返回列表 發帖
咁林奕匡啲MV呢
nicholashin 發表於 2018-12-4 00:17

我一向都撐 Sony 啲 MV,因為我睇鏡位多過睇調色
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

覺得一世同學係今年最好既動畫MV 如果當佢係既話
不過再睇多D先下定論 ...
HOTMAN 發表於 2018-12-4 00:25

一轉左唔係 阿邊個 拍你就 ok :P
(呢個係動畫MV啦)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

重新睇過一次今年既MV 睇到信真係頂唔順狂笑 我到底睇緊咩
HOTMAN 發表於 2018-12-4 00:15

你個 十大MV頒獎典禮 拆出嚟 post 啦
嗰個 post 都唔適宜討論,唔敢覆 post

call 埋 Powerful 出嚟,夠人討論嘅
我睇 MV 唔夠多唔夠闊,靠你介紹

咁你洗唔洗驗
kwanie 發表於 2018-12-18 19:08

仲有 25.5小時 截止,男銀銅、組金銀 有乜好介紹?

你話估十大就易估姐
叫人估十二大奀星就真係有難度
kayzzz 發表於 2018-12-19 00:22

我好認真咁填左成半粒鐘 ... haha
只求中 3個 拿基本分

-------------------------------------------------------------

最新發展:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=15505&pid=1257432

喂,咁唔同填法喎,其實係仲難填 ... 我冇精神攪多半粒鐘喇!

古陳
DJ RB
咁搏扭一扭好似幾好
kwanie 發表於 2018-12-18 23:44

我之前填 placeholder 時,係填 陳許 RB DJ
DJ RB 呢個,我應該決定轉
陳許 嗰度,諗住睇到截止前兩個鐘
chicken 起上嚟,就填 許許 ... 咁樣好似最大機會保住 2分或3分
填 RB RB 或者 DJ DJ,只能保住 1分或2分 就點都搏下

kayzzz 發表於 2018-12-19 10:16

咁就易填呀 ... 求其每邊 3個 夠底分就算

我就諗住有 3-4個新人獎 都 ok 掛

講緊驚無個獎既情況呀嘛
kayzzz 發表於 2018-12-19 10:34

大星x3 + 細星x3 = 有個獎 冇個獎 都有底分

我就想填哂啲 新人獎 落去,咁班新人就 有個獎 同 冇個獎 都有得搏

我冇睇到上面個po  
淨係想打噴言
bagfgfcde 發表於 2018-12-19 10:46

我知 :)

如果有心填 大x3 + 細x3,就唔會有坤哥啦

細個考中文成日咁比人扣晒d 分
kwanie 發表於 2018-12-19 14:22

周銀穩,咁我個 許許 都唔 work :P
要再諗 周陳 或 周許

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

比比鳥為咗個唔識唱歌嘅師妹結果搞到自己俾人翻舊賬

#你說悲不悲哀 ...
JayantL 發表於 2018-12-31 00:02

其實係咪星夢嘅文化就係咁?
為左謝文欣都可以有人出嚟聊交,雖然可能只係借佢名義

都唔知謝文欣今年做過啲乜
竟然留言會有唔少人乘機提呢個人

星夢旗下啲歌手fans係咪真係咁鍾 ...
JayantL 發表於 2019-1-1 01:04

捱左三年的我 表示:係

不過以前係激烈到 歌手唔會出嚟覆 posts ... 比比鳥可能未知

其實唔應該話係 星夢文化
似係 電視 / 大台 文化多啲
JayantL 發表於 2019-1-1 02:18

都啱 ... Pakho 咁樣覆 posts,都係大台做法

我從來對 Joey 冇感覺,好壞都冇
但今次佢嗰場係真係好睇 ... 主要係導演拍得好