返回列表 發帖
係咪有美版主今日生日 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

開心。。繼續殺牛。。

係咪有美版主今日生日 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kwanie 發表於 2018-10-2 17:04

對號入座先

對號入座先
ed8671ed 發表於 2018-10-2 17:46

生日快樂。。今晚食多D。如果大食會。。可以叫埋我。。

美袋生日快樂。。祝你快高長大。。肥肥白白。。

生日快樂。。今晚食多D。如果大食會。。可以叫埋我。。

美袋生日快樂。。祝你快高長大。。肥肥白白。。 ...
kk8733 發表於 2018-10-2 18:02

太感動了

太感動了
bagfgfcde 發表於 2018-10-2 18:03

我仍留住幾年前生日卡。。有兩張呀。。

matthew1990 發表於 2018-9-28 13:39

陳陳樣子老左。。一定少飲豆漿啦。。

《單位》:我的念是我的夢想
《一個都不能少》:只要靠不要怕愛新一個 // 自坦率的一顆真心 如當初
《Goodman》:譽好 你話到我照做
《高山低谷》:天真到真心 太兒戲
《頌讚詩》:望愛能作證
《Now I Know》:但念鑿滿了額頭
《安徒生的錯》:讓我不肯相天公不憐憫
《有人共鳴》:相是 這種天真想法能說服你
《愛情小品》:堅守念 平靜愛到終點
《小眾情人》:相你眼光 無可取代
《難得一遇》:力量是你我都相
《第一個早晨》:如果可以 相我 讓我盡餘下種種的責任
《一世同學》:有沒心 若至今封了塵 熱度未降溫
《生之頌》:我永遠虔誠地

林奕匡真係好有心 唔怪得做到咁多好歌

件雅嘅True Colour 同侘寂擺同一節播
太后真係好公道

01. 優秀
02. 亞亞亞
03. 綁夢
04. 孤單喧譁
05. 容光
06. 幸福不急
07. 單人遊
08. 答案之書
09. 長大
10. 剛好

答案之書

ambitious 同 ambiguous 都唔識分 笑死

《單位》:我的信念是我的夢想
《一個都不能少》:只要信靠不要怕愛新一個 // 自信坦率的一顆真心 如當初
...
nicholashin 發表於 2018-10-2 18:30

咁我估林奕匡都有好多 的

01. 優秀
02. 亞亞亞
03. 綁夢
04. 孤單喧譁
05. 容光
06. 幸福不急
07. 單人遊
08. 答案之書
09. 長大
10. ...
stephybest 發表於 2018-10-3 17:54

個cover靚到爆
可能係JY最靚既CD cover
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

Serrini 真係好紅
歌又好聽 專輯評價又高

新一代天后噶

簽名被屏蔽

食左半隻肥熊。。。

咁我估林奕匡都有好多 的
RVHOCPC 發表於 2018-10-3 20:36
但「信」唔係助語詞

但「信」唔係助語詞
nicholashin 發表於 2018-10-4 12:16

的係名詞

的係名詞
RVHOCPC 發表於 2018-10-4 13:12
我錯

暫時聽落1730好似得oscar比較吸引
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

聽有誰共鳴
立立首首歌都係咁嘅

TVB 朝早重播范冰冰

ho ho siu
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

簽名被屏蔽

多謝您訂購 881903.com 節目重溫付費計劃 !您已獲得「拉闊音樂會 麥浚龍 x 謝安琪 x 王雙駿 x 陳哲廬」門 ...
tributehotel 發表於 2018-10-5 13:06

恭喜你

簽名被屏蔽

你換左未?
tributehotel 發表於 2018-10-5 13:13

我個日唔係香港 份工要成日飛

我個果唔係香港 份工要成日飛
kayzzz 發表於 2018-10-5 13:19

原來你係空姐
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

原來你係空姐
JasOh103 發表於 5/10/2018 13:20
應該繼續 離開不放手
應該決絕 無奈未能夠
應該灑脫 回復做朋友
應該找你 卻太過荒謬

應該脆弱 牙關都顫抖
應該快樂 難受別研究
應該適應 平伏後還有
但願我敢高飛 遠走

原來你係空姐
JasOh103 發表於 2018-10-5 13:20

gin lee 唱出佢心聲

其實有無節目係專講愛情

best way??? really?

