返回列表 發帖
歡迎來到 我們最美好的時代
你和她與他 皆是最重要的未來
每個人都要被愛所愛
每個人都要活出最精彩的姿態
大雨越滂沱 我們的心越剔透
our dreams will never die

空降雲吞定冠想寂寞好

簽名被屏蔽

有無女歌手試過45歲以上上到叱咤台
即係祖兒起碼仲有幾年玩

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

所以我地相隔幾多光年 先至可以走到當前 然之後再形成你眼中既光
又要趁住呢一個嘅機會 可以許下乜野諾言 然之後係呢刻有啲乜野講

試過一些手瓜起蹍猛男但膚淺小器
年青的醫生瀟灑有型但太嬉戲
陳宅公子身家豐厚唯獨不懂爭氣
能感應我頻道是你 一擦已著有驚喜

Sorry Ariana Grande.
Thank you, next.

留意到呢兩首歌原唱都係同一位女歌手

matthew1990 發表於 2019-2-23 21:39

個男嘅唱親英文歌都lur又細聲唔夠氣...
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

竟然有得聽《紅花會》

一年一度去 C3 睇 Jar Jar
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

原來我對上一次冇mark晴朗已經係1月11
黎緊調位 冇得咁張揚鳥
wuwuwu
week13

開心,經過街鋪都聽到寫真家同黑盒仲有陳蕾!!

有冇人呢兩日有睇Supper澳門站?
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

絕望是一種福音 我願共你分享

I Mean Us 替台灣獨立音樂開啟了一個新的聆聽方式。

突破以往人們對 Dream Pop、對 Shoegaze 的想像,將「情歌」重新定義,跳脫華語音樂用文字描繪故事的習慣,I Mean Us 確實用音樂建構畫面,以「Original Sound Track(原聲帶)」縮寫命名的專輯,正如同一段段愛情電影,有溫柔浪漫、有衝動激情,也有甜而不膩的青春物語。每首歌曲的結束,都像一段充滿愛戀的凝視,眨眼即永恆。

除了在 demo 時期便被電影《我的蛋男情人》相中而收錄成插曲的〈Søulмaтe〉,情緒起伏飽滿的〈EYヨ〉、節奏輕快令人不禁跟隨搖擺的〈You So (Youth Soul)〉也都是必聽曲目。整張專輯由知名製作人陳建騏親自操刀,雕琢音色,彷彿畫龍點睛般將 I Mean Us 的作品細膩度完美勾出,鍍了金的質感將其推上一個新的高度。

某會員真係諗住曲足成年喎

留少陣噴言唔得既

我哋香港呢,係好正㗎!成日呢,啲人喺到話香港無Future,Well,我哋自己寫出嚟囉!讀多啲書,飲多啲水,食多啲健康嘅食物,唔好食咁多糖,各位小朋友,我哋將來就係社會嘅棟樑!

好正
實至名歸

ILUB 係咪跟住我五甲黎播

好正
實至名歸
bagfgfcde 發表於 2019-2-26 00:15

宣傳不足
week13

有無女歌手試過45歲以上上到叱咤台
即係祖兒起碼仲有幾年玩
hehehaha 發表於 23/2/2019 19:20
你係咪當DEANIE 姐唔存在

前幾日all尿
聽到有人用HANA隻但願人長X做鈴聲
好hit
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

你係咪當DEANIE 姐唔存在
kwanie 發表於 2019-2-26 00:28

DEANIE 姐係係後台行出黎
同下面行上去兩回事
希望有歌手都可以 featuring 祖兒
等佢攞到最歌

前幾日all尿
好hit
John 發表於 2019-2-26 01:29

AGA去到西班牙餐廳都有人播
hana 剩係旺角區hit有咩用

前幾日all尿
好hit
John 發表於 26/2/2019 01:29
有無all唔出

AG既unreleased正到

26/02 叱咤咤 派台歌

韓子亮 - Baby Wanna Let You Know (C)

光頭幫祖祖填嘅歌
祖祖心目中嘅top 3係
1.墻紙
2.黃色大門
3.心之科學
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

前幾日all尿
好hit
John 發表於 2019-2-26 01:29

所以你不經不覺咁all咗一隻歌嘅時間?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

馬明好nice
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

岩先夢見Gin Lee下年紅爆全球

岩先夢見Gin Lee原來冇出過道
係馬拉鄉下做洗碗

溝出一股激流淹死我

Golden Hour has impressive breadth, but it’s designed to be appreciated by listeners who might be tuned to only part of its frequency.

Loop咗一晚

原來話咁快又3月
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

Loop咗一晚
JayantL 發表於 2019-2-28 23:58

依家興睇依味處境劇?

依家興睇依味處境劇?
kayzzz 發表於 2019-3-1 00:05

好過睇溫情劇 大陸劇

Loop咗一晚
JayantL 發表於 2019-2-28 23:58

我是隻豬乸肥又矮
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好過睇溫情劇 大陸劇
JayantL 發表於 2019-3-1 00:09

其實開心速遞真係幾好睇

其實開心速遞真係幾好睇
John 發表於 2019-3-1 00:54

畢打之後 我認為最好睇嘅處境劇

原來話咁快又3月
kevinlai1621 發表於 2019-3-1 00:02

我未到

我未到
hehehaha 發表於 2019-3-1 02:44

就有就有

過一天
愛一天

別再害怕 天塌了我會扛下
最真實的童話 就差你給我抱一下

Mau Hou:

感謝 Cool Music Forum ,莫大鼓舞!
2019再出發!
#Repost Cool Music Forum with @get_repost

我由布魯塞爾坐火車去阿姆斯特丹,

望住窗外,

飛越過幾十個小鎮,

幾千里土地,

幾千萬個人。

我懷疑,我們人生裏面,

唯一可以相遇的機會,

已經錯過了

竟然會係美祖ig見到美淫