返回列表 發帖
頭像兩位都雙料過
有少少想功成身退

應該係時候換黎推新血...
JasOh103 發表於 2019-1-2 01:37

Tang Siu Hau

Tang Siu Hau
hehehaha 發表於 2019-1-2 02:27

咁希望佢地有合照
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

咁希望佢地有合照
JasOh103 發表於 2019-1-2 02:47

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

古天樂啲big hits真係好好loop
唔似得Gin Lee咁

頭像兩位都雙料過
有少少想功成身退

應該係時候換黎推新血...
JasOh103 發表於 2019-1-2 01:37

你估佢地係因為你set做profile pic而雙料?

你估佢地係因為你set做profile pic而雙料?
kayzzz 發表於 2019-1-2 03:53

黑人問號
你可以interpret成咁 我真係要佩服你既高智商

黑人問號
你可以interpret成咁 我真係要佩服你既高智商
JasOh103 發表於 2019-1-2 04:02

咁你做乜叫自己功成身退啫

兩個都係The first woman to win album of the year TWICE

。Kaykay。Taytay。Kelly。

開心。。食了大肥熊。。

hehehaha 發表於 2019-1-2 03:26

點解我爭D將美淫睇成鄭瘦文
Week 10 ERadio 華語榜
1. 正式開始 - 陳卓賢  |  2. 莫名哀傷 - 陳慧敏  |  3. 本能寺 - 陳柏宇  |  4. 善良 - 謝霆鋒  |  5. 阿茲與海默 - 黎曉陽

兩個都係The first woman to win album of the year TWICE
nicknicknick 發表於 2019-1-2 10:52

兩個都咁淫周圍食

兩個都咁淫周圍食
JasOh103 發表於 2019-1-2 14:11

Gingin最正氣良家婦女

nicknicknick 發表於 2019-1-2 14:32

佢醒目就下年同同公司歌手合作 講個故事話adrian fu偷食aga
然後自己好嬲燒哂個屋企,再出去反偷食keeva
咁爆一定 女金ready

nicknicknick 發表於 2019-1-2 14:32

良家婦女但很想要吧
尋晚中門大開

佢醒目就下年同同公司歌手合作 講個故事話adrian fu偷食aga
然後自己好嬲燒哂個屋企,再出去反偷食keeva ...
HOTMAN 發表於 2019-1-2 14:49

我想講佢好靚
好過17年好多好多

謝安琪而家既live真係唔會想重聽,
即使唱岩哂d音,把聲都勁乾,唔好聽
以前對手係祖祖個分別都冇咁大,而家對戰gin lee真係好明顯

我想講佢好靚
好過17年好多好多
JasOh103 發表於 2019-1-2 14:54

好搶眼...

以前對手係祖祖個分別都冇咁大,而 ...
HOTMAN 發表於 2019-1-2 15:14

一句講曬 你有冇係現場睇?
係現場睇班friends都話估唔到佢唱live好聽

以前對手係祖祖個分別都冇咁大,而 ...
HOTMAN 發表於 2019-1-2 15:14

同感
現場聽完即刻返去聽多幾次studio version洗耳先得
可能因為在乎 佢令我心驚膽顫 好似唱完呢粒音下一粒分分鐘會走咁

甩beat 忘詞 低音唔穩 高音勉強 玩震音
比起佢錄音室版本嗰種流暢/氣聲/感情投放差好多
可能錄得實在太完美 一有落差即刻失望
唔算災難級既 不過既然997可以扮病唔唱 點解尋晚要破壞我對三首原曲既好感呢

同感
現場聽完即刻返去聽多幾次studio version洗耳先得
可能因為在乎 佢令我心驚膽顫  ...
JasOh103 發表於 2019-1-2 20:04

你有去?都話你係香港

同感
可能因為在乎 佢令我心驚膽顫  ...
JasOh103 發表於 2019-1-2 20:04

呢度講應該唔會俾人話我祖粉反琪
睇 YouTube 覺得浴室同春風都唱得頗差
偽術就及格嘅

簽名被屏蔽

你有去?都話你係香港
kayzzz 發表於 2019-1-2 20:09

為左見證琪琪女金所以飛黎睇

為左見證琪琪女金所以飛黎睇
JasOh103 發表於 2019-1-2 21:56

可能你睇慣gingin d live 太高要求
我現場聽已經好收貨

但啱啱聽左youtube 版個樣係咁—>

遲d會打我comment

尋晚人人都讚Kay live 唔錯
白河喜來登 發表於 2019-1-2 21:41

Youtube 版 live將所有歌手瘕疵放大十倍

我依家仲好開心
仲同fd打邊爐大肆慶祝
見到尋晚Gin Lee終於拎到女金仲要掃奬至尊歌最女
聽咗佢13年!
當年出很堅強已經值女金
今年仲要1.5首歌都女金
風靡樂壇

