返回列表 發帖
大家都早啲瞓 娘親話太夜瞓傷肝
mamakin 發表於 2018-3-10 02:27

我都去訓啦。

希望搵到幸福起點
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 24
1. Tonight 2. 精神餵飼 3. 山旯旮

希望搵到幸福起點
帥小寶` 發表於 2018-3-10 04:16

你真係唔洗瞓㗎喎

你真係唔洗瞓㗎喎
hehehaha 發表於 2018-3-10 04:33

呢兩日都朝早先訓

夜蘭人靜
聽住好好聽既Jpop大碟
諗返祖兒真係好醒目
想當年cm有個post叫「容祖兒一日唔消失, 香港樂壇永遠一沉不起」
全CM圍插容祖兒
插足幾年
果然兩年後2017年祖兒消失大半年,拱手讓出女金比其他比較肥既女歌手
結果個樂壇都繼續一沉不起
2018年多位歌手派台歌質素參差
例如:很堅強、愛徹底、鏡子說、全副舞裝 及 重生
聽開音樂既人表示聽都廢事
所以祖兒証明咗樂壇冇咗佢
係唔會起返上黎
期待3月祖兒全身髪力主打
迎接出道20幾年第一首叱咤至尊歌
為2018年香港音樂添一點希望

夜蘭人靜
聽住好好聽既Jpop大碟
諗返祖兒真係好醒目
想當年cm有個post叫「容祖兒一日唔消失, 香港樂壇永遠 ...
hehehaha 發表於 2018-3-10 05:27

我覺得你講得好好 香港樂壇無左邊個都得 就係無左容祖兒唔得!

我覺得你講得好好 香港樂壇無左邊個都得 就係無左容祖兒唔得!
帥小寶` 發表於 2018-3-10 05:34

想像唔到個樂壇冇咗容祖兒會點!
就好似一個男人冇咗子孫根一樣!

想像唔到個樂壇冇咗容祖兒會點!
就好似一個男人冇咗子孫根一樣!
hehehaha 發表於 2018-3-10 05:49

香港樂壇=容祖兒

因為有個同學無啦啦打畀我向我訴苦
呻咗粒幾鐘
616.1314 發表於 2018-3-10 02:01

仲有煲粥年代

我都好專一的!我仲有玩 Neopets!
616.1314 發表於 2018-3-10 02:19

Pun之前6月都會上去玩, 但舊年開始無oh

話說我最幾日係學校電腦見到上一手上過neopets

話說我最幾日係學校電腦見到上一手上過neopets ...
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 08:31

6月... 因為想玩阿塔都杯?
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

今日好靜。。。

本帖隱藏的內容需要積分高於 2222 才可瀏覽

6月... 因為想玩阿塔都杯?
616.1314 發表於 2018-3-10 11:06

睇咗幾集果欄中江湖大嫂
甄穎珊已經要做某位港姐嘅吖媽

話說我最幾日係學校電腦見到上一手上過neopets ...
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 08:31

以前啲金幣同新奇蛋都好稀有好值錢
而家好易拎到反而冇咗嗰種興奮
--> MMK MUSIC AWARDS 2018 <--
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

以前啲金幣同新奇蛋都好稀有好值錢
而家好易拎到反而冇咗嗰種興奮
mamakin 發表於 2018-3-10 15:44

同意!同埋自從出咗 Trudy’s Surprise 之後 NP 太易賺,令人更加無意欲玩佢啲 Game

同意!同埋自從出咗 Trudy’s Surprise 之後 NP 太易賺,令人更加無意欲玩佢啲 Game  ...
616.1314 發表於 2018-3-10 16:07

以前啲NP真係好辛苦先賺到而家有幾百萬
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

以前啲NP真係好辛苦先賺到而家有幾百萬
mamakin 發表於 2018-3-10 16:10

以前好辛苦賺 NP 就係為咗買寶寶筆刷
依家啲 NP 多到夠買 20 幾枝...

616.1314 發表於 2018-3-10 16:12

係 同埋筆刷好似都易拎
市價又平咗好多

係 同埋筆刷好似都易拎
市價又平咗好多
mamakin 發表於 2018-3-10 16:14

仲有魔符石自從可以喺競技場攞之後都 Cheap 咗好多

仲有煲粥年代
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 08:28

我bff成日都打電話俾我<3

樓上好熟悉

我bff成日都打電話俾我
jose 發表於 2018-3-10 16:16

差d睇左做bf

差d睇左做bf
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 16:39

我bf (best friend) 成日都whatsapp我 <3

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2018-3-10 14:52

咩意思

咩意思
帥小寶` 發表於 2018-3-10 16:51

翻譯:D你老母 芝士漢堡
(係咩意思?唔明)
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

希望阿霏都會出歌比BB ^^

TIMMY 究竟去左邊。晚晚約仔仔試味????

