返回列表 發帖
Funny comment:
明明「閉上眼數三二一 睜開眼失去你」呢句肯定比班mk仔女日傳夜傳當金句 佢唔要lol

Funny comment:
明明「閉上眼數三二一 睜開眼失去你」呢句肯定比班mk仔女日傳夜傳當金句 佢唔要lol ...
bagfgfcde 發表於 2018-12-27 20:42

我突然諗起ekids某首副歌首句
讓每天綻放的綻放的綻放
Revival。LaRossa' Moment

垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 14

一票不投XXX
Wonders 發表於 2018-12-27 21:35

李幸蜺

李幸蜺
bagfgfcde 發表於 2018-12-27 22:35

可以
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 14

李幸蜺
bagfgfcde 發表於 2018-12-27 22:35

唔好再提呢個人啦
係要比存在感啲三四線
返鄉下啦佢

寫好個十大flow
今年呢十首都好愛好愛 期待同大家分享
Jason Playlist 2020 Week 13
#1 在尋找什麼? | 李拾壹

寫好個十大flow
JasOh103 發表於 2018-12-28 01:03

無人想知 sorry, next

無人想知 sorry, next
kayzzz 發表於 2018-12-28 01:14

好啦
即刻飛走淫妻首歌

好啦
即刻飛走淫妻首歌
JasOh103 發表於 2018-12-28 01:16

31號咁大膽
已經約咗人睇唔到
Sorry 不過一定會追番
如果幸倪唔係女金就唔追喇不過
>>>二〇一九年度全女班音樂流行榜頒獎典禮<<<
完滿結束,多謝支持,女歌手金獎:謝安琪

31號咁大膽  
已經約咗人睇唔到  
如果幸倪唔係女金就唔 ...
616.1314 發表於 2018-12-28 01:23

好慘 我都去唔到
冇倪粉舉牌

31號咁大膽  
已經約咗人睇唔到  
如果幸倪唔係女金就唔 ...
616.1314 發表於 2018-12-28 01:23
好慘 我都去唔到
冇倪粉舉牌
HOTMAN 發表於 2018-12-28 01:37

可以睇重播
如無意外6點前頒完

Kay更視樂壇頒獎禮是跟自己的一個遊戲。「得獎對歌手或業界確是有一定意義,能站在台上固然是珍貴時刻,然而坐在台下時,是否依然可以保持大方得體,衷心為得獎者拍掌,這看似易,但如何從保持這份心態,也是一個學問,我現在把之視成遊戲,不再看作輸贏,自然不會感到輸,反而能互相欣賞,希望百花齊放。」
。Kaykay。Taytay。Kelly。

寫好個十大flow
JasOh103 發表於 2018-12-28 01:03
奉!愛!之!名!

好慘 我都去唔到
冇倪粉舉牌
HOTMAN 發表於 2018-12-28 01:37

好慘
Gin 粉全部變曬天地一沙鷗
Gin 要喺 Haters 嘅一片噓聲中登基
希望 Gin 可以很堅強咁信自己 保持自己感覺還好 繼續風靡全港咁抱夢而活

616.1314 發表於 2018-12-28 12:51

It's what she deserves

好慘
Gin 粉全部變曬天地一沙鷗
希望 Gin 可以很堅強咁信自 ...
616.1314 發表於 2018-12-28 12:51

人間鬍子慘被DQ
30號頒係咪多人睇啲

人間鬍子慘被DQ
30號頒係咪多人睇啲
JasOh103 發表於 2018-12-28 13:23

Oh

原來d煎粉去哂和2018講再見
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

Oh

kevinlai1621 發表於 2018-12-28 13:51

聽講30號頒有現場版

聽講30號頒有現場版
JasOh103 發表於 2018-12-28 13:56

唔知主持人表演如何

人間鬍子慘被DQ
30號頒係咪多人睇啲
JasOh103 發表於 2018-12-28 13:23

YEAH Gin 粉全力進場

Oh

kevinlai1621 發表於 2018-12-28 13:51

咁你係咪 Gin 粉先

咁你係咪 Gin 粉先
616.1314 發表於 2018-12-28 14:14

我係屋企睇倒數

It's what she deserves
bagfgfcde 發表於 2018-12-28 12:54

希望呢個唔係 what I deserve

譚嘉儀終於有得多謝商台

而談到〈原諒〉,讓我想起在二〇〇七年的《goodbye & hello》裡有一樣帶來昂首闊步心境的〈走過的路〉,聽到我這麼說,蔡健雅突然恍然大悟地認同「對,上一次我發現找到自我的時刻,就做出了那張專輯,當時我第一次決定整張專輯都要自己寫歌,都要自己當製作人,從歌手變成創作人的身份後,有好多的感悟都在當時發生。」蔡健雅笑著說,如今在《我要給世界最悠長的濕吻》中因為又卸下了一些心上的東西,於是再度發現更加全新的自己,這橫跨十一年的兩張作品相互輝映,其重疊卻又進化的心境讓她也不禁嘖嘖稱奇了起來,直說自己在當下起了雞皮。

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

冇諗過有一日gem gem既歌係會感動到我

今年高質香港新人
江逸天
Room307

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2018-12-29 00:33

投咗1d14
竟然唔入6強
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK14: 水刑物語 / 再度 / 阿愁

誰擔綱主角都可給他迴腸蕩氣
陪襯令你更優秀我亦欣喜

愛祖力

寫剩最後5個tag

最後一次宣傳: https://goo.gl/fvxJ2h 8pm截止
暫時有一首或以上歌曲 0 票
希望2030見

謝安琪 - 冰島 . 某地方 (C)

下個一月.....

欣宜大頭蝦

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

謝安琪 - 冰島 . 某地方 (C)

下個一月.....
hehehaha 發表於 2018-12-30 06:29

Whats that

欣宜大頭蝦
matthew1990 發表於 2018-12-30 12:02

你偶像係咪強顏歡笑?

欣宜大頭蝦
matthew1990 發表於 2018-12-30 12:02

成個 Adele 咁...

bagfgfcde 發表於 2018-12-30 12:28

Gin Lee 好靚......
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK14: 水刑物語 / 再度 / 阿愁

借位宣傳 五強出左了!!
新地投票站(第二階段)
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 14
1. 原罪 2. 日光 3. Superpowers

你偶像係咪強顏歡笑?
HOTMAN 發表於 2018-12-30 12:20

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

你偶像係咪強顏歡笑?
HOTMAN 發表於 2018-12-30 12:20

強顏歡笑果位應該係 J會員既偶像
佢偶像下年可能俾人流放去台灣

bagfgfcde 發表於 2018-12-30 12:28

而家減左肥之後既Adele 應該瘦過欣宜

強顏歡笑果位應該係 J會員既偶像
佢偶像下年可能俾人流放去台灣
matthew1990 發表於 2018-12-30 15:20

下年佢一樣可以一大堆歌海plug去電台既 反正都係工廠式大量製造

希望兩登有人P到欣宜飛唔起撻落地

Gin Lee 好靚......
放空 發表於 2018-12-30 12:48

呢句咁似係John打既?

希望兩登有人P到欣宜飛唔起撻落地
matthew1990 發表於 2018-12-30 15:23

真係辛苦班歌手

kayzzz 發表於 2018-12-30 15:19

其實點解
個獎好細?

其實點解
個獎好細?
bagfgfcde 發表於 2018-12-30 15:43

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

kayzzz 發表於 2018-12-30 15:58

其實好應該同美軒攞唔知乜乜年度歌手