返回列表 發帖
因為Keeva有後台
" 她的父親麥一鳴是位資深音樂人,並經營錄音室。由於很多香港的前輩歌手及樂隊到其錄音 ...
hehehaha 發表於 2018-3-13 01:10

學下人地陳明x啦
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

其實Armie Hammer唔係大你好多
好似仲細過你(31) 做咩話自己老男人
hehehaha 發表於 2018-3-13 01:14

佢大D 樣子老過我。。
你可以話佢有男人味。成熟LOR。。

我成日覺得suit係性感過著得少或者無著
hehehaha 發表於 2018-3-13 01:12

著SUIT係SEXY<3
不過係咪正過著得少就真係有待商榷

著SUIT係SEXY
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-13 01:18

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2018-3-13 01:22

咁咪成日幻想所有事

咁你又岩
睇見個身頂爆件SUIT其實真係好養眼
可以慢慢諗下佢件衫下究竟身形有幾咁好

咁你又岩
...
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-13 01:29

流浪在想像空間

咁你又岩
...
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-13 01:29

我又唔會點幻想。。幻想仔仔有咩用。。
不如識個仔仔可以慢慢睇。

kk8733 發表於 2018-3-13 01:53

無幻想生活會好悶

無幻想生活會好悶
帥小寶` 發表於 2018-3-13 01:58

我生活幾悶。實際D 好。

好想多謝aga 寫左若呢首歌

kk8733 發表於 2018-3-13 01:53

識個仔仔有咩用
不如自己練到大大隻隻著件SUIT照鏡慢慢睇

好似係

8點訓到7點原來咁正
今次真係睡到想工作 想貢獻
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

吳尊個女真係無得輸
帥小寶` 發表於 2018-3-12 17:05

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

識個仔仔有咩用

好似係
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-13 03:58

you can do it
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

8點訓到7點原來咁正
JasOh103 發表於 2018-3-13 07:20

我都試過一次!
真係好正
不過起身之後會覺得好好好好肚餓

nichkhun
用佐佢做PROFILE PIC好多年
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-13 00:40

鍾意呢張pro pic多d
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

呵呵我呢張真係好養眼
帥小寶` 發表於 2018-3-13 00:55

唔識欣賞

我都試過一次!
真係好正  
不過起身之後會覺得好好好好肚餓  ...
616.1314 發表於 2018-3-13 07:49

又食

唔識欣賞
kevinlai1621 發表於 2018-3-13 08:41

God bless u

識個仔仔有咩用

好似係
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-13 03:58

咁難練。好辛苦。

我成日覺得suit係性感過著得少或者無著
hehehaha 發表於 2018-3-13 01:12

其實我覺得著咗一日皮鞋嘅腳都幾性感

又食
kevinlai1621 發表於 2018-3-13 08:43

唔係囉 我無食早餐㗎

8點訓到7點原來咁正
JasOh103 發表於 2018-3-13 07:20

唔想瞓咁耐但都唔想做野

唔想瞓咁耐但都唔想做野
stopzi 發表於 2018-3-13 09:39

_ _ king

_ _ king
JasOh103 發表於 2018-3-13 09:41

睇黎佢係King Of Your Heart

上完八半好耶

上完八半好耶
帥小寶` 發表於 2018-3-13 10:31

表示八半上到十一半

electric 發表於 2018-3-13 09:34

點解

_ _ king
JasOh103 發表於 2018-3-13 09:41

Or Queen?

好大陣味

Or Queen?
HOTMAN 發表於 2018-3-13 10:39

你啱

認同 希望Gin Lee著多d西裝

你啱
stopzi 發表於 2018-3-13 10:43

原來你想爭女金

認同 希望Gin Lee著多d西裝
HOTMAN 發表於 2018-3-13 10:44

Live in the moment音樂會個件娘到想賴屎

Live in the moment音樂會個件娘到想賴屎
帥小寶` 發表於 2018-3-13 10:51

其實佢有幾可會唔娘

聞???

其實佢有幾可會唔娘
bagfgfcde 發表於 2018-3-13 10:54

唔好笑煎煎!!

