返回列表 發帖
細個考中文成日咁比人扣晒d 分
kwanie 發表於 2018-12-19 14:22

周銀穩,咁我個 許許 都唔 work :P
要再諗 周陳 或 周許

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽
認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 21 (25/5/2020)

1. 紅白 - Robynn & Kendy  2. 無力感 - 許廷鏗  3. Growing Up - Tyson Yoshi  4. 金都 - 鄧麗欣  5. 自問自答 -  洪嘉豪

**** 本內容被作者隱藏 ****認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認啦認 ...
kwanie 發表於 2018-12-20 14:02

我幾時有唔認過 十幾年前上嚟已經係容粉
不過開心你咁留意我

不過開心你咁留意我 ...
721AXA 發表於 2018-12-20 14:30

#teamjoey

不過開心你咁留意我 ...
721AXA 發表於 2018-12-20 14:30

你同另一個account cathay1999999 password係咪一樣

你同另一個account cathay1999999 password係咪一樣
hehehaha 發表於 2018-12-20 20:30

如果你哋覺得我同佢係同一個人,
咁你哋班友觀察力都好差下wor

CM一向唔係容祖兒fans主場, 但都未去到幾個忠實粉都冇
係都要屈我係打手先開心, 唔好畀機會我恥笑你哋OK? LOL

如果你哋覺得我同佢係同一個人,
咁你哋班友觀察力都好差下wor

CM一向唔係容祖兒fans主場, 但 ...
721AXA 發表於 2018-12-20 21:15

美祖喺CM總共2金6銀4銅
攞至尊碟仲早過903
個個祖粉都係 不認不認還需認

#祖粉可恥

容祖兒唱歌好好聽
張敬軒都係
反而Eason Gin Lee Kay好一般

美祖喺CM總共2金6銀4銅
攞至尊碟仲早過903
個個祖粉都係 不認不認還需認

#祖粉可恥 ...
JayantL 發表於 2018-12-20 21:45

我冇留意CM共和榜呀
不過CM會留言吹水嘅JY忠粉越黎越少係真嘅, 以前多好多, 大家都老了

世紀難題

SKI OR SNOWBOARD

弱弱一問 點解key係心姐?

弱弱一問 點解key係心姐?
kayzzz 發表於 2018-12-20 22:19

心姐科學

阿堅 的脊椎和 阿Kay的脊椎   會聚

心姐科學
hehehaha 發表於 2018-12-20 22:29

咁點解會係阿key?

咁點解會係阿key?
kayzzz 發表於 2018-12-20 22:38

心姐咪浦銘心

心姐咪浦銘心
hehehaha 發表於 2018-12-20 22:39

係喎頂

張james: My dad does not sing. My dad is an actor.

笑到gap gap聲

點解個仔可以離地到咁

心姐咪浦銘心
hehehaha 發表於 2018-12-20 22:39

fans wor
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

張james: My dad does not sing. My dad is an actor.

笑到gap gap聲

點解個仔可以離地到 ...
kayzzz 發表於 2018-12-20 22:51

佢個仔唔聽呀媽嘅歌
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK22: 低半度 / 孤獨的對岸 / 金都

fans wor
JasOh103 發表於 2018-12-20 23:27

fans wor

無完全睇曬成套殭嘅人根本無資格話自己係 Kay Fans
利申:我有睇曬,所以我係真·Kay 粉

無完全睇曬成段瞻瞻live story既人根本無資格話自己係 Kay Fans
利申:我有睇曬,所以我係真·Kay 粉

佢個仔唔聽呀媽嘅歌
放空 發表於 2018-12-20 23:40

可能聽開容祖兒

無完全睇曬成段瞻瞻live story既人根本無資格話自己係 Kay Fans
利申:我有睇曬,所以我係真·Kay 粉 ...
kayzzz 發表於 2018-12-20 23:56

