返回列表 發帖

寧願當初不相見由派到冠我都未中過一次今朝終於中 仲要竟然係晴朗
--------------------

播唔夠 又要加上榜啦yo
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

是咪陳俊堅
好有愛

開心。希望明天食到熊仔

食左半隻肥熊。。

散戶鄧先生:「87年、97年、08年,每次股災都沖咗啲人走嘅!雖然2008年個金融海嘯維持嘅時間唔長,但有好多散戶真係輸晒㗎!我諗嗰時大家都心雄,炒股炒到頭家都散嘅人都有啊!一啲二、三線嘅股票,一跌冇回頭。而且嗰時上證券行,有啲股友唔見咗,點知喺街撞到佢哋,招呼都唔打。」
SSN Chart (29 May)
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. First Date - RubberBand
3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

omg 我家catry幫ok拍廣告
好靚仔啊

也剩下了沙亞亞亞~~~~
。Kaykay。Taytay。Kelly。

容祖兒談長大! 「失去的是青春,換來是人生智慧」
記者關韶文/台北報導

歌手容祖兒第二波主打《長大》抒情動聽,是容祖兒回歸初心的真情小品,她一收到此曲就觸動心弦,有感而發寫了一封信給過去的自己,而她也感性表示,「失去的是青春,但換來的是人生的智慧。」特別的是,《長大》音樂錄影帶卻走奇幻風,故事敘述祖兒扮演的歌壇天后,與渴望成為歌手的女孩,在擦肩而過時居然產生化學變化、瞬間互換了靈魂,交換靈魂的兩人,意外展開別人的人生,小女生體驗了大明星工作的辛苦、而天后也彷彿回到當初未出道的自己,所以當兩個交換的靈魂回到自己的肉體時,更能體會彼此、珍惜擁有、品嚐長大的酸甜苦辣,容祖兒回首歌壇路感性說:「失去的是青春,但換來的是人生的智慧,學會接受自己的缺點,因為這才真正了解、面對了自己,希望每個人都能更愛自己。」
入行19年的容祖兒,早已是發光發熱的的天后,在演繹《長大》這首歌時,也突然感慨自己好像真的長大了,「以前執著的事,現在也能漸漸放下。」反而人生多了些成就解鎖,她開心說第一次自己一個人去旅行、第一次寫雜誌專欄、第一次挑戰滑水運動,這些初登場都是突破了自己的舒適圈才能辦到的。為了《長大》特別來台錄音,容祖兒特地前往阿通伯樂器行取景,還小露身手,拿起吉他就自彈自唱起來,自然純熟的技巧,被同事大誇好厲害,祖兒則說在家時常一把吉他消磨時光,陶醉在和弦裡。此外,容祖兒也在MV中展露私底下真實的一面,在樂器行裡搬東搬西,演活了初出茅廬學習吉他的女孩。而祖兒提筆為文的那封信,則是「如果現在的自己可以跟過去的自己見上一面,彼此的開場白是什麼?」為出發點所寫,她娓娓道來想告訴當時的自己:「你現在對人生所有的疑問,會隨著妳所經歷的好與壞,慢慢得到透徹的答案。」

如懿传聽日大結局,好心騰訊啦,又唔一次放三集,係都要星期一先放最後一集。

每次某唱片公司既歌手一出歌(不論係霉霉定巨猩)  某會員必定會衝出黎唱好
真係要頒個最佳5毛獎俾佢

開心。。食了大肥熊。。

剪左成年, 終於唔洗剩係聽到容祖兒
今次有Dear Jane, Gin Lee,  謝霆鋒
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

每次某唱片公司既歌手一出歌(不論係霉霉定巨猩)  某會員必定會衝出黎唱好
真係要頒個最佳5毛獎俾佢 ...
kayzzz 發表於 15/10/2018 01:00
想知WHO
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 21 (25/5/2020)

1. 紅白 - Robynn & Kendy  2. 無力感 - 許廷鏗  3. Growing Up - Tyson Yoshi  4. 金都 - 鄧麗欣  5. 自問自答 -  洪嘉豪

想知WHO
kwanie 發表於 2018-10-15 11:01

1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙

John 發表於 15/10/2018 11:11
你係五毛就人所共G 啦
Music Picks Week 21 (25/5/2020)

1. 紅白 - Robynn & Kendy  2. 無力感 - 許廷鏗  3. Growing Up - Tyson Yoshi  4. 金都 - 鄧麗欣  5. 自問自答 -  洪嘉豪

John 發表於 2018-10-15 11:11

唔通係我???