我覺得大大眼。。咀仔紅紅地。。無咩眼袋。。

依D 仔仔最正。。

鍾意呢張pro pic多d
kevinlai1621 發表於 2018-3-13 08:40

其實我都有D想換番....因為真係太靚太美

點解係要著佐一日

全年度有幾多首歌 給天天的播
生快呀琪琪
我會忠心到底

網上睇到嘅改編歌同曲唔同詞

夕陽之歌-梅艷芳 vs 千千闕歌-陳慧嫻 vs 無聊時候-Blue Jeans vs 夢斷-張智霖 許秋怡
酒紅色的心-譚詠麟 vs 月蝕-蔡楓華  
再度孤獨-甄妮 vs 逝去的愛-梅艷芳 vs 情盡於此-葉麗儀
跳舞街-陳慧嫻 vs 勁之夜-林志美
我只在乎你-鄧麗君 vs 讓我愉快愛一次-周影
又記起你-陳潔靈 vs 尾班車-王靖雯  
夢幻的擁抱-梅艷芳 vs 無心快語-蔡國權 vs 忍痛說謊-甄妮
不羈戀人-陳慧嫻 vs Get Out-李麗蕊
明天是否愛我-林憶蓮 vs 傷心多一次-鄧麗盈 vs 明天你是否依然愛我-譚詠麟 關淑怡
將冰山劈開-梅艷芳 vs 夜之熱力-張德蘭
雨夜花-韓寶儀 vs 四季歌-黃耀明
Love Me Once Again-陳慧嫻 vs 長街的一角-林憶蓮
映象羅曼史-陳秀雯 vs 舊情人-周潤發
敢恨敢愛-黎明詩 vs 衝動點唱-鄭秀文 vs 唯獨你是不可取替-許志安
讓我暖一些-蘇永康 vs 再愛的衝動-吳奇隆
青蔥歲月-黃凱芹 vs 但願-蔡齡齡
在懷念你還需勇氣-郭富城 vs 別想念我-彭羚 vs 哭可以麼-陳潔靈
情難自控-黎明 vs 何故 何苦 何必-彭嘉麗
舞女-龍飄飄 vs 來 尋夢-葉玉卿
夜半驚魂-陳慧嫻 vs Everynight-江欣燕
黑豹-關淑怡 vs 心裡的陽光-葉蒨文
Because I Love You-杜德偉 vs 情牽一線-李克勤
容易受傷的女人-王靖雯 vs 情長路更長-梁雁翎 vs 情人之間的情人-邰正宵 vs 愛到如今-陳明真
你怎麼捨得我難過-劉錫明 vs 不散的空虛-葉玉卿 vs 永遠最愛你是誰-蔡濟文
後悔-李克勤 vs 苦戀-鄭秀文
原諒我是我-草蜢 vs 離別-鄭秀文
舊朋友-黃凱芹 vs 愛你不需要理由-李克勤
謝謝你愛過我-劉小慧 vs 朋友心-許志安+梁漢文+海俊傑+張崇基+張崇德 vs 一個人的我依然會微笑-林佳儀
我不是一個人住-蘇慧倫 vs 真的愛我就別離開-黎瑞恩
不知今夜如何過-李樂詩 vs 危情-黃凱芹
相依相戀-劉德華 vs 真的愛情定可到未來-黎明
曾經滄海也是愛-周華健 vs 我眼中的她-張國榮
幸運是個夢-何嘉麗 vs 短暫的浪漫-余劍明
You Are Everything-草蜢 vs 欠你這一世-蔡立兒
天荒愛未老-周慧敏 vs 幻滅-鄭秀文
若你記得我-黃翊 vs 等這一段情-周慧敏
傷心的背後-黎明 vs 放過我-袁潔瑩
激情-林憶蓮 vs 誰願意知道-黃敏華
一夜傾情-黎明 vs 冷風中-陳百強 vs 迷離地帶-鍾鎮濤
我愛雀斑-譚詠麟 vs 再見Rainy Days-草蜢
相思河畔-陳百強 vs 一生不忘記-鄺美雲 vs 無情-區瑞強
絲絲雨線-李克勤 vs 都只因為你-鄭浩南
Good-bye Morning-陳秀雯 vs 情緣-黎明
我和春天有個約會-鄺美雲 vs 痴心也是錯-劉德華
