返回列表 發帖
聽晚如無意外有地球很危險
尾場就時代
hehe 發表於 2018-5-13 01:04

今晚打孖中奬
聽晚你再估過啦

有fd 話今晚紅館外好多飛賣唔出
想50蚊入場係時候去試
lemontea1069 發表於 2018-5-13 20:37

上次 JW 最低價都係150蚊,估計低極都呢個水位

今次古sir d嘉賓除左大V外都算有d 驚喜
唔知聽晚邊個
【This is MC】澳門見

聽晚我要 巜告別我的戀人們》或者《初初》或者《鑽石敗犬》或者巜殉情記》

聽晚我要 巜告別我的戀人們》或者《初初》或者《鑽石敗犬》或者巜殉情記》 ...
ouyang 發表於 2018-5-13 23:36

鑽石唱live 會唔會好悶,同獨男一個case

1d14 發表於 2018-5-13 23:23

突然又好多人喺FB求聽晚霏

Wyman竟然會去睇古巨基!!!
OMG

OMG
Wing1211 發表於 2018-5-13 23:45

吾知點解好耐完冇搵佢作過歌

1d14 發表於 2018-5-13 23:23

上次送禮最低要一舊水,仲系開場前嘅價格

OMG
Wing1211 發表於 2018-5-13 23:45

以佢咁小器既性格真係好意外

以佢咁小器既性格真係好意外
lemontea1069 發表於 2018-5-14 00:18

其實當年係咩事呀?
Btw,個show真心係好睇嘅
不過初心個度好論盡,同埋真係危險

其實當年係咩事呀?
Btw,個show真心係好睇嘅
不過初心個度好論盡,同埋真係危險 ...
daniel1136 發表於 2018-5-14 00:53

初心咩事呀

初心咩事呀
筠筠 發表於 2018-5-14 00:59

又差啲跌落台,好彩個台啱啱升高咗少少for初心飛天,佢即刻跳返一級落返嚟
Infinity & Eternity

聽晚尾場應該唔多平飛啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

今晚喺咪錄影?

下?wyman同基仔原來不和嫁??
光頭佬有邊個唔不和呀?

光頭佬有邊個唔不和呀?
stephybest 發表於 2018-5-14 08:28

最佳損友係寫比楊千嬅同古巨基

古巨基翻香港第一隻碟搵林夕包碟,黃偉文好失望wor

光頭佬有邊個唔不和呀?
stephybest 發表於 2018-5-14 08:28

呢十幾年基仔都無搵過wyman寫詞 當年03年基仔回歸樂壇無搵佢填詞就瀨野

光頭佬有邊個唔不和呀?

Concert YY都唔搵KKK,搵趙學而唱歡樂今宵lol

古巨基翻香港第一隻碟搵林夕包碟,黃偉文好失望wor ...
mychart- 發表於 2018-5-14 08:51

死肥佬真係煩膠
地球最小器填詞人

母親節 encore位
勁揪(新歌)
義海豪情
任天堂流淚
地球很危險
時代
飄流教室
重複犯錯
愛與誠
友共情

聽講今晚喺伊麵,九成九喺合唱友情歲月

睇返尋晚五虎d對話好好笑

死肥佬真係煩膠
地球最小器填詞人
lemontea1069 發表於 2018-5-14 12:00

直情地球最小器嘅人啦

古巨基翻香港第一隻碟搵林夕包碟,黃偉文好失望wor ...
mychart- 發表於 2018-5-14 08:51

當年楊千嬅都係搵林夕包碟 之後兩個不和
321GO個show得唱左幾首佢嘅歌,睇完ig淨係po余文樂唱MR.
隻字不提千嬅
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復 422# lightupmylight

唔係呀FA...............................