其實有無節目係專講愛情
kevinlai1621 發表於 2018-10-5 17:49

係依個區開個 愛情研究院 點睇?

harryharry 發表於 2018-10-6 09:58

開囉
橫掂呢個區都就黎摺得
睇下有冇得起死回生

harryharry 發表於 2018-10-6 09:58

可能會變成hehe愛戀區

一個月作佐五首歌
究竟士但派首搶女金好定係留番下年好呢

又攞新人獎又攞埋視帝

開心。繼續跌。。

記者關韶文/台北報導
容祖兒(Joey)睽違6年推出全新國語專輯《答案之書》,日前她帶著8名香港頂尖舞者來台,拍攝主打歌《亞亞亞》音樂錄影帶,大跳充滿態度的「亞亞舞」,並換了4套華服,容祖兒想藉這首歌告訴大家:「不要跟別人比,因為太累,只要自己常保進步的心,自己超越自己,也很快樂!」祖兒點出《亞亞亞》主題,「哪怕是亞軍,也雖敗猶榮!」也分享自己在這行業多年努力的心訣:「人生裡的對手其實都是夥伴,不要在意被別人討厭,因為大家經歷、特色、性格都不一樣,只需跟自己奮鬥,做好自己的事,這心態也是讓我保持在這行業還努力的原因。」《亞亞亞》曲風血統特別,是英倫搖滾電子節奏曲風混搭日系搖滾唱腔,這也是容祖兒首次嘗試在國語專輯中呈現,由鬼才黃偉文再次填詞,容祖兒今年瘋世足,曾與謝霆鋒遠征俄羅斯看球,剛好黃偉文也非常著迷,和祖兒一拍即合,閒聊之下討論出「雖敗猶榮」的魅力觀點,並在首句歌詞中,使用2012年替祖兒填詞的廣東歌曲《16號愛人》裡的經典歌詞:「謙卑的人,只要做亞軍,仍然很興奮」。對自我要求很高的容祖兒來說,這首歌也反映她的真實生活寫照,是對於生活態度的提醒,「短短比賽時間裡勝利不只一種,謙卑與盡興就是魅力,亞軍也能優雅地雖敗猶榮」,容祖兒還特地飛往北京配唱,由金曲製作人常石磊操刀錄音,當時祖兒雖身體不適,仍敬業地配合所有人的時間錄唱,非常敬業!

扮邊個歌手出歌好

Gin粉勢力龐大
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

太后聽一個電話講足三個字
梁文禮 兩分鐘lol

"我真的受不了?"

不怕不怕 我受得了 來吧

又跳老舞

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

太后聽一個電話講足三個字
梁文禮 兩分鐘lol
kwanie 發表於 2018-10-8 21:53

咁半個鐘聽4個人點同2粒鐘聽4個人

C&P得真係明顯

寧願當初不相見由派到冠我都未中過一次今朝終於中 仲要竟然係晴朗
--------------------

播唔夠 又要加上榜啦yo
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

是咪陳俊堅
好有愛

開心。希望明天食到熊仔

食左半隻肥熊。。

散戶鄧先生:「87年、97年、08年,每次股災都沖咗啲人走嘅!雖然2008年個金融海嘯維持嘅時間唔長,但有好多散戶真係輸晒㗎!我諗嗰時大家都心雄,炒股炒到頭家都散嘅人都有啊!一啲二、三線嘅股票,一跌冇回頭。而且嗰時上證券行,有啲股友唔見咗,點知喺街撞到佢哋,招呼都唔打。」
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安