懷念-徐小鳳 vs 讓我跟你走-彭羚
仍是這樣愛你-彭家麗 vs 承受-呂方
身體哭泣-甄妮 vs 在期待戀愛-呂方
Linda-張學友 vs Linda-張立基
給我親愛的-張學友 vs Eli My Love-譚又銘 vs Ellie-黎明
原來只喜歡孤單一個-彭嘉麗 vs 把你怨恨-彭羚
多得你放棄-吳君如 vs 加減乘除-劉小慧
相愛相聚-何寶生 vs 夜還未深-鄭伊健
夜生活-林憶蓮 vs I'm In Love-黃翊  
妳的知己-張立基 vs 多得他-王靖雯
心愛-黎明 vs 愛得自然-杜德偉
對話 -林子祥 蔡立兒 vs 川保久齡大戰山本耀司-軟硬天師
別話-張國榮 vs 大約別離時-關正傑
你是我的女人-譚詠麟 vs 鬆一鬆-林子祥 鄭浩南 杜德智 vs 開心的少女-開心少女組 vs 張武孝-捉鹿識脫角
現在愛我-關淑怡 vs 蠢動-劉美君
冷雨-錢錢 vs 再見昨天-柏安妮 vs 雙城故事-莫文蔚
高溫赤裸-Echo vs 專制情人-黃翊
痴情何需說前塵 -黎明 vs 廿世紀不了情-黎瑞恩
當天的心-周華健 vs 妳與我之間-張立基
星-關正傑 vs 號角-羅文
都是你的錯-太極 vs 都是你的錯-陳慧琳
偶然-李克勤 vs 分手的藉口-曹永廉
相對無言-關正傑 vs 朋友-溫拿
青春夢裡人-許冠傑 vs 脈搏奔流-陳百強
遊戲的終點-王靖雯 vs 依然在-譚詠麟
你不變的冷傲-劉小慧 vs 衹想你開心-譚詠麟
再不易忘記-開心少女組 vs 情永遠-雷安娜 vs 無事也想你-李麗蕊
永遠都深愛妳-譚詠麟 vs 夜夜都想你-鄺美雲
重逢-徐小鳳 vs 人間世外-鄺美雲
這雙眼祇望你-劉美君 vs Can't Take My Eyes Off U-黎明
恨綿綿-關正傑 vs 梁祝-楊采妮+吳奇隆
沉默的眼晴-張學友 vs 細想-陳百強  
答案-葉倩文 vs 絕對自我-李克勤 黃凱芹
分手-溫兆倫 vs 忘掉有我 忘掉有你-鄭梓浩 vs 不必說不該-鮑翠薇
我懷念著一片雲彩-劉小慧 vs 移情別戀-陳永業
誰最愛你-蔡國權 vs 再見悲哀-杜麗莎 vs 愛的傷口-陳松齡
第一次-張國榮 vs 戀愛熱線-李麗蕊
再度重遇你-張學友 vs 假象-杜德偉
搖擺口紅-林憶蓮 vs 愛麗絲的日記-伊能靜
右手-婷婷 vs 後來-劉若英
我的星座-林姍姍 vs 要爆的細胞-鄺美雲
有誰共鳴-張國榮 vs 春蕾-葉振棠
幸福離我們很近-蘇永康 vs 花園街的流星-李克勤
孩兒-譚詠麟 vs 往日夢-薰妮 vs 三分七分-徐小鳳
特別的歌給特別的你-黎明 vs 分手-曾航生
I Believe-范逸臣 vs I Believe-孫楠 vs I Believe-葉文輝
野種子-陳文媛 vs 女人的聽覺-林志美 vs 女人與愛情-張麗瑾
重點情歌-蕭正楠 vs 特別鳴謝-蕭正楠 關心妍
流浪花-呂方 vs 不願再作傷心人-李國祥
Remember無盡至愛-黎明詩 vs 你是我最傾心-陳松伶
第一次-李麗蕊 vs 懲罰你-黎姿 vs 點滴在心頭-何嘉麗
雨中的戀人們-黃凱芹 vs 只想將你等-鍾鎮濤 vs 你是我心上人-吳國敬
忘記心傷-陳琪 vs 愛下去-張學友
那年我們十七歲-何潤東 vs 時間-周傳雄
Be My Valentine-古巨基 vs 走火-杜德偉