喺邊度聽啊咁
我想做真·Kay 粉

喺邊度聽啊咁  
我想做真·Kay 粉
616.1314 發表於 2018-12-20 23:57

去瞻瞻ig睇佢story就知佢有幾離地

俾人寸幾句就惱羞成怒依d先係 真 玻璃心同 真 嘔心囉
平時懶公正已經夠嘔心

kayzzz 發表於 2018-12-21 00:14

what? my mum is getting a gold award soon? what the heck? 原來瞻瞻唔支持 kay 女金

如果我 d 頭髮跌到落個鼻呢我就會剪

what? my mum is getting a gold award soon? what the heck? 原來瞻瞻唔支持 kay 女金  ...
616.1314 發表於 2018-12-21 00:25

team gin confirmed
仲要扮asian accent講英文

fans wor

我呢d正職gin fan part time kay fan都熟書過佢

kayzzz 發表於 2018-12-21 00:30

what do you think about Kay's song? OK LA
好差囉唔支持啊媽首歌

佢係咁話佢啊妹開緊大
佢啊妹無曬私隱
好慘

what? my mum is getting a gold award soon? what the heck? 原來瞻瞻唔支持 kay 女金  ...

段live有呢段?

段live有呢段?
HOTMAN 發表於 2018-12-21 00:35

有啊
開頭左右

kayzzz 發表於 2018-12-21 00:30

Asian唔用asian accent用咩?
唔通學佢阿媽用American Accent咩

有啊
開頭左右
616.1314 發表於 2018-12-21 00:35

好似完全唔care咁

佢係咁話佢啊妹開緊大
佢啊妹無曬私隱
好慘
616.1314 發表於 2018-12-21 00:34

仲話張生成日唔係屋企

連個仔都唔肯相信 又唔怪得班kay粉唔 信

JasOh103 發表於 2018-12-21 00:49

唔知瞻瞻有冇睇人妻個mv

JasOh103 發表於 2018-12-21 00:49

班gin fans 信 你 最尾真係投 信 就ok

唔知瞻瞻有冇睇人妻個mv
HOTMAN 發表於 2018-12-21 00:54

做乜抄我post?

做乜抄我post?
kayzzz 發表於 2018-12-21 00:56

可能驚訝媽媽係度沖下涼full下mask就拎女金 之前搏哂老命得銀銅 所以what the heck

可能驚訝媽媽係度沖下涼full下mask就拎女金 之前搏哂老命得銀銅 所以what the heck ...
HOTMAN 發表於 2018-12-21 00:58

講野呀? 瞻瞻淨係識”a song of my mum’s”咋
(編按:畫面出現既係人妻的偽術)
本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

講野呀? 瞻瞻淨係識”a song of my mum’s”咋
(編按:畫面出現既係人妻的偽術)
**** 本內容 ...
kayzzz 發表於 2018-12-21 01:14

佢仲要只係覺得首歌 OK LA
瞻瞻完全唔支持佢啊媽嘅歌唱事業
明明係因為佢啊媽佢先有得上紅館表演

佢仲要只係覺得首歌 OK LA  
瞻瞻完全唔支持佢啊媽嘅歌唱事業  
明明係因為佢啊媽佢先有 ...
616.1314 發表於 2018-12-21 01:28

離地到可能已經唔記得上過紅館

離地到可能已經唔記得上過紅館
JasOh103 發表於 2018-12-21 01:35

可能佢覺得紅館只係好普通嘅一個地方

可以由頭到尾按順序聽一張真·大碟
真係一件好享受嘅事

可能驚訝媽媽係度沖下涼full下mask就拎女金 之前搏哂老命得銀銅 所以what the heck ...
HOTMAN 發表於 2018-12-21 00:58

以前阿key唱社會歌應該窮到冇得沖涼仲點full mask
現在學其他女歌手唱下發姣歌sheshe歌先女金

fans wor

我比較支持祖兒
起碼好多方面都闊過kay好多

乃木