返回列表 發帖
啱啱聽左一次wonderful U 先發覺其實係一首淫歌
aga嘅男朋友雖然wonderful 同incredible
但係因為下體不靈光 所以先cannot feel you fill me

笑到我
stopzi 發表於 2018-3-13 22:28

或者係phil you phil me
然後就作嘔 搞到啲grammar錯曬

When the rain is fall when the rain is fall
JasOh103 發表於 2018-3-13 22:50

最中意佢亂9咁用啲would have should have 泥攝位

好過chrous重覆某三隻字四次啦
口吃咁
jose 發表於 2018-3-13 23:03

係咪講緊追憶

所以真係對佢啲demo有更大興趣
以後派demo得啦
JasOh103 發表於 2018-3-13 23:01

期待佢啲廣東話demo

叱咤各大獎項超早期預測:

男歌手:    JUNO(首奪男金)
              許廷鏗(首奪男銀 / 再奪 ...
hehehaha 發表於 2018-4-1 18:38

唱作人: AGA(新晉唱作三甲)
           Ivana(穩守唱作三甲)
           盧凱彤 (穩守唱作三甲)

其他補位唱作人: 方大同 / 側田 / 周國賢 / 盧凱彤 / 方皓玟

現在仲有人分唔到盧凱彤同盧凱彤
hehehaha 發表於 2018-4-1 20:26

我個人希望盧凱彤唱作金 盧凱彤唱作銀嘅

serrini今年隨時女金 早知舊年唔比gem佢

音樂類型
R&B、搖滾樂、hip hop、rap、朋克搖滾、pop、ballad、爵士樂

呢位歌手好勁
到底係乜水呢 ...
bagfgfcde 發表於 2018-5-7 12:15

我估係容祖兒

很堅強攻勢完成 事實證明楊千嬅>容祖兒>鄭欣宜>江海迦

李幸倪(Jeanie Lee,1985年8月26日-),原名李勁霆[註 3],馬來西亞華裔女歌手。

估計Make a Beat 應該有我十大

終於搵到有人唱心之科學好聽過我

法國是一種愛情甜品好好聽

Cathay Pacific Airways was founded on 24 September 1946 in Hong Kong.
nicholashin 發表於 2018-9-24 20:51

cathay1996 was founded in 1996

ambitious 同 ambiguous 都唔識分 笑死

《單位》:我的信念是我的夢想
《一個都不能少》:只要信靠不要怕愛新一個 // 自信坦率的一顆真心 如當初
...
nicholashin 發表於 2018-10-2 18:30

咁我估林奕匡都有好多 的

但「信」唔係助語詞
nicholashin 發表於 2018-10-4 12:16

的係名詞

扮邊個歌手出歌好

生涯規劃 並沒住客可記掛~

?
hehehaha 發表於 2018-12-1 19:16

呢個真係好好笑 人地拎唔到 所以要搵人陪 好似係

Gin Lee完勝

差唔多寫曬啲tag喇 開心

剩下這粒雲吞~ 送你

一直知道Kary很喜歡林憶蓮,估不到她在新碟中也唱了一首好有90年代憶蓮感覺的《未晚》向偶像致敬。

「我真 ...
jasonng 發表於 2019-3-6 20:38

艷羨好聽啲 尤其是沙灘節live

Gin Lee錄音有Alvin Leong
都話佢首年度之歌is cominggggggg
Grab your wigs cos she ...
JasOh103 發表於 2018-3-9 00:41

天地一沙鷗

好感動
佢真係做咗首年度之歌俾我
JasOh103 發表於 2019-3-6 23:09

十大第十位

讓世界豔羨 我著上我去逛街
讓世界豔羨 (走音)才歸家~~~~~~

是(突然爆上去)春風的事業 趁好天愛上人間
...
jasonng 發表於 2019-3-6 23:39

甩beat嗰度真係笑到甩肺