返回列表 發帖
原來 周耀輝 都幾多單字歌名既歌, "信"仲要寫過一次比周麗淇:

我信很需要愛
我信當需要就離開
為了真愛
就算我信很需要你
我信當需要就離開你
為了真愛

{:1_11 ...
JasOh103 發表於 2018-3-26 20:44

需要需要需要需要需要
填詞個個好懶
比d垃圾佢唱

信既英文係faith 首歌係考驗大家有無aware到kary既霏

信者得愛, 愛徹底

Timmy 終於出現了,好想同佢Say個Hi~~~

spot到隔離位同學上cm不過冇登入
b01091018 發表於 2018-3-27 13:52

冇登入?
酷愛903 confirmed.

愛徹底冠未
帥小寶` 發表於 2018-3-27 18:21

我冠咗

我未
bagfgfcde 發表於 2018-3-27 18:27

你唔洗啦
你個榜係清泉
唔可以比主流音樂左右

利申祖粉
bagfgfcde 發表於 2018-3-27 18:37

祖兒已經唔再係主流音樂
因為佢近年已經主流唔起

好慘
相反Serrini已經進駐流行音樂市場 準備取代祖祖
bagfgfcde 發表於 2018-3-27 18:40

花無白日紅
今日樂迷可以支持你,你做得唔好,樂迷就會聽第二個
觀眾無情
祖兒12年前已經知道呢個咁震攝人心既道理

好希望祖祖會上CM見到你依個COMMENT
然後今年一個月一首祖式K歌
再拎最女女金至尊乜獎都拎曬 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-27 20:44

2008 Kay
2018 Joey
至尊歌+最女+女銀+至尊碟+最歌

但係到而加仲係一啲聲氣都無 曬左3個月
帥小寶` 發表於 2018-3-27 21:57

鍾無艷 = 鏡子說
全副舞裝 = 神奇女俠的退休生活
這種天真 = 17度

Joey's 喜喜帖街 is coming!!

3首0冠
帥小寶` 發表於 2018-3-27 22:07

今年仲有10首歌要plug
你驚冇?
擔心下你個煎下年執包服返郷下好過la

咁係咪堅堅要女金啦終於?
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-28 00:01

我個人睇好Kary

食左7杯H 字頭雪糕。。加其他甜品。。
kk8733 發表於 2018-3-28 02:07

今日食左熊仔啦。賺了錢。開心。。
kk8733 發表於 2018-3-28 16:40

原來你鍾意Bear

不多計算 來接受愛的奇~蹟~~~

cls好正
帥小寶` 發表於 2018-3-28 22:32

Not my cup of tea

兔肉啊 ok??
帥小寶` 發表於 2018-3-28 23:03

好想試,啲人話好好食

整容怪。。
kk8733 發表於 2018-3-28 23:13

咁你鍾意邊個?* *

希望Gin Lee演唱會嗰日打八號,要取消改下年!
然後Aga宣布2019年頭紅館
比Gin Lee更早上紅館

支持紅髪魔女Gin Lee
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

阿sa都紅髮過
iamsingingwong 發表於 2018-3-29 16:09

阿Sa比煎Lee漂亮很多
內心和外表都是

唱作金啦好嗎?

AGA先
帥小寶` 發表於 2018-3-29 20:00

ELLEN > AGA > GinLee

Gin呢條女識作歌咩
帥小寶` 發表於 2018-3-29 20:02

我唔你真fans定假fans啦
我反煎都知Gin會作歌

監製/作曲: 含蓄 , 芝麻開門
作曲: 和每天講再見

掛住關家姐 好想佢鬥火重燃
帥小寶` 發表於 2018-3-29 22:31

李家姐2018

講起我就扯火啦
我阿哥一路都在X一城廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,阿哥原本諗住同拍拖多年既BF結婚
咁多年黎我阿哥好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排個咩GXN LEE去過我阿哥間店幫襯
不過serve佢既不是我阿哥,但佢一買就買左好多野
過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我阿哥就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
李小姐就同我阿哥講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫同練下廣東話
我阿哥同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物或者一線歌星,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到李小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她
咁李小姐就發老脾,用勁重鄉音廣東話鬧到我家姐一面屁
d說話勁難聽同勁難聽得明,又話自己出唱片d搵既錢多過我家姐搵幾年既錢
我阿哥都唔敢得罪佢,一味道歉仲話很堅強唱得好好聽

