返回列表 發帖
matthew1990 發表於 2019-2-18 23:22

中間條友仲似明星過林家謙

終於有香港男歌手無星味過_液匡

中間條友仲似明星過林家謙

終於有香港男歌手無星味過_液匡 ...
kayzzz 發表於 2019-2-19 00:51

吳業坤呢咁

呢度street充滿人情味 你姓李我理性地我又姓李

支持容祖兒出學術歌曲大碟,可以吸引學術界歌迷!
心之科學一睇歌名就知道係理科人至愛!
一種永遠聽多幾次就可以參透Natural Logarithm of Infinity既理論!

活得猖狂

GinGin很堅強地拒絕潛規則

支持容祖兒出學術歌曲大碟,可以吸引學術界歌迷!
心之科學一睇歌名就知道係理科人至愛!
一種永遠聽多幾次 ...
stephybest 發表於 2019-2-19 13:18

扮了解係咩科?
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

HOTMAN 發表於 2019-2-19 23:42

Gin好值錢呀

笑死
連大馬人都恥笑佢三連銀
好鍾意睇Gin Lee玩遊戲 啲大山婆味散發出黎
佢幾適合做綜藝 每個表情都可以做GIF咁 應該改名做GIF LEE
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

黑盒暗藏著校政  今天有毛孟靜
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

出價太低啦

侘寂個music break真係好聽到癲
可能因為冇魔音所以特別高質
Jason Playlist 2020 Week 22
#1 山下見 | Retroll Hip Hop重操嘻哈

欣賞佢嘅態度
唔似得某啲女歌手攞多幾年銀獎就話灰心
。Kaykay。Taytay。Kelly。

欣賞佢嘅態度
唔似得某啲女歌手攞多幾年銀獎就話灰心
nicknicknick 發表於 2019-2-20 21:17

一定係講緊已經退出樂壇(娛樂圈?)嘅薛凱琪

笑死
連大馬人都恥笑佢三連銀
好鍾意睇Gin Lee玩遊戲 啲大山婆味散發出黎
佢幾適合做綜藝 每個表 ...
JasOh103 發表於 2019-2-20 00:15

好鍾意睇佢笑 好正

要發放多啲正能量!
等小確幸同訴苦區個總頁數差距可以收窄!

一種永遠個 MV 好好睇
覺得首歌好聽咗好多
好彩一開始有盲投五分
如果唔係實會後悔

要發放多啲正能量!
等小確幸同訴苦區個總頁數差距可以收窄!

一種永遠個 MV 好好睇
覺得首歌好聽咗好多
...
616.1314 發表於 2019-2-21 01:35

唔係要放負先可以收窄咩XD

你呢啲偽粉!
我就唔同啦 一開始就已經 真.投5分

如果思念突然佔領 誰的心似隨意肌

Don't text me

垃圾屎

唔係要放負先可以收窄咩XD

你呢啲偽粉!
我就唔同啦 一開始就已經 真.投5分 ...
JayantL 發表於 2019-2-21 01:46

小確幸只係開到 7
訴苦區已經開到 9
可見 CM 人都係唔開心多過開心

好鍾意睇佢笑 好正
HOTMAN 發表於 2019-2-20 21:41

佢成日笑到咁 ->

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

小確幸只係開到 7
訴苦區已經開到 9
可見 CM 人都係唔開心多過開心  ...
616.1314 發表於 21/2/2019 10:09
明明訴苦區D 野好笑D
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 21 (25/5/2020)

1. 紅白 - Robynn & Kendy  2. 無力感 - 許廷鏗  3. Growing Up - Tyson Yoshi  4. 金都 - 鄧麗欣  5. 自問自答 -  洪嘉豪

"永遠" 係一個時間觀念
如果只係一個第4維度既概念
再推上去 (目前物理學上研究推論去到有第11維度)
時間可能已經係另一個condition
"永遠" 或者可能唔存在、唔可以apply係一個universe

所以
祖兒可能都根本唔存在
好慘
一切都係illusions

無憾的生存

身體語言
永遠飛行模式
深化危機
Sol#4
Keep住你團火
終點的擁抱
也許我不會活多一歲
全也活過來
寧願當初不相見
心之科學 DEAR JANE MIX
寧願當初不相見 - Acoustic Version
出碟未

上年某首歌(好似係上年)
有會員話好似歌神嘅《有個人》
今日突然聽到《有個人》
一時醒唔起某會員當時係話緊邊隻歌似有冇人睇過個post而又有印象?

