返回列表 發帖
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

omg 我家catry幫ok拍廣告
好靚仔啊

容祖兒談長大! 「失去的是青春,換來是人生智慧」
記者關韶文/台北報導

歌手容祖兒第二波主打《長大》抒情動聽,是容祖兒回歸初心的真情小品,她一收到此曲就觸動心弦,有感而發寫了一封信給過去的自己,而她也感性表示,「失去的是青春,但換來的是人生的智慧。」特別的是,《長大》音樂錄影帶卻走奇幻風,故事敘述祖兒扮演的歌壇天后,與渴望成為歌手的女孩,在擦肩而過時居然產生化學變化、瞬間互換了靈魂,交換靈魂的兩人,意外展開別人的人生,小女生體驗了大明星工作的辛苦、而天后也彷彿回到當初未出道的自己,所以當兩個交換的靈魂回到自己的肉體時,更能體會彼此、珍惜擁有、品嚐長大的酸甜苦辣,容祖兒回首歌壇路感性說:「失去的是青春,但換來的是人生的智慧,學會接受自己的缺點,因為這才真正了解、面對了自己,希望每個人都能更愛自己。」
入行19年的容祖兒,早已是發光發熱的的天后,在演繹《長大》這首歌時,也突然感慨自己好像真的長大了,「以前執著的事,現在也能漸漸放下。」反而人生多了些成就解鎖,她開心說第一次自己一個人去旅行、第一次寫雜誌專欄、第一次挑戰滑水運動,這些初登場都是突破了自己的舒適圈才能辦到的。為了《長大》特別來台錄音,容祖兒特地前往阿通伯樂器行取景,還小露身手,拿起吉他就自彈自唱起來,自然純熟的技巧,被同事大誇好厲害,祖兒則說在家時常一把吉他消磨時光,陶醉在和弦裡。此外,容祖兒也在MV中展露私底下真實的一面,在樂器行裡搬東搬西,演活了初出茅廬學習吉他的女孩。而祖兒提筆為文的那封信,則是「如果現在的自己可以跟過去的自己見上一面,彼此的開場白是什麼?」為出發點所寫,她娓娓道來想告訴當時的自己:「你現在對人生所有的疑問,會隨著妳所經歷的好與壞,慢慢得到透徹的答案。」

如懿传聽日大結局,好心騰訊啦,又唔一次放三集,係都要星期一先放最後一集。

每次某唱片公司既歌手一出歌(不論係霉霉定巨猩)  某會員必定會衝出黎唱好
真係要頒個最佳5毛獎俾佢

開心。。食了大肥熊。。

剪左成年, 終於唔洗剩係聽到容祖兒
今次有Dear Jane, Gin Lee,  謝霆鋒
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

每次某唱片公司既歌手一出歌(不論係霉霉定巨猩)  某會員必定會衝出黎唱好
真係要頒個最佳5毛獎俾佢 ...
kayzzz 發表於 15/10/2018 01:00
想知WHO

想知WHO
kwanie 發表於 2018-10-15 11:01

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

John 發表於 15/10/2018 11:11
你係五毛就人所共G 啦

John 發表於 2018-10-15 11:11

唔通係我???

季選揀唔齊5首求其塞一首充數
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

你係五毛就人所共G 啦
kwanie 發表於 2018-10-15 11:13

我有地區攻作
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

如果唔係UTUBE彈段片出黎
禾都唔知原來美之上佐美女廚房
張敬軒好心就咪叫美之上去啦
明明對上個輯又有你兩個份
咁都可以話未食過佢整既野真係呢

我知啦係咪7 字頭

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

想知WHO
kwanie 發表於 2018-10-15 11:01

咁明顯點會睇唔出
仲要佢d豬隊友都衝出黎護航 更加證明我講得啱
仲可以一次過一網成擒 我個打手list上面起碼又中多一個

John 發表於 2018-10-15 11:11

你仲cheap過打手呀 邊有人唔收錢幫人出過百post宣傳咁傻豬架

得閒做多d有意義既野仲好啦 認真

咁明顯點會睇唔出
仲可以一次過一網成擒 我個打 ...
kayzzz 發表於 2018-10-15 19:30

男歌手?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

簽名被屏蔽

咁明顯點會睇唔出
仲可以一次過一網成擒 我個打 ...
kayzzz 發表於 15/10/2018 19:30
W 1 風 7 D C ?