季選揀唔齊5首求其塞一首充數
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week22
1無力感2山下見3前進號

你係五毛就人所共G 啦
kwanie 發表於 2018-10-15 11:13

我有地區攻作

如果唔係UTUBE彈段片出黎
禾都唔知原來美之上佐美女廚房
張敬軒好心就咪叫美之上去啦
明明對上個輯又有你兩個份
咁都可以話未食過佢整既野真係呢

我知啦係咪7 字頭

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

想知WHO
kwanie 發表於 2018-10-15 11:01

咁明顯點會睇唔出
仲要佢d豬隊友都衝出黎護航 更加證明我講得啱
仲可以一次過一網成擒 我個打手list上面起碼又中多一個

John 發表於 2018-10-15 11:11

你仲cheap過打手呀 邊有人唔收錢幫人出過百post宣傳咁傻豬架

得閒做多d有意義既野仲好啦 認真

睇到kaykay八達通廣告
。Kaykay。Taytay。Kelly。

咁明顯點會睇唔出
仲可以一次過一網成擒 我個打 ...
kayzzz 發表於 2018-10-15 19:30

男歌手?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

簽名被屏蔽

咁明顯點會睇唔出
仲可以一次過一網成擒 我個打 ...
kayzzz 發表於 15/10/2018 19:30
W 1 風 7 D C ?

真係要頒個最佳5毛獎俾佢 ...
kayzzz 發表於 2018-10-15 01:00

佢jojo forum 有同名account
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK22: 低半度 / 孤獨的對岸 / 金都

如果唔係UTUBE彈段片出黎
禾都唔知原來美之上佐美女廚房
張敬軒好心就咪叫美之上去啦{:1_18: ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-10-15 17:26

做乜抄我u tube ge 留言

做乜抄我u tube ge 留言
放空 發表於 2018-10-16 15:45

原來係你泥 hehehe
好似亞亞亞咁 “咁岩得咁橋嫁咋”

愛千嬅

nonkul

佢jojo forum 有同名account
放空 發表於 16/10/2018 15:44
喂呀又唔開名-_-

喂呀又唔開名-_-
kwanie 發表於 2018-10-16 21:31

你#3171 估中左啦

你#3171 估中左啦
放空 發表於 16/10/2018 22:00
你知道嗎721 呢個字

睇黎唔只星夢, 英皇應該都打算攻陷快餐市場
今日係jollibee聽到莉亞的C3PO
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

7 字頭果然身先士率喎

W 1 風 7 D C ?
kwanie 發表於 2018-10-16 00:11

本帖隱藏的內容需要積分高於 2500 才可瀏覽

如懿传聽日大結局,好心騰訊啦,又唔一次放三集,係都要星期一先放最後一集。 ...
54320笨 發表於 2018-10-14 20:08

agger 不過 87 拍得好感動
樓上個d... 無我份架何?
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2018-10-17 01:11

本帖隱藏的內容需要積分高於 2500 才可瀏覽

agger 不過 87 拍得好感動
樓上個d... 無我份架何?
616.1314 發表於 17/10/2018 02:10
U NO HIT HAND LA

**** 本內容被作者隱藏 ****
放空 發表於 2018-10-18 15:13

要頒個勤工獎俾佢

麻利亞呢個DJ
平時講野廢 不特止
仲要係IG 公開自己係英皇嘅粉
鬼唔知佢暗地裡幫英皇打工咩
佢同梁文禮恨不得日日淨係播心之科學tim la

為佐大小姐 今晚決定躝少日街!

明天可以食肥熊啦。。開心。。

明天可以食肥熊啦。。開心。。
kk8733 發表於 2018-10-19 00:11

200幾點濕濕碎啦

200幾點濕濕碎啦
John 發表於 2018-10-19 00:29

明日公佈內地GDP。。。

兒歌天后 李紫昕Purple 主演音樂劇「花木蘭穿越神話」,十月於荃灣大會堂演奏廳加開五場,星期五晚正式首演,全場爆滿,一票難求,現場反應熱烈。

Beautiful legs,Beautiful figure Beautiful girl
笑到我肚痛

Two headlights shine through the sleepless night