終於google到
《交叉神經》LOL

You Don't Know Me(Dusty Bottle) >> 壹步(One Promise) >>>>>> 想突然(陳凱詠 ) > 二人一世界(涂毓麟)

陪我笑著過未夠好的人生
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 銀河修理員 2. 呼吸有害 3. 無力感

陪我笑著過未夠好的人生
帥小寶` 發表於 2019-2-22 19:57

首歌根本係楊千嬅

剩下這粒雲吞~ 送你

You Don't Know Me(Dusty Bottle) >> 壹步(One Promise) >>>>>> 想突然(陳凱詠 ) > 二人一世界(涂毓麟) ...
hehehaha 發表於 2019-2-22 19:44

完全同意
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

首歌根本係楊千嬅
hehehaha 發表於 2019-2-22 20:29

我媽話似好勝琪

You Don't Know Me(Dusty Bottle) >> 壹步(One Promise) >>>>>> 想突然(陳凱詠 ) > 二人一世界(涂毓麟) ...
大致認同 雖然唔想Dusty Bottle行呢個路線

大家淨係討論後面兩首 無視兩隊樂隊

大致認同 雖然唔想Dusty Bottle行呢個路線  

大家淨係討論後面兩首 無視兩隊樂隊  ...
nicholashin 發表於 2019-2-22 23:59

4個單位聽得出One Promise其實係最扎實(樂器編曲、主音)但歌一般
Dusty之前啲歌好啲但average算眼前一亮
後面兩件真係慘不忍睹
只能夠講句加油努力

4個單位聽得出One Promise其實係最扎實(樂器編曲、主音)但歌一般
Dusty之前啲歌好啲但average算眼前一亮 ...
hehehaha 發表於 2019-2-23 00:25

最慘係唔唱得又唔睇得呀陰公

未到三月已經揀到過10首好好嘅作品
希望大家今年繼續多多支持廣東歌

下一位前度
一吻穿越四十六億歲
花花草草
守破離
白雲會告訴我
懷很舊的舊
代你白頭
雲呑
13樓的大笨象
Ride Along
微物
You don't know Me
值得放棄
一種永遠

最慘係唔唱得又唔睇得呀陰公
kayzzz 發表於 2019-2-23 00:32

Jace 可塑性高嘅
靚過Aga先
不過呢啲又唔作得唱又未掂今時今日仲可以玩幾多年

啱啱又重溫完一次 FROZEN + FROZEN FEVER + Olaf’s FROZEN Adventure
開心

未到三月已經揀到過10首好好嘅作品
希望大家今年繼續多多支持廣東歌

下一位前度
一吻穿越四十六億歲

花花草草
守破離
白雲會告訴我
懷很舊的舊
代你白頭
雲呑
13樓的大笨象
Ride Along

微物
You don't know Me
值得放棄
一種永遠

hehehaha 發表於 2019-2-23 00:33
咁就差唔多
不過《想寂寞》同《失重效應》好聽過呢堆女人太多倍

反對黃偉文 支持黃瑋中!!!!!!!

後面兩首真係好難聽 好難聽
好少歌聽第一兩次就可以confirm首歌難聽

後面兩首真係好難聽 好難聽
好少歌聽第一兩次就可以confirm首歌難聽 ...
HOTMAN 發表於 2019-2-23 02:07

留呢兩隻歌既budget 比AGA/ Yan Ting / R&K 出歌好過啦

留呢兩隻歌既budget 比AGA/ Yan Ting / R&K 出歌好過啦
hehehaha 發表於 2019-2-23 02:21

有資源都留俾堅堅啦 點會留俾rnk 更加唔使講yanting

有資源都留俾堅堅啦 點會留俾rnk 更加唔使講yanting
kayzzz 發表於 2019-2-23 04:25

Gin Gin 銀銀銀好灰心
今年會退出樂壇
生B成家立室

Dusty之前啲歌好啲但average算眼前一亮 ...
hehehaha 發表於 2019-2-23 00:25

Dusty Bottle 今次呢首冇咗佢地之前最吸引到我既特色 (Don’t You Know 種 urban contemporary 風)
變咗做 High Horse

不要C 我今晚只要ABDE

Jace 可塑性高嘅
靚過Aga先
不過呢啲又唔作得唱又未掂今時今日仲可以玩幾多年 ...
hehehaha 發表於 2019-2-23 00:36

路人樣

歡迎來到 我們最美好的時代
你和她與他 皆是最重要的未來
每個人都要被愛所愛
每個人都要活出最精彩的姿態
大雨越滂沱 我們的心越剔透
our dreams will never die

空降雲吞定冠想寂寞好

簽名被屏蔽