返回列表 發帖
Over the course of the last seven years, Lana Del Rey has transformed herself from a viral phenomenon to the center of her own sad-girl artistic universe. She’s not above mainstream friendly moves, but she’s also long shown a willingness to follow her Americana muse wherever it might lead. On “Venice Bitch,” she head-fakes toward the middle of the road but ends up someplace gloriously bonkers.

Lana worked on the song with Jack Antonoff, whose hits with Taylor Swift and Lorde could’ve forecast it to be streamlined Top 40 fare. Instead, “Venice Bitch” is almost 10 minutes of folk-rock introspection, as Lana mashes up decades of cultural signposts—Hallmark, a Father John Misty album name, a favorite Robert Frost line—into her own nü-Laurel Canyon epic. This is Lana doubling down on her Lana-ness: Lana squared, Lana rebooting Being John Malkovich. Perhaps she’s commenting on the supposed stability of small-town, pre-rock’n’roll living—the album “Venice Bitch” precedes is titled Norman Fucking Rockwell—amid the gentle plucks and bleary solos of rock’s post-hippie comedown. Or maybe she’s just cracking herself up.

12月歌手們要追數嗎?
男歌手成班人出碟(EASON、HINS、JUNO、JASON、PH、古巨基、釗峰、洪嘉豪)
女歌手有HANA、KAY、AGA (Digital EP)、 GIN (Digital EP)、嬌

只是大約記得。

識玩梗係搶完豬頭骨之後DEL 左佢
搞到MARK 903 嗰個要MARK TVB

識玩梗係搶完豬頭骨之後DEL 左佢
搞到MARK 903 嗰個要MARK TVB
kwanie 發表於 2018-12-14 00:07

咁對人哋係有失公允嘅

咁對人哋係有失公允嘅
林仔 發表於 14/12/2018 00:09
龔柯允?

有無咁憎 Mark 997 啊你地
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

龔柯允?
kwanie 發表於 2018-12-14 00:10

咁我中意龔嘉欣多啲

616.1314 發表於 2018-12-14 00:13

依家ok嘅
以前百九幾個奬果陣問你怕未

估唔到咁多人 信

其實係我個榜投信
903 all in很堅強呀
JasOh103 發表於 2018-12-12 23:51

你都係深潛啦
Fan club有人罵你放流料

你都係深潛啦
hehehaha 發表於 2018-12-14 00:27

吓?
咩事
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

本帖隱藏的內容需要積分高於 1200 才可瀏覽

616.1314 發表於 2018-12-14 00:13

我覺得係憎rthk多d

平時呢d po唔洗幾分鐘就搶哂
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

你都係深潛啦
hehehaha 發表於 2018-12-14 00:27

其實真係有人 信 咩?  
你話叫人投自我xxxx都叫有d可信性
所以真係唔好賴果位會員啦

肥熊。肥熊。。你係邊。。

試舉出比ROCKY / JASON 更屎戲的男演員

撐住我
落葉離開後頻頻回頭

開心,有得聽My Love

一!直!都!在!我!的!愛!

FYI
明年部重頭劇《白色強人》
poster張曦雯個樣仲前過唐詩詠Ali
JayantL 發表於 2018-12-12 19:43

OK
咁女配角黃心穎又咩料吖
俾唔落手視帝馬明 俾個奬佢女朋友當補數?
偉哥無緣視后 所以分返個安慰獎俾套劇?
舊年女配角出現驚人賽果 今年繼續發揚光大?

一!直!都!在!我!的!愛!
Kfmusic 發表於 2018-12-14 22:16

張如城style

Kacey Musgraves 越黎越紅

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

咁啱想聽囍帖街
㩒 Shuffle 第一首就係
部電話今日同我心有靈犀噶 開心
雖然都係同小霖心有靈犀嗰陣開心啲
二〇二三年度全女班投票

變態who?
PS: everyone else please vote for
情侶大獎
1. HOTMAN + nicholashin
2. chanchan09 ...
JasOh103 發表於 2018-3-15 23:10

又係時候重溫下 d 開心野
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2018-12-16 00:16

重溫我個頒獎典禮好過

又要諗買咩性誕禮物交換好

屮SiU霖屮 發表於 2018-12-16 01:07

Dom dom dom dom dom dom dom dom dom~

屮SiU霖屮 發表於 2018-12-16 01:07

迷你龍 t shirt
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

616.1314 發表於 2018-12-16 00:16

回頭是岸

Dom dom dom dom dom dom dom dom dom~
stephybest 發表於 2018-12-16 01:30

我覺得近日係香港巴士地鐵廣告成日見到既某個紅色多功能工具都幾岩做禮物

寫好一首十大tag
開心

曾經想一起飛 在自己心中蓋了座花園
把你的一切 都種在這個地點

寫好一首十大tag
開心
JasOh103 發表於 2018-12-16 05:54

恭喜Gin Lee!

寫好一首十大tag
開心
JasOh103 發表於 2018-12-16 05:54

Tanya!!!!!!!!!!!!!!!!

做乜呢幾個星期突然有返903 豁達推介

做乜呢幾個星期突然有返903 豁達推介
kwanie 發表於 2018-12-16 14:49

順手啫

2018十大中文金曲個維基都作得幾似模似樣
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

2018十大中文金曲個維基都作得幾似模似樣
b01091018 發表於 2018-12-16 17:20

本屆十大中文金曲用心聽音樂會出席嘉賓有:AGA、Gin Lee李幸倪、JW王灝兒、吳業坤、周柏豪、胡鴻鈞、梁釗峰、許廷鏗、陳柏宇、鄭欣宜、林奕匡、李克勤、Hana菊梓喬、鄭俊弘、區瑞強、王菀之、方力申、鄧麗欣、鄧紫棋、吳若希、張學友、許志安、鄭秀文、張智霖、許秋怡、湯寶如、成龍、陳淑樺、古巨基、Supper Moment、RubberBand、Dear Jane、TFBOYS(王俊凱、王源、易烊千璽)、黃淑蔓、文淇、張子楓、張信哲、譚維維、陳奕迅、容祖兒、達明一派、香港兒童合唱團。

本屆十大中文金曲用心聽音樂會出席嘉賓有:AGA、Gin Lee李幸倪、JW王灝兒、吳業坤、周柏豪、胡鴻鈞、梁釗 ...
林仔 發表於 2018-12-16 17:28

成龍會頒俾邊個???

JW 做乜舉中指?

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

個ai數據其實幾好玩

個ai數據其實幾好玩
kevinlai1621 發表於 17/12/2018 13:19
一聽到已經玩完

一聽到已經玩完
kwanie 發表於 2018-12-17 13:54

成個星期機會俾你玩

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

簽名被屏蔽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2018-12-17 14:19

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

今年Phil嘅三首主打派台歌當中,以《從世界到我家》風格最截然不同,帶住自由奔放嘅態度跳出商業音樂嘅框框。

人妻份詞真係填得好好
nicknicknick 發表於 2018-12-17 11:20

aggar

是 是約定見一面

好滿意我個十大
二〇二三年度全女班投票

震撼至深 該勇敢去追尋不信僥倖

其實Gin Lee唱歌真係好一般
除咗啲鄉音真係完全冇個人特式