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

616.1314 發表於 2018-3-10 16:12

想當年我都巧貴咁買佐枝聖誕SKIN
比隻大大隻單眼有翼既野

「樂壇小巨肺」林欣彤(Mag),早前趁年三十晚去年宵市場做Facebook Live宣傳新歌《》。花市Plug歌雖然都幾九唔搭八,同落Disco氹BB瞓覺差唔幾,但呢種「嘈吵即熱鬧」、「周圍啲人擘大喉嚨各有各嘈代表個星有人氣」嘅謎思,偏偏又令你喺鬼殺咁嘈嘅環境聲中,明白到歌名嘅意思喎阿Mag行花市送雞迎狗,總好過佢2017年大除夕晚,喺屎坑倒數!事關網絡爛Gag都有講,除夕夜切勿去廁所太耐,否則「你出年先返到出嚟!」好彩Mag鑊鑊金,因為本身好忍得先至頂得住,否則真係返唔到出嚟!
「老家」吸靈氣醒晒
講忍,Mag都算係「巨肺忍者」,佢個巨肺唔單止有中氣唱歌掂,面對高山低谷,都因為有器量有容量,否則已經爆肺玩完,連佢都話自己忍得,無論面對愛情或其他問題,即使幾痛都唔會出一句聲!冇吹水,佢2010年喺無綫《超級巨聲2》一炮而紅,唱鄧紫棋(G.E.M.)嗰首《A.I.N.Y.》,唱到連原唱者嘅風頭都被佢蓋過,之後佢順利出道,橫掃樂壇頒獎禮新人獎,點知就心雄,同「巨聲幫」羅孝勇拍拖,拍戲又撻着陳家樂,搞到分手收場!工作壓力大、外婆患上認知障礙症,令阿Mag抑鬱厭食,體重由115磅暴跌至84磅,搞到失聲,停工大半年!頭頭碰着黑,喺屋企暈低,下巴一嘢鑿落地下,傷到見骨添!最慘係佢後來翻撻初戀男友,竟然被對方家暴。聲勢又大不如前,約滿無綫、英皇後前路茫茫,幾經轉折,搵王祖藍打救番星途、愛情運同埋個下巴

想當年我都巧貴咁買佐枝聖誕SKIN
比隻大大隻單眼有翼既野
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-10 22:20

係咪旋悠(可能打錯咗中文字,因為中文版摺咗好多年,英文名係 Shoyru)?
我都好鍾意嗰隻!

Btw 聖誕筆刷 依家變到超級唔值錢

係咪旋悠(可能打錯咗中文字,因為中文版摺咗好多年,英文名係 Shoyru)?
我都好鍾意嗰隻!{:1_1 ...
616.1314 發表於 2018-3-10 22:21

係
唔值錢既話
即係入唔番個Acc都唔肉痛

唔值錢既話
即係入唔番個Acc都唔肉痛
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-10 22:23

基本上依家 NP 係完全唔值錢
因為出咗個叫 Trudy Surprise 嘅老虎機
每日都可以玩一次
連續登入得越多日獎金就越多
第三十日送十萬 NP
之後就 Reset

「樂壇小巨肺」林欣彤(Mag),早前趁年三十晚去年宵市場做Facebook Live宣傳新歌《忍》。花市Plug歌雖然都 ...
matthew1990 發表於 2018-3-10 22:20

咁多噴言既

差d睇左做bf
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 16:39

我都係

「樂壇小巨肺」林欣彤(Mag),早前趁年三十晚去年宵市場做Facebook Live宣傳新歌《忍》。花市Plug歌雖然都 ...
matthew1990 發表於 2018-3-10 22:20

95搭8

基本上依家 NP 係完全唔值錢  
因為出咗個叫 Trudy Surprise 嘅老虎機
每日都可以玩一次
連續登入 ...
616.1314 發表於 2018-3-10 22:25

我都有玩neopet 玩股票is jeng

95搭8
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:38

mean精

得罪東方

我都有玩neopet 玩股票is jeng
HOTMAN 發表於 2018-3-10 23:42

有玩過 Neopets 嘅人都好 Good Taste!
我嗰陣無炒股 因為成日蝕錢

616.1314 發表於 2018-3-10 23:44

認同 令日後聽歌好good taste

但係擺左咁多年後, 升值好勁

得罪東方
HOTMAN 發表於 2018-3-10 23:43

英皇真係so cheap

買綠股

英皇真係so cheap
帥小寶` 發表於 2018-3-10 23:46

實捉到你

但係擺左咁多年後, 升值好勁
kevinlai1621 發表於 2018-3-10 23:46

收息都收到笑

實捉到你
HOTMAN 發表於 2018-3-10 23:46

點解要捉我lol

實捉到你
HOTMAN 發表於 2018-3-10 23:46

點解你IG成日咁多女出現
好令人艷羡