浪漫佈局-李蕙敏 vs  一個人-林憶蓮
不能換不能代-華娃 vs 流浪在遠方-馮偉棠 vs 何處覓清風-黃愷欣 vs 前事錄了影-夏妙然 vs 長途電話-劉漢樂 vs 一首獨唱的歌-關淑怡
八十歲後-譚詠麟 vs 忘記回望-陳潔靈
藍色憂鬱-張國榮 vs 捕蝶者-薰妮
Say Yes-文章 vs Say Yes-蔡濟文
眉頭不再猛縐-杜麗莎 vs 願今宵一起醉死-梅艷芳 vs 你我人人知-許冠英
愛情味道-葉德嫻 vs 愛和夢-徐小鳳
聲音-區瑞強 vs 深秋立樓頭-徐小鳳
超時空戀人-草蜢 vs 分手不須再流淚-劉小慧
友誼萬歲-李麗蕊 vs 全球傳聲新一代-盧業瑂 vs 友誼萬歲-蘇永康
大男人主義-張武孝 vs 大女人宣言-仙杜拉
大家跟住唱-許冠傑 vs 音樂與歌唱-徐小鳳
汗-薰妮 vs 最愛-周慧敏
期望-陳麗斯 vs 赤的疑惑-梅艷芳
深夜港灣-甄楚倩 vs 七月雨中-陳麗斯 vs 我何妨留下-薰妮 vs 區瑞強-秋分
人在雨下-關正傑 vs 有緣相愛-黃寶欣 甘子暉
問為何-雷安娜 vs 昨天今天下雨天-彭家麗
鳥之歌-陳美齡 vs 誓盟-張德蘭
此情只待成追憶-林憶蓮 倫永亮 vs 成長-蔡立兒
著迷-甄秀儀 vs 愛在懸崖-張德蘭
當我寂寞 -Maria Cordero vs 對你我永不放棄-羅嘉良 陳慧珊
淡淡的小野花-羅文 vs 蔓珠莎華-梅艷芳
我知你知-曾路得 vs 親愛是疼-譚詠麟
不要再重逢-甄妮 vs 愛聽謊言-王靖雯
睡谷-黃兆強 vs 無奈我心亂如麻-雷安娜 vs 人生多風雨-陳麗斯  
難破船-甄楚倩 vs 無人願愛我-梅艷芳
無緣-呂方 vs 願你決定-張國榮
沒結果-林憶蓮 vs 沒有你怎麼過-巫奇
靈犀一點-Blue Jeans vs La La means I Love You-草蜢
風飄飄-馮偉棠 vs 聲音-彭健新
抱你十個世紀-梅艷芳 vs Crazy For You-陳美齡
200年之戀-黃敏華 vs 十四號天空城-軟硬天師
難言再見-吳婉芳 vs 無言的結局-區瑞強 黃寶欣
海角天涯-周華健 vs 鐵路戀曲-張衛健 vs 不想睡-梁靜茹
玩火-吳國敬 vs 龍吐珠-陸家俊
星期日下午-陳迪匡 vs 失去就失去-夏妙然 vs 若你真愛我-王靖雯 vs 等著回答-黃露儀
一生知己-林志美 vs 這麼那麼怎麼-劉美君
月半彎-張學友 vs 夢的延續-趙詠華
誰說是錯-張立基 vs 不捨得你-呂方
光陰的玩偶-陳迪匡 vs 唏 不要走-關菊英 vs 孤單的心痛-周慧敏
雨中抱擁-呂方 vs 秋天復秋天-梅艷芳
別後重逢-薰妮 vs 含羞草-雷安娜 vs 冬暖-陳百強 vs 情迷-周慧敏 vs 極度難忘-黎明詩
夏之戀-許冠英 vs 有人-劉美君 vs 願一切留住-區瑞強
哭泣風雨間-許冠傑 vs 寂寞地 Crying In The Rain-呂方
愛情咖啡店-譚又銘 vs 廿世紀的戀人們-鄭伊健 vs 單戀的不幸-李家明
溫馨的痛楚-區瑞強 vs 偏要記起你-姚志漢
好戲-杜德智 vs 沉睡的戀人-姚志漢
夢裡的夏季-陳山河 vs 冷雨街頭-姚志漢
愛的加法-張德蘭 vs 哎呀哎呀親親你-張衛健 vs 愛的告白-漢洋
愛在明天-羅文 vs 春殘夢斷-汪明荃 vs 小小生命-辛尼哥哥
