一點,最低九點,暫難威脅對手。

反而七時時段節目,雖然是包裝節目,但勝在慳水慳力又有好收視,如「吃在中國Ⅱ」,最高有十點,最低七點,更勝三線劇集。

周末,周日仍是以港產片掛帥,但風光不再,至於一度壓倒對手「烈燄消防隊」的「蠟筆小新」,由於在九月內不定期播映,令對手稍減壓力,但在月底兩周播出,亦有十二點,不可輕視。
SSN Chart (29 May)
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. First Date - RubberBand
3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

人生另一個階段,開心week

無論睇幾多次都係咁正
DAVID WILLIAMS 佢個種花痴法真係笑到我嘔血

陳柏宇居然記得自己有首歌叫《我們的門牌》
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)