真係要頒個最佳5毛獎俾佢 ...
kayzzz 發表於 2018-10-15 01:00

佢jojo forum 有同名account

如果唔係UTUBE彈段片出黎
禾都唔知原來美之上佐美女廚房
張敬軒好心就咪叫美之上去啦{:1_18: ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-10-15 17:26

做乜抄我u tube ge 留言

做乜抄我u tube ge 留言
放空 發表於 2018-10-16 15:45

原來係你泥 hehehe
好似亞亞亞咁 “咁岩得咁橋嫁咋”

愛千嬅

nonkul

佢jojo forum 有同名account
放空 發表於 16/10/2018 15:44
喂呀又唔開名-_-

喂呀又唔開名-_-
kwanie 發表於 2018-10-16 21:31

你#3171 估中左啦

你#3171 估中左啦
放空 發表於 16/10/2018 22:00
你知道嗎721 呢個字

睇黎唔只星夢, 英皇應該都打算攻陷快餐市場
今日係jollibee聽到莉亞的C3PO

7 字頭果然身先士率喎

W 1 風 7 D C ?
kwanie 發表於 2018-10-16 00:11

本帖隱藏的內容需要積分高於 2500 才可瀏覽

如懿传聽日大結局,好心騰訊啦,又唔一次放三集,係都要星期一先放最後一集。 ...
54320笨 發表於 2018-10-14 20:08

agger 不過 87 拍得好感動
樓上個d... 無我份架何?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2018-10-17 01:11

本帖隱藏的內容需要積分高於 2500 才可瀏覽

agger 不過 87 拍得好感動
樓上個d... 無我份架何?
616.1314 發表於 17/10/2018 02:10
U NO HIT HAND LA

**** 本內容被作者隱藏 ****
放空 發表於 2018-10-18 15:13

要頒個勤工獎俾佢

麻利亞呢個DJ
平時講野廢 不特止
仲要係IG 公開自己係英皇嘅粉
鬼唔知佢暗地裡幫英皇打工咩
佢同梁文禮恨不得日日淨係播心之科學tim la

為佐大小姐 今晚決定躝少日街!

明天可以食肥熊啦。。開心。。

明天可以食肥熊啦。。開心。。
kk8733 發表於 2018-10-19 00:11

200幾點濕濕碎啦

200幾點濕濕碎啦
John 發表於 2018-10-19 00:29

明日公佈內地GDP。。。

兒歌天后 李紫昕Purple 主演音樂劇「花木蘭穿越神話」,十月於荃灣大會堂演奏廳加開五場,星期五晚正式首演,全場爆滿,一票難求,現場反應熱烈。

Beautiful legs,Beautiful figure Beautiful girl
笑到我肚痛

Two headlights shine through the sleepless night

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]

原來容祖兒係跳芭蕾舞嘅
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

都幾好睇BTW
本帖隱藏的內容需要積分高於 2200 才可瀏覽
原來容祖兒係跳芭蕾舞嘅
616.1314 發表於 21/10/2018 17:29
來點一首俗氣芭蕾

原來容祖兒係跳芭蕾舞嘅
616.1314 發表於 2018-10-21 17:29

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

優秀咁優秀都唔派
好彩
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

優秀咁優秀都唔派
好彩
JasOh103 發表於 21/10/2018 23:49
聽太后語氣以為係派呢首
好在!!

都幾好睇BTW
**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]來點一首俗氣芭蕾
kwanie 發表於 2018-10-21 22:23

明張目膽呀