回頭-呂珊 vs 逗我開心吧-張智霖
夢幻的笑容-譚詠麟 vs 前度情人-張立基
時代-葉蒨文 vs 重生-李翊君
李香蘭-張學友 vs 一生夢已遠-張立基 vs 夢在從前-何超儀
飛花裡想你-譚又銘 vs 飄雪-陳慧嫻
傷心戲院-林志美 vs 黑布衣-黃寶欣
再會-關淑怡 vs 幾多-梅艷芳 vs 花嫁的清晨-陳松伶
愛幻變像煙-車婉婉 vs 拿得起放不低-葉佩雯  
La La La Love Song-張克帆 vs 長假-辛曉琪 vs 悠長假期-譚耀文
雙手的溫柔-江美琪 vs 旅程-費翔
愛還在-4 In Love vs It's Just Love-汪佩蓉
擁抱陽光-張學友 vs 我在你左右-四大天王
為你而來-徐家揚 vs 回來給我承諾-四大天王
認識你真好-孫耀威 vs 喜歡你是你-許志安
心火-林佳儀 vs 愛情119-四大天王
我終於失去了你的溫柔-瞿穎 vs 真情作祟-李亞明
如果你是我-文章 vs 難道-張信哲
多得自己-車婉婉 vs 開一半口-關心妍
無條件為你-梁靜茹 vs 無罪釋放-關心妍
黃色手絹-張德蘭 vs 變色的紫花-黃敏華
有緣遇上-彭羚 vs 全部愛全為您-李美鳳
漁舟唱晚-關正傑 vs 水中蓮-林子祥
終於一百日-陳奕迅 vs ??-馬浚偉
扮了解-容祖兒 vs 大家一起來-孫悅
手掌上的電話號碼-露雲娜 vs 泡沫裡的夢-譚耀文 vs 打起精神來-王心凌
有緣千里-林憶蓮 vs 請放心-鄭秀文
我愛Disco Queen-譚詠麟 vs 一百分-柳影紅 vs 的士高皇后-歐陽菲菲
多一次可以麼-張智霖 vs 情願一個人-孟庭葦
默契-陳德容 vs 给男人的搖籃曲-林慧萍
誰最愛你-蔡國權 vs 忘記悲傷-陳慧嫻 vs 愛的傷口-陳松齡
Radio好知己-許冠傑 vs 流浪者-陳百強 vs 小小大男人-溫兆倫
情海漩渦-陳德彰 vs 笑著哭-劉德華 vs 終章-費玉清 vs 共你爸爸再會時-蘇芮
午夜戀曲-呂方 vs 沒有愛情的晚上-金城武
情未許一生-曾航生 vs 夢裡的最愛-馬浚偉
情人知己-葉蒨文 vs 讓我歡喜讓我憂-周華健
無盡的愛-關淑怡 vs 愛你的餘溫-黎沸揮
假如-杜麗莎 vs 可能-葉蒨文
翻騰-許志安 vs 像霧像雨又像風-梁雁翎
澤田研二-林子祥 vs 帶笑話別-杜麗莎
緊靠一起-林子祥 vs Stand By Me-梅艷芳
話長江-林子祥 vs 教堂鐘聲-區瑞強
緣盡此生-黃凱芹 vs 在你轉身的一剎-黃翊
原諒我不懂說話 - 李克勤 vs 斷線木偶-梅艷芳
男人心-關淑怡 周慧敏 vs 別讓我步過-王雅文
My Love My Fate-衛蘭 vs 愛的見證- 陳潔麗
閉目入神-鄭中基 vs 我可以-游鴻明
新的喝彩-郭富城 vs 單眼皮女生-中國娃娃
數字人生-林子祥 vs 這一天-陳秀雯
生命艷陽-甄妮 vs 傷心天使-李麗蕊
愛情遊戲-麥潔文 vs 神燈-陳秀雯 vs 卡門-羅文
願你-陳麗斯 vs 猛龍特警隊-徐小鳳
Gala Gala Happy-軟硬天師 vs Gala Gala Happy-草蜢
甜在心裡-何嘉麗 vs 從來是一對-陳慧嫻
無言地等-陳潔靈 vs 楊柳像我家一般青綠-鄭少秋 vs 珍重再見-王雅文
