返回列表 發帖
Laugh die me
某節目播完某首歌之後講錯歌名

聖誕落去中區

原來紅軍又拍降魔的2
下一隻碟是否遙不可及

各大果邊咩料

原來播完大帥哥之後 係播王大導演啲劇

原來尋晚881有許廷鏗
真係聽佢好過睇電視

林仔 連mark 10個節目真係辛苦晒
放空 發表於 2019-1-13 21:56

九個啫 一個計數

我好後悔打斷左佢
應該比佢繼續mark
hehehaha 發表於 2019-1-13 22:24

結果當日就即刻唔得閑

今日唔齊ap 唯你昰問
kwanie 發表於 2019-1-13 22:31

真係唔齊 如何問責

Kristaps Porzingis加盟獨行俠

viutv食兩家荼禮
播完叱吒又播rthk
kevinlai1621 發表於 2019-2-4 21:31

關事咩
以前TVB四個頒獎禮都播

金像獎入圍
最佳電影  三夫 紅海行動 淪落人 逆流大叔 無雙
最佳導演 陳果 林超賢 陳詠燊 陳小娟 莊文強
最佳男主角 吳鎮宇 黃秋生 周潤發 郭富城 姜皓文
最佳女主角 曾美慧孜 蔡卓妍 Crisel Consunji 張靜初 余香凝
最佳男配角 黃德斌 潘燦良 李燦森 廖啟智 袁富華
最佳女配角 黃璐 蔣璐霞 余香凝 周家怡 惠英紅
最佳新人 林善 栢天男 陳湛文 胡定欣 Crisel Consunji
最佳編劇 自由行 逆流大叔 淪落人 無雙 翠絲
最佳攝影 G殺 狄仁傑四大天王 紅海行動 捉妖記2 無雙
最佳剪接 G殺 狄仁傑四大天王 紅海行動 逆向誘拐 無雙
最佳美指 西遊記女兒國 狄仁傑四大天王 捉妖記2 無雙 翠絲
最佳服裝 同美指一樣
最佳動作 狄仁傑四大天王 紅海行動 無雙 黃金兄弟 葉問外傳張天志
最佳音效 G殺 狄仁傑四大天王 紅海行動 捉妖記2 無雙
最佳視效 西遊記女兒國 狄仁傑四大天王 紅海行動 捉妖記2 無雙
最佳配樂 八部半喜怒哀樂 逆流大叔 無雙 黃金兄弟 翠絲
最佳歌曲 陽光普照 逆流之歌 Let's be the one 一起衝一起闖 Tracey
最佳新導演 李卓斌 陳詠燊 陳小娟 張家傑 李駿碩
最佳華語電影 江湖兒女 你好之華 我不是藥神 邪不壓正 嘉年華

原來有套賀歲片要等到元宵先大規模上畫

係咪玩轉全家福
JasOh103 發表於 2019-2-16 15:47

Yes it is
可能主打星馬泰台灣市場

剛過去的情人節,滿街都是成雙成對!可是韓子亮(TL)卻在重要時節患上感冒又咳嗽,唯有形單隻影地家睡了一 ...
John 發表於 2019-2-16 16:37

韓梓亮=韓子亮?

我睇左
覺得香港人未必get到某啲笑位
加上整個故事都喺大馬發生 唔打HK市場都幾正常

感動係有既 ...
JasOh103 發表於 2019-2-16 17:45

但埋推上畫搞到幾部賀歲片對打之下 票房都不如人意

尋晚挖返一隻舊碟出嚟
原來情難自制居然係張美賢寫 我一路都以為係林振強寫