人妻的偽術真係好好聽

人妻的偽術真係好好聽
JasOh103 發表於 2019-1-3 16:26

心之科技呢

人妻的偽術真係好好聽

很堅持好聽d

人妻的偽術真係好好聽

女金唱完之後又開始Loop返

女金唱完之後又開始Loop返
nicknicknick 發表於 2019-1-3 17:20

現場版好好聽(真心)
但youtube live版好麻麻
中立非打手

現場版好好聽(真心)
但youtube live版好麻麻
中立非打手
kayzzz 發表於 2019-1-3 17:24

女金果時唱好似道出咗佢呢幾年心聲咁

祖兒真係好直

nicknicknick 發表於 2019-1-3 18:21

你有冇去現場睇?

你有冇去現場睇?
kayzzz 發表於 2019-1-3 18:56

無啦 好後悔

無啦 好後悔
nicknicknick 發表於 2019-1-3 19:41

偽粉呀

個場面感動到癲 全數kay fans傾巢而出

現場睇佢掃奬好正

nicknicknick 發表於 2019-1-3 18:21

我都係feel到呢樣

佢今日唱山林道真係別具一番意義 睇到有d鼻酸
希望佢真係可以問我初衷鏗鏘的答 不吞吐

人妻的偽術真係好好聽

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2019-1-3 23:30

好詩好詩

hehehaha 發表於 2019-1-2 03:26

KAY攞女金個陣小巧笑得好燦爛
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

我都係feel到呢樣

佢今日唱山林道真係別具一番意義 睇到有d鼻酸
希望佢真係可以問我初衷鏗 ...
HOTMAN 發表於 2019-1-3 23:30

從來你都撐我
不反顧一句到尾永不變心火
長途遙萬里 沿路遇到你
火海刀山都跨過 一起顛簸得你伴我

從來你都撐我
不反顧一句到尾永不變心火
長途遙萬里 沿路遇到你
火海刀山都跨過 一起顛簸得你伴我 ...
hehehaha 發表於 2019-1-4 00:31

咁就十幾年

祖兒真係好直
nicknicknick 發表於 3/1/2019 18:22
羊生有無咁長-.-
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 21 (25/5/2020)

1. 紅白 - Robynn & Kendy  2. 無力感 - 許廷鏗  3. Growing Up - Tyson Yoshi  4. 金都 - 鄧麗欣  5. 自問自答 -  洪嘉豪

做或不做,你只有一樣需要考慮,就是你想不想。
至於他想不想、什麼文化什麼習慣、什麼通常大部分人會怎樣,完全不重要。
如果一個人會因為你不肯做而離開,又或者嘴上說尊重但一直暗力俾壓力你,那就趕快跑吧
SSN Chart (29 May)
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. First Date - RubberBand
3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

做或不做,你只有一樣需要考慮,就是你想不想。
至於他想不想、什麼文化什麼習慣、什麼通常大部分人會怎樣 ...
John 發表於 4/1/2019 02:07
放工未,夠鐘未
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 21 (25/5/2020)

1. 紅白 - Robynn & Kendy  2. 無力感 - 許廷鏗  3. Growing Up - Tyson Yoshi  4. 金都 - 鄧麗欣  5. 自問自答 -  洪嘉豪

放工未,夠鐘未
kwanie 發表於 2019-1-4 02:08

很堅強,很堅強很堅強很堅強,
將一生兇猛用作跟壓力搏鬥,只是情緒總找不到出口,
天天想笑,竟會得到灰暗情緒。

迷失在這地球,別要制止痛苦發芽,
這低落情緒應該不會更差,神把眼淚都留給了人。
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙

作為琪粉 聽到女銀tag係唱得好唱得特別好
未叫Gin Lee兩個字都知贏咗

作為琪粉 聽到女銀tag係唱得好唱得特別好
未叫Gin Lee兩個字都知贏咗 ...
JasOh103 發表於 2019-1-4 11:55

不要再說了

坐我附近有幾條友 頒至尊碟時已經講kay唔係無女金嘛?
見到Aga女銅已經yeah哂 頒女銀講唱得好個tag已經拍晒手

一眾女歌手甫出場已爆胸戰,當中最令人驚喜的是Gin Lee(李幸倪)和JW(王灝兒)。中門大開的Gin Lee疑似真空上陣,胸前有幾條鏈點綴,JW則穿閃石Bra營造谷胸效果!另外還有「重量Cup」的鄭欣宜,只穿黑Bra、外披黑色西裝褸,行型格性感路線。