渴望-蔡立兒 vs 我要你愛多一次-甄妮 vs 像霧像電像春雷-鄭少秋 張天愛 vs 我要你此刻的愛-陳秀雯
憑什麼-梅艷芳 vs 憑什麼-草蜢
迷人Pink Lady-汪明荃 vs 星河-周慧敏
我信-王喜 vs 愛情抗體-許慧欣
紫玉墜-張德蘭 vs 心中界限-李中浩
Only You-杜德偉 莫鎮賢 vs Just Only You-林姍姍
等待重逢-李麗蕊 vs 狠心女子-甄楚倩
沒法安睡-李麗蕊 vs 他最愛的歌-Echo
我這樣愛你錯了嗎-黎姿 vs 被禁的緣份-Face To Face
薄情-蔣麗萍 vs 第一眼-陳秀雯 vs 其實我愛你嗎-鄺美雲 vs 桃李春風-汪明荃
一生一心-何嘉麗 vs 最愛-張國榮
漫步人生路-鄧麗君 vs 誰在欺騙我-張德蘭
第二個春天-甄妮 vs 為何對她冷冰冰-羅文
我是個女人-羅佩芝 vs 戀愛學神-開心少女組
月暗星稀更綺旎-葉麗儀 vs 觸電舞-譚詠麟 vs 風之女-景黛音
片段-張國榮 vs 關起心窗-景黛音
愛嘅熱力-譚詠麟 vs 玻璃心-甄楚倩
豪情-成龍 vs 豈有此理-Blue Jeans
青蛙王子-路家敏 vs 可以不可以-林子祥
舊唱片-草蜢 vs 立志要趕上-林子祥
你知我想說甚麼-黎瑞恩 vs 跟我一世熱戀-黎姿
明天-開心少女組 vs 如果明天-陳奕
傻女-陳慧嫻 vs 情人-潘美辰
對不起我愛你-蔡淳佳 vs 花無雪-泳兒
陪我看日出-蔡淳佳 vs 淚光閃閃-黃品源
How Are You My Friend-李麗蕊 vs How Are You My Friend-區瑞強
友誼之光-Maria Cordero vs 兩地情-黃寶欣
塘鵝學表演-蔡麗貞 vs 人人望放假-張學友
態度-鄭秀文 vs 選我的美-彭羚
學生哥-許冠傑 vs 邁進新領域-許冠傑
等不到是你-葉德嫻 vs 再會-草蜢
擺脫身體-蔣麗萍 vs 可否-黃敏華
每天愛你多一些-張學友 vs 復刻回憶-薛凱琪 方大同
在這孤獨晚上-陳百強 vs 甜夢-張學友 vs 愛的一面-溫兆倫
晨曦迎著我-張德蘭 vs 黃昏的過客-夏韶聲 vs 請你回來-威鎮樂隊
怎麼啟齒-甄楚倩 vs 地震-張學友
道理真巧妙-路家敏 vs 夏日多歡享-關菊英 vs 青春的歡笑-徐小明
變變變-陳慧嫻 vs 籮髦72小時-開心少女組
回聲谷裡念離情-徐小明 vs 深淵-蔣麗萍
荷里活大酒店-尹光 vs 黃色香港-許冠英
一隻蚊-林子祥 vs 搵兩餐-許冠英
活著就是等待-湯寶如 vs 傷心遊戲-戴蘊慧
夢裡靈犀一點通-林子祥 vs 費煞心思-許志安
感激-Maria Cordero vs 好想你-金瑞瑤
只有你-譚詠麟 vs 只有你-蔡國權 vs 只要你想起我-陳予新
童年時-夏韶聲 vs 童年時-霍正奇
每一個晚上-林子祥 vs 每一個晚上-姜育恆
Anna-周啟生 vs 母親的筆記-麥潔文
雷電午夜-余劍明 vs 多要一些-高明駿 vs 當天的錯誤-呂方
午夜呼號-許志安 vs 愛總輪不到我-高明駿
全心傳意-盧業瑂 vs 營火-林志美
浮花-劉美君 vs 朋友的詩-信樂團
我愛大樹熊-吳潔梅 vs 化妝品-方麗盈
愛上了一條街-蔡依林 vs 二人世界-鍾嘉欣
寶貝對不起-草蜢 vs 一於繼續笑-沈殿霞
愛痕-陳美玲 vs 你-曾路得
My Baby-羅文 vs 沙沙的雨-呂方 倫永亮