跟住李小姐就走左人,阿哥就同老闆備案
老闆瞭解左情況就無再追問
過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過李小姐一人
總之俾老闆話左兩句
又過幾日,李小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我阿哥怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我阿哥serve.
根住李小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我阿哥雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我阿哥終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我阿哥話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我阿哥話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆 備案
之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左

我覺得上面有啲會員太過火,希望timmy入黎留個美言say個hi,還我純潔CM

TIMMY 俾人食左。。
kk8733 發表於 2018-3-30 03:04

點解會咁 * *

日日同佢地*******
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-30 21:15

竟然

今日支持Gin Lee李幸倪

快樂不知時日過

幾時回港???
kk8733 發表於 2018-3-31 22:03

回咩啫
嫁咗啦我
死心啦

Oh, I bet you think you're John Wayne
Showing up and shooting down everybody
You're classic in the w ...
bagfgfcde 發表於 2018-4-1 08:18

呢隻碟真係越聽越鍾意
好過Artpop

叱咤各大獎項超早期預測:

男歌手:    JUNO(首奪男金)
              許廷鏗(首奪男銀 / 再奪男銅)
              On仔@CAS(新晉男三甲)

其他補位男歌手: 側田 / 方大同 / 陳奕迅 / Michael Jackson / Shawn Mendes

肥婆女歌手:    Serrini(首奪女金)
                   衛蘭(首奪女銀集齊三種顏色 / 穩守女三甲)
                   二汶(新晉女三甲)

其他補位女歌手: 鄧小巧 / 王菀之 / 家燕姐 / 肥媽 / 鄭欣宜 /

組合:    The Boogie Playboys(首奪組合金)
           Robynn&Kendy(首奪組合銀 / 再奪組合銅)
           Rubberband (穩守組合三甲)

其他補位組合: I Love You Boyz / Dear Jane / ToNick / Kolor / Coldplay

唱作人: AGA(新晉唱作三甲)
           Ivana(穩守唱作三甲)
           盧凱彤 (穩守唱作三甲)

其他補位唱作人: 方大同 / 側田 / 周國賢 / 盧凱彤 / 方皓玟

十大分佈: 環球 1-100000 / 英皇 0 / 寰亞 1-2 /
                  索尼 1-2 / 華納 1-2 / 星娛樂 0-1 / 其餘 1-2

新晉十大單位數目預測:  ≤ 2  (最大機會: 華納 衛蘭)
(其他: 英皇奀星幫 / 寰亞小巧與米高 / 環球 R&K)

至尊歌 / 至尊碟 / 最男 / 最女 / 最組  年尾預測會更準。

做個尖先
帥小寶` 發表於 2018-4-1 18:37

諗緊一陣去Jogging by the river

係咪又mean緊人?
帥小寶` 發表於 2018-4-1 18:42

無啊

我們撞過許多天門,凱旋到此處,同行高飛。我們的戀愛回憶並不平凡,但當下有力量讓我們捱完這路段。直到一天,我不是我,你不是你;而我也是你,你也是我。我們二人一體,血脈互相連繫,一呼一吸也像是為了對方。但願時代停在一點,流逝昨天的美麗,抱緊片刻煙花燦爛,捨棄未來心裡的悲喜。就算時光不能逗留,也曾流下最幸福的眼淚,證明我們一切也安好。

由《Come With Me》的激情、《奉愛之名》的親密到《愛徹底》的承諾,《愛徹底》完成了Kary的愛情三角。歌曲氣勢超越後輩的《最後的茱麗葉》,Kary亦如天主般演繹世上最驚人的奇蹟。生命的旅程已經開始。祝福吳雨霏成為最美的母親,引領最迷失的孩子。

唱作人: AGA(新晉唱作三甲)
           Ivana(穩守唱作三甲)
           盧凱彤 (穩守唱作三 ...
RVHOCPC 發表於 2018-4-1 20:24

現在仲有人分唔到盧凱彤同盧凱彤

黑人問號
帥小寶` 發表於 2018-4-1 21:21

印傭有咩咁出奇?你話鄭融就驚啫

有乜咁驚?
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-1 21:47

鄭融放開個男dancer!

