返回列表 發帖
大配角嘛, 不過唔緊要
kevinlai1621 發表於 2018-7-22 19:10

唔係第三女主角咩

唔係第三女主角咩
616.1314 發表於 2018-7-22 19:28

之前話係女配
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

之前話係女配
kevinlai1621 發表於 2018-7-22 19:55

前期好人 後期黑化變大奸妃
阿佘呢個角色好似會幾正
高貴妃同嘉嬪呢 Pair 有啲抄甄嬛傳入面嘅華妃同曹貴人嘅感覺
整體而言 個 Plot 有少少抄網絡小說《庶女奪宮:令妃傳》嘅嫌疑
不過呢套啲服裝同場景幾靚幾精緻
不過啲角色嘅性格同如懿傳完全唔同
例如我好憎如懿傳入面嘅富察琅嬅
但係延禧宮略個富察皇后我幾鍾意
真係需要啲時間適應
尤其係我最近先翻睇完第四次如懿傳

前期好人 後期黑化變大奸妃
阿佘呢個角色好似會幾正  
高貴妃同嘉嬪呢 Pair 有啲抄甄嬛傳入面嘅華 ...
616.1314 發表於 2018-7-22 20:56

角色原型我知係同如懿傳個d一樣
  我仲以為個重心除左係一個係嫻妃另一個係令妃, 其他都一樣

角色原型我知係同如懿傳個d一樣
  我仲以為個重心除左係一個係嫻妃另一個係令妃, 其他都一樣 ...
kevinlai1621 發表於 2018-7-22 22:00

啲性格超唔同
如懿傳個舒妃好好㗎嘛
延禧宮略嗰個變咗八婆

啲性格超唔同
如懿傳個舒妃好好㗎嘛
延禧宮略嗰個變咗八婆
616.1314 發表於 2018-7-22 22:03

如懿傳舒妃真心可憐

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

聽日又要返工

聽日又要返工
Kfmusic 發表於 2018-7-22 23:33

wow原來係確幸
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

**** 本內容被作者隱藏 ****
屮SiU霖屮 發表於 2018-7-22 23:32

可惜你是個人 忘記有時 真係好好聽

如懿傳舒妃真心可憐
kevinlai1621 發表於 2018-7-22 22:17

同埋要接受如懿傳令妃係賤人
延禧宮略令妃係好人

同埋要接受如懿傳令妃係賤人
延禧宮略令妃係好人
616.1314 發表於 2018-7-23 03:02

呢個就預左

個重心唔同嘛

wow原來係確幸
JasOh103 發表於 2018-7-23 00:28

想死

幾多人位於山之巔俯瞰我的疲倦
只適宜滯於山之谷整理我的凌亂

謙謙填詞真心唔錯

幾多人位於山之巔俯瞰我的疲倦
只適宜滯於山之谷整理我的凌亂

謙謙填詞真心唔錯 ...
JasOh103 發表於 2018-7-24 23:50

其實佢有時d正經詞都唔差, 真係唔明點解d人見到佢個名就blacklist

竟然係細路仔卡通片時間播套咁BL既學園奶爸
TVB果然係進步佐

竟然係細路仔卡通片時間播套咁BL既學園奶爸
TVB果然係進步佐
屮SiU霖屮 發表於 2018-7-25 18:03

美版主真有空,連卡通片都睇~

美版主真有空,連卡通片都睇~
stephybest 發表於 2018-7-25 18:19

咁岩行過打開電視咁岩睇到

終於可以見翻一年冇見既朋友

President Donald Trump is praising new economic data released Friday, saying the U.S. is the "economic envy of the entire world.''

Trump: 讓世界艷羨
SSN Chart (29 May)
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. First Date - RubberBand
3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

招喚又一城大的同伴

終於學識點彈達爾文前奏既一半

我明晚去食得興任食火鍋。。2.5小時。開心。同二家姐。二姐夫。父母一齊去

我明晚去食得興任食火鍋。。2.5小時。開心。同二家姐。二姐夫。父母一齊去 ...
kk8733 發表於 2018-7-29 00:00

janice唔出歌。。。你。。。都好少上水。。。

janice唔出歌。。。你。。。都好少上水。。。
kayzzz 發表於 2018-7-29 00:56

我住元朗。。
蘭B 今年好曳。。抵佢肥到似隻豬。。

我住元朗。。
蘭B 今年好曳。。抵佢肥到似隻豬。。
kk8733 發表於 2018-7-29 01:16

唯有支持下kay先。。

bagfgfcde 發表於 2018-7-29 13:40

me
we are friends
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

bagfgfcde 發表於 2018-7-29 13:40

唯有支持下kay先。。
kayzzz 發表於 2018-7-29 06:09

等下一首先。。

me
we are friends
dongbb2332 發表於 2018-7-29 13:53

我唔係Lor。。。

kevinlai1621 發表於 2018-7-29 13:55

我都想抖抖 星期日就完啦又
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

我幾多委屈的東西都可以面對吧

我都想抖抖 星期日就完啦又
帥小寶` 發表於 2018-7-29 18:59

搵祖祖幫你抖抖啦。。

回復 2908# Kfmusic

橙,已經無人讀又一城大

回復  Kfmusic

橙,已經無人讀又一城大
Kfmusic 發表於 2018-7-30 08:17

因為grad 左
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week23
1前進號2無他3呼吸有害

點解Same Taylor Different Park 咁好聽架 = =

新一天 加油

支持美祖進軍RAP界

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

而家諗番起 尋晚疑似碰到hehe timmy
nonkul

SA弟林 發表於 2018-7-30 12:39

#detail

支持美祖進軍RAP界
matthew1990 發表於 2018-7-30 11:16

我以為佢真係有參加

新一天 加油
stopzi 發表於 2018-7-30 10:40
新一天 好聽

新一天 好聽
nicholashin 發表於 2018-7-30 12:49

開頭都覺得呢首ok 但愈聽愈覺得煩膠 第10位就out左了
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

https://www.16personalities.com/free-personality-test

又做多次噶
好似冇變過

Your personality type is:
Mediator (INFP-t)            
No one can stop you from dreaming!

Mind
This trait determines how we interact with our environment.
29% Extraverted                                                            
71% Introverted                           

Energy
This trait shows where we direct our mental energy.
63% Intuitive                           
37% Observant

Nature
This trait determines how we make decisions and cope with emotions.
28% Thinking
72% Feeling                           

Tactics
This trait reflects our approach to work, planning and decision-making.
31% Judging
69% Prospecting

Identity
This trait underpins all others, showing how confident we are in our abilities and decisions.
39% Assertive                                                            
61% Turbulent

SA弟林 發表於 2018-7-30 12:39

佢旁邊係唔係有個仔仔???

來一起繼續尋覓~~

好好聽

新一天 好聽
nicholashin 發表於 2018-7-30 12:49

葉慧婷嗰首?