仁愛的心-陳百強 vs 令我心溫暖-鄭少秋
忘不了您-譚詠麟 vs 戀人-蔡楓華 vs 離人-張德蘭
愛情味道-葉德嫻 vs 愛和夢-徐小鳳 vs 落雁-蔡楓華
第三者-鄭少秋 vs 做你的一半-張德蘭 vs 再戀-張國榮
愛你想你-梅艷芳 vs 夢中情人-李龍基
小風波-譚詠麟 vs 無謂令我笑-陳迪匡
真情早嚐過-鍾鎮濤 vs 不妨多陶醉-何國禧
背影-羅文 vs 沒有哭泣的分手-夏韶聲 vs 無言的晚餐-鍾鎮濤 vs 背影-張立基
那個秋天-張立基 vs 秋止符-葉振棠 vs 親我等於愛我嗎-鄭秀文
個心立立亂-譚詠麟 vs 濃情-張立基
未算係錯-林子祥 vs 捉到一身蟻-威鎮樂隊
天仙配-蔡楓華 vs 靜悄悄-李麗蕊
寂寞的風-鄺美雲 vs 動情-鄭瑞芬
人在雨中-陳百強 vs 荔枝開花-張偉文
昨夜夢魂中-張學友 vs 鴿子哀歌-鄧惠欣
我要活下去-葉蒨文 vs 問誰知道我-葉麗儀  
第二故鄉-關正傑 vs 你在何方-林子祥
漫長路-周啟生 vs 轉眼間-關正傑
每事問-許冠傑 vs 星星與月亮-羅文 vs 伴著你-徐小明
歡欣一一記-區瑞強 vs 片斷-陳美玲 vs 你會否不再想起我-陳百強  
不要你如何-麥潔文 vs 夢醒那時-汪明荃
新蓮花落-張武孝 vs 十分鍾意-林子祥
Faithfully-梅艷芳 vs 潛逃-吳國敬
我和你-鄧麗君 vs 故鄉的雨-薰妮
花心-周華健 vs 幸運就是遇到你-馬浚偉
誰令妳心痴-張國榮 陳潔靈 vs 愛的樂章-鳳飛飛 vs 愛輕輕想你-金瑞瑤
生死約-蔡立兒vs 兩個人的月亮-江淑娜
問你會否跟我走-鄭敬基 呂珊 vs 柔情淚-許冠傑 vs 多少柔情多少淚-劉文正
午夜快車-Shine vs 不顧一切-周啟生
風裡的呼喚-徐小鳳 vs 小小一個家-關正傑
一生全屬你-劉錫明 vs 讓你自由-蔡楓華
讓我奔放-羅文 vs 你像我一樣-薰妮
某夜-徐小鳳 vs 濃粧舞台-麥潔文
想你想你-陳美齡 vs 奈何-關菊英過
不怕風雨多-馮偉棠 vs 搵錢靠雙手-張武孝
曲終人散-區瑞強 vs 無法不想你-譚詠麟
夜行人-羅文 vs 車廂歲月-蔡國權
有緣相見-曾路得 vs 情到深之處-威鎮樂隊
你的愛火-露雲娜 vs 我知我不該-曹永廉
因我愛你-林志美 vs 可知我認真-彭健新
世上滿知音-陳美玲 vs 放假放假-陳秀雯
壞女孩-梅艷芳 vs 健身操-尹光
一見鍾情-劉美君 vs 阿珍嫁咗人-尹光
對你始終癡心一往-古巨基 vs 愛你的心無法自拔-孫楠
應該有自由-區瑞強 vs 望鄉-林志美
別假裝捨不得-鄺美雲 vs 相愛一千年-溫兆倫
快樂時光-曾路得 陳小寶 vs 媽媽我愛你-熊熊兒童合唱團
雨中情-鄧藹霖 vs 我願隨風去-林子祥
傷盡我心的說話-黃凱芹 vs 了斷-袁潔瑩
交叉點-夏韶聲 vs 我也曾醉過-馬浚偉
風雨同路-徐小鳳 vs 想想想清楚-關菊英 vs 恭喜 恭喜-文千歲 梁少芯
有水冇閉翳-許冠英 vs 雨中情-何國禧
仍在人海中-陳美齡 vs 情迷-蔡齡齡
兩顆心對話-蔡齡齡 胡增良 vs 今生必需有你-林帆 孫富錦
沒有寄出的信-雷安娜 vs 貪心-彭羚
准我-杜德偉 vs Sayonara-蔡國權
孤零夢地-劉德華 vs 軟禁-袁鳳瑛