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

希望大家大力支持Kacey Musgraves最新專輯Golden Hour
2018最好聽既專輯之一
bagfgfcde 發表於 2018-4-1 22:46

你真係好鍾意啲村姑型女歌手

羅素預言:所有的極權統治最長不會超過70年

數學家和哲學家羅素曾神奇地斷言,所有的極權統治最長不會超過70年。我們無法知道羅素是如何「計算」出來,但令人驚訝的是羅素定律竟然如此精確。不光卡扎菲、薩達姆、金正日死於69歲,其實蘇聯也亡於69歲。他們都沒看到70年產權房到期的那天。從1922至1991,69歲的蘇聯「老大哥」終於退出了歷史的舞台。

薩達姆生於1937,死於2006,終年69歲;
金正日生於1942年,死於2011年,終年69歲。
事實證明,產權70年是經過深思熟慮多方論證的。

早在1983年,塞繆爾·亨廷頓就在《美國政治》一書中預言了蘇聯必然崩潰。更早之前,數學家和哲學家羅素更加神奇地斷言,所有的極權統治最長不會超過70年。我們無法知道羅素是如何“計算”出來,但令人驚訝的是羅素定律竟然如此精確。不光卡扎菲、薩達姆、金正日死於69歲,其實蘇聯也亡於69歲。他們都沒看到70年產權房到期的那天。從1922至1991,69歲的蘇聯“老大哥”終於退出了歷史的舞台。

1936年德國奧運,九年後1945年德國法西斯滅亡;1980年蘇聯奧運,1989年蘇聯解體;1988年漢城奧運,1997韓國憲政......
有一種說法,國民黨從1927年走上黨天下。這樣算到1996年開始真正的民選,也是69年。但這是極少成功了的69定律。
歷史總是存在驚人的巧合!跟羅素69定律相差無幾!
預測:現代專制逃不過69年,民主將取代專制,權力將回歸人民,1949年加69等於2018?,2008北京奧運,加上9等於2017?
您要是學會了羅素69定律計算方法,就讓我們一同見證偉大的“羅素69定律”。

我早幾年 (13年) 好鍾意聽小清新 (R&K)
係近年先愛上左電音同rock
但其實骨子裡仍是愛folk/country {:1 ...
bagfgfcde 發表於 2018-4-2 08:22

陳綺貞 同 張懸呢?
台灣好多小清新artist/ singer song writer
香港得當年既at17, 現在得Serrini

其實間公司幾髮力,差唔多個個星期有歌出

1月
AGA - 無期
GIN LEE - 很堅強
U記仝人 - 我做你

2月
盧冠廷 - 天下無敵
陳慧琳 - 尾站天國
吳雨霏 - 愛徹底
LuvDat - What Do You Say

3月
符致逸 - 一呼一吸
U記歌手 - 你做我
Robynn & Kendy - 未來紀念館
Gin Lee - 信
盧冠廷 - 理想家
盧凱彤 - 荒原

4月
AGA feat. 周國賢 - 無期 (劇場版)
陳慧琳 - Be With You

開心。美股大跌。。
kk8733 發表於 2018-4-3 00:09

個股跌咗落黎dum下dum下就唔美股㗎啦

2018年真係一個好好既音樂年
bagfgfcde 發表於 2018-4-2 22:32

係容祖兒強勢回歸既一年

GIN LEE到直到你另眼相看 將煎粉全部在台上釋放

serrini今年隨時女金 早知舊年唔比gem佢
RVHOCPC 發表於 2018-4-3 18:47

你都係聽返GEM吧啦
serrini唔會care個比gem攞過既垃圾金