返回列表 發帖
覺得自己2016年multitask得好好
冇加減之下頒到女金比瘦瘦 至尊歌比琪琪 至尊碟比堅堅
Talents only
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

覺得自己2016年multitask得好好
冇加減之下頒到女金比瘦瘦 至尊歌比琪琪 至尊碟比堅堅
Talents only{:1_113 ...
JasOh103 發表於 2018-8-11 23:49

難聽啲叫做馬!

難聽啲叫做馬!
stopzi 發表於 2018-8-11 23:53

好聽啲叫真粉!

好聽啲叫真粉!
JasOh103 發表於 2018-8-12 00:08

唔係大愛咩

Super
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

今年可以認識到 Kacey Musgraves 既歌聲同專輯
真係一件好幸福既事

白血球好可愛

Come on bebinca

回到國語專輯部份,其實Tanya已經獲得過2次國語女演唱人獎,分別是2005年的《雙棲動物》與2007年的《Goodbye&Hello》,特有的唱腔將都會情歌表現地淋漓盡致。此張專輯《說到愛》繼上一張專輯雖然有兩年之久,但精緻的程度,卻也讓喜歡Tanya的歌迷沒有白等。就像同名主打歌一樣,愛的課題依舊是Tanya的鍾愛內容,借景/物抒情更是現今歌壇的必聽指標;而此張專輯的極大特色,就是採用大量的重複旋律搭上頑固伴奏,這在國語歌來說幾乎是極大的創新,當今應該只有在電音舞曲才有這樣的表現,但是Tanya將其巧妙融合,配合擅長的編曲將原本單調的旋律強化,推薦好歌包括《說到愛》、《舊行李》、《便利貼》、《別找我麻煩》、《Letting Go》及《愛我很簡單》。

明明就碰到 還是欠幾步
行前幾步又發覺 原來尚欠幾步
長年在遠足 從未進一步
蓬萊依舊在那裡 如何踏進 你那領土

打風嗎?

又有朗朗肉肉睇

白血球好可愛
屮SiU霖屮 發表於 2018-8-13 22:12

47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

食半隻熊仔先。。。

喜歡My Taste of Life的人也喜歡
是日休息絕不工作
神奇之旅
My Tale
Baby Stop

原來鍾舒漫同牙漿咁fd
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

It doesn’t help that Nine Track Mind is all ballads except for three tracks, two of which are duets (Trainor, a sleepy Selena Gomez) that somehow still feel like ballads. Puth cannot fill this frame of sentimentality with any genuine sentiment.

好感觸
原來跪求真係可以成真
呢堆歌終於有屬於自己既全首live

做咁多年粉 值得

生日快樂 瘦文
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽
nonkul

重播珠光寶氣, 有d興趣想睇

等我自plug埋人姦胡子先
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 2018-8-21 21:11

好驚

dongbb2332 發表於 2018-8-21 21:11

咁鍾意淋嘉him

決定好今週冠軍係十二字歌

Eric Kwok就好啦
有Gin Lee既咖喱雞

港隊女將游泳接力第 4 變第 2 , 恭喜 !

終於番完工 好開心
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

終於番完工 好開心
帥小寶` 發表於 2018-8-23 22:33

仲有一星期

仲有一星期
Kfmusic 發表於 2018-8-23 22:46

我完左啦

終於番完工 好開心
帥小寶` 發表於 2018-8-23 22:33

恭喜你

仲有一星去玩

事實上我沒有名字 是他們一直叫我瘋子

呢句會唔會寫得太正

好感動
聽到阿瘦講我老公呢三個字
令我諗起廚房宣言當時已經分左手
到今日可以交換溫柔
What a love story

許氏my true OTP

恭喜你

仲有一星去玩
kevinlai1621 發表於 2018-8-24 09:58

馬上離港

恭喜石偉雄衛冕成功

馬上離港
帥小寶` 發表於 2018-8-24 16:07

去邊

原來J2版火影都終於播到打完輝夜
唔知之後係咪繼續播埋佢個仔個代呢

唔知佐助老佐個配音會唔會變呢
每次睇廣東話版都以為小丸子家姐會入錯片場

如果我沒有福氣與你笑著入睡
可哭著浪漫又何懼
跟不夭心的虛渡日夜做人何來 甚麼生趣
如果我願意這說法太偉大負累
請鄙俗地做做情侶
想生死相許這麼土都不愧世界之最

如果你在冰島裡看見雪落大地
這邊廂的心都結冰
假使間飛機失事墜落深海之中我都粉碎
如天塌下了都與你去快樂熟睡
管他吧 末日未憔悴
這生死相許的愛侶都不愧世界之最

去邊
kevinlai1621 發表於 2018-8-25 00:20

台灣

祝堅姐生日快樂
煮多啲咖喱慰勞監製們
繼續唱更多既悶歌 每年都有首6字魔音攞冠軍歌
年尾更勇奪9_ _ 女金

究竟我花痴D 定係 david walliams 花痴d

沉默的士高 / 迷失表參道(張敬軒)

呢D 咪MUSIC SHOW 囉
你睇下梁........

成個ap week 又冇科學又冇獻醜
1700 - 1900 力抗英皇

---------------------------

#X!讚壞左
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

希望今日食到隻肥熊。。。

pass

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

慢慢喜歡你
慢慢的親密
慢慢聊自己
慢慢和你走在一起
慢慢我想配合你
慢慢把我給你

愛啊
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

時間是一面海
腳印漸漸被覆蓋

#imisstanyasobad

Gin Lee very hit
光環 (First of All Live)
Getaran Jiwa (First of All Live)
很堅強

Gin Lee very hit
光環 (First of All Live)
Getaran Jiwa (First of All Live)
很堅強 {:4_103: ...
JasOh103 發表於 2018-9-3 00:11

SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

法國是一種愛情甜品好好聽

恭喜Creo En Mi MV兩星期之內破100萬點擊率而Cool Hot Hits係完全未有1分

少女時代就CB喇
其實究竟有幾多鍾意廣東歌既人係唔鍾意KPOP