一生一心-梁朝偉 vs 機場-蔡濟文
思念-鄭秀文 vs 心有不甘-衛蘭
相愛相聚-何寶生 vs 夜還未深-鄭伊健
看海的日子-李克勤 vs 你可知我想你-何寶生  
信自己-杜德偉 葉蒨文 vs 電話不通-莫鎮賢
你令我著迷-黎明 vs 一個夢-康賢
小霖秘笈-郭小霖 vs 我吽我吽-張武孝
軟綿綿的春天-張德蘭 vs Goodbye Misty Blue-蔣麗萍
將快樂一試-葉振棠 vs 烈火街頭-譚詠麟
給自己的信-鍾舒漫 vs 繼續 給十五歲的自己-劉若英
父與子-葉振棠 vs 珍惜再會時-梅艷芳
這份情-葉蒨文 vs 滔滔江水去-威利
從前日後與這天-林子祥 vs 跳進你心窩-盧冠廷
突然-林珊珊 vs 永遠陪住你-雷安娜
信佢就奇-許冠英 vs 心上人-曾路得
碧藍色的眼睛-蘇珊 vs 偷心劫匪-蔡楓華
冰心鎖-白珍寶 vs 放開手-林芯儀
Dancing All Night-甄妮 vs 明日各東西-陳美齡
不要離去-林子祥 vs 啟開心裡窗-彭健新
愛的呼聲-薰妮 vs 夢仙-吳國敬
愛至死不休-張智霖 許秋怡 vs 傷感雨天-方麗盈
心動 心痛 -劉畊宏 許慧欣 vs 戀愛令人心痛-鍾嘉欣
抱緊我心-張智霖 許秋怡 vs 你的眼神-林志美
悲歡離合-張智霖 許秋怡 vs 祝福-葉蒨文
追憶-歐陽菲菲 vs 為何離去-鄺美雲
最後的一首歌-歐陽菲菲 vs 風繼續吹-張國榮
快樂在心扉-歐陽菲菲 vs 蝦妹共你-許冠英 vs 愛你在心口難開-鳳飛飛
不要離開我-歐陽菲菲 vs 再見 那裡再見-鄺美雲
別-陳潔靈 vs 可人兒-葉德嫻
影子-譚詠麟 vs 明朝醒了時-蘇芮
風-夏韶聲 vs 遲來的春天-譚詠麟
散了吧-林志炫 vs 算了吧-許廷鏗
鬼馬Physical-鄭少秋vs Keep Fit舞-王馨平
Goodbye My Love-黎明詩 vs 再見我的愛人-關菊英 vs 愛人再見-葛劍青 vs 痴情燕子-甄妮 vs 含笑說再見-鄭少秋
尋夢園-青山 vs 尋夢園-魏綺清
兩個只能愛一個-葉文輝 vs 風眼-許廷鏗
Remember Me-許志安 vs 請記住我-蕭敬騰

無計不怕vs寶貝兒 女生不哭vs死症呢啲 已經超過三百組

網上睇到嘅改編歌同曲無同詞

夕陽之歌-梅艷芳 vs 千千闕歌-陳慧嫻 vs 無聊時候-Blue Jeans vs 夢斷-張智霖 ...
林仔 發表於 2018-3-13 12:55

仲有留在我身邊 + 沒有如果 + 永遠在身邊

46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week23
1前進號2無他3呼吸有害

仲有留在我身邊 + 沒有如果 + 永遠在身邊
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-13 13:02

Very mean

Very mean
林仔 發表於 2018-3-13 14:38

冇其他意思嗄

Hotel BB 又出黎了

b01091018 發表於 2018-3-13 14:06

美丁係咪又要唱無神論

Hotel BB 又出黎了
bagfgfcde 發表於 2018-3-13 14:52

吾好理佢啦
同佢講野簡直係侮辱緊我智商