321GO個show得唱左幾首佢嘅歌,睇完ig淨係po余文樂唱MR ...
fifty1205 發表於 2018-5-14 16:20

佢肯幫手配自由行都有心啦

佢肯幫手配自由行都有心啦
帥小寶` 發表於 2018-5-14 16:27

陰謀論:concert yy2開始之前要搵多啲大星撐場,咪同千嬋基仔friend返,仲有上次kelly生仔應承去又冇影,光頭應該又不和左kelly

有冇人睇今日

陰謀論:concert yy2開始之前要搵多啲大星撐場,咪同千嬋基仔friend返,仲有上次kelly生仔應承去又冇影, ...
stephybest 發表於 2018-5-14 18:07

真係唔該d歌手唔好痴住光頭y 又一定要佢填詞嘅歌派台 佢主理d concert (e.g. The Magical Teeter Tooter) 又搞到九唔搭八

有冇人睇今日
HeithWong 發表於 2018-5-14 18:07

我會睇

我會睇
帥小寶` 發表於 2018-5-14 18:10

自己一個?

希望會唱逆時光

321GO個show得唱左幾首佢嘅歌,睇完ig淨係po余文樂唱MR ...
fifty1205 發表於 2018-5-14 16:20

千嬅同y係不和左先搵林夕包碟,因為single隻碟無用y d歌做主打 (超齡排到去3rd plug)

陰謀論:concert yy2開始之前要搵多啲大星撐場,咪同千嬋基仔friend返,仲有上次kelly生仔應承去又冇影, ...
stephybest 發表於 2018-5-14 18:07

唔會不和Kelly la
Kelly 小產過 ,醫生建議佢唔好去唱安全d
如果佢咁都嬲係咪要人小產多次先安樂呀
而且之後有寫其後
亦有去睇kelly 紅館, 所以應該冇不和

真係唔該d歌手唔好痴住光頭y 又一定要佢填詞嘅歌派台 佢主理d concert (e.g. The Magical Teeter Too ...
HeithWong 發表於 2018-5-14 18:09

Concert佢搞親都死,除左自己個concert yy之外,美祖1314演唱會搞到變5354,軒之個騷迴旋壽司又極度低能

Concert佢搞親都死,除左自己個concert yy之外,美祖1314演唱會搞到變5354,軒之個騷迴旋壽司又極度低能 ...
stephybest 發表於 2018-5-14 18:52

冇計,鬼叫佢喺除咗林夕之外嘅第二大填詞人,除了老一輩嘅歌手唔使靠佢,其他歌手都差五多要佢嘅詞

冇計,鬼叫佢喺除咗林夕之外嘅第二大填詞人,除了老一輩嘅歌手唔使靠佢,其他歌手都差五多要佢嘅詞 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-14 18:54

其實佢d詞真係冇以前咁好 膚淺咗好多 冇咩深度 係去到最近天才兒童同黑彩虹先好d

去到藍天與白雲先開聲。
頭兩part 聽得好辛苦

其實佢d詞真係冇以前咁好 膚淺咗好多 冇咩深度 係去到最近天才兒童同黑彩虹先好d ...
HeithWong 發表於 2018-5-14 19:39

回晒塘啦,成日玩食字又冇乜深度
以前寫俾hocc 果個wyman 都唔知去左邊
同陳詠謙鬥垃圾

一安

勁揪
義海豪情
任天堂流淚
眼睛不能沒眼淚
第二最愛
天才與白痴
重覆犯錯
愛與誠
友共情

二安

清唱一段 逆時光
勁歌金曲

尾場歌單
爆了
夢中人
必殺技

其實我...我...我 + 大雄
歡樂今宵
戀無可戀
傷追人
告別我的戀人們 (和音唱)

藍天與白雲
致少年時代
子華說
順風車 + 敢死隊 +  Hea + 錢錢錢錢 + 年年有今日 + 今期流行

愛的解釋
愛回家
以你為榮
我與你

愛得太遲
心跳回憶
一個為你甘去蹈火海的人(with 鄭伊健)
友情歲月 (by 鄭伊健)

我愛朦查查
花灑
初心

一安:
勁揪
義海豪情
任天堂流淚
眼睛不能沒眼淚
第二最愛
天才與白痴
重覆犯錯