返回列表 發帖
喺咪冇一part喺全場企起身跳舞嘅快歌?有d悶喔
lightupmylight 發表於 2018-5-11 08:08

點解一定要呢part?

喺咪冇一part喺全場企起身跳舞嘅快歌?有d悶喔
lightupmylight 發表於 2018-5-11 08:08

part part都跳舞我不如去睇大學聯校巡迴舞蹈匯演,
洗鬼比錢去紅館睇呀,而家開騷一定要跳舞咩

好垃圾
幾時先肯唱94-03既主打歌
艾石仔 發表於 2018-5-11 08:06

乜意思?佢有唱94-03主打歌喎,點解垃圾?

洗鬼比錢去紅館睇呀,而家開騷一定要跳舞咩 ...
stephybest 發表於 2018-5-11 08:57

每個歌手有長短處,既然唔係擅長跳舞就無謂夾硬勁歌熱舞。
但其實佢唱子華說都有跳,而且效果都可以,配合到隻歌仲令隻歌好聽咗。

少少失望
告別我的戀人們呢隻神碟只係唱左一首

洗鬼比錢去紅館睇呀,而家開騷一定要跳舞咩 ...
stephybest 發表於 2018-5-11 08:57

但喺一個歌手冇咩快歌好難駕馭到紅館呢個舞台

少少失望
放空 發表於 2018-5-11 09:26

今次好似勁歌金曲1同3都冇唱?少見喔

但喺一個歌手冇咩快歌好難駕馭到紅館呢個舞台
lightupmylight 發表於 2018-5-11 09:30

你覺得王菲需要勁歌熱舞來駕馭紅館舞台?
【This is MC】澳門見

少少失望
放空 發表於 2018-5-11 09:26

嚴格黎講係半首
    戀無可戀係半首咋

古巨基「我們」世界巡迴演唱會Part 2廣州站 Rundown                                                 by  ...
af_k1 發表於 2018-3-12 15:51

對比下,其實下廣州都唔差

快歌我想聽人生有幾個十年同Hea lol~~將義海豪情換人生有幾個十年都好呀~~
另外好想聽逆時光、一刻永恆、初初、幸福方舟、無人愛、飄流教室、我自問

有心
小指
忘了時間的鐘
CAN WE TRY
告別我的戀人們
還是覺得你最好
我自問
深呼吸飛行
TOUCH
飄流教室
有你一天
天氣會變
一光年
來年來日
苦浪漫
大師作品
純真傳說
一生何求
美雪美雪
戀後感
SHIRLEY
逆時光
所謂愛情
Be My Valentine

呢堆歌到底佢幾時先會出土 / 再唱?
呢堆歌夠做一個演唱會啦
次次Concert都係果埋義海豪情, 俾D驚喜得唔得?

幸運鈴聲有無唱過?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

幸運鈴聲有無唱過?
l00540 發表於 2018-5-11 13:20

無, 全部大路野

求純真傳說/一生何求/TOUCH/飄流教室/逆時光/告別我的戀人們
次次演唱會都係唱果堆歌, 悶唔悶啊..

BTW今次music director係邊個?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

Mark Lui

佢今次出唔出cd或者dvd?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

Mark Lui
l00540 發表於 2018-5-11 14:10

佢搞親既都唔方好...KELLY唱黎唱去都係個D 編曲癈事改...

佢搞親既都唔方好...KELLY唱黎唱去都係個D 編曲癈事改...
wewa1001 發表於 2018-5-11 15:01

呢條友真係唔會進步, 搵親佢搞都一定係果堆歌, 零新意
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

跟住落黎有咩嘉賓?周慧敏應該就喺唔會當嘉賓噶啦,尋晚睇咗,我覺得會有鄭伊健,容祖兒,twins,或者方力申側田

跟住落黎有咩嘉賓?周慧敏應該就喺唔會當嘉賓噶啦,尋晚睇咗,我覺得會有鄭伊健,容祖兒,twins,或者方力 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-11 17:19

古天樂?

好想聽幸運鈴聲同與世無爭

呢條友真係唔會進步, 搵親佢搞都一定係果堆歌, 零新意
hehe 發表於 2018-5-11 15:18

何丙做好好多

跟住落黎有咩嘉賓?周慧敏應該就喺唔會當嘉賓噶啦,尋晚睇咗,我覺得會有鄭伊健,容祖兒,twins,或者方力 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-11 17:19

如果請GIGI合唱《許願》

我會睇多場

小道消息:今晚嘉賓係好紅既男歌手

lemontea1069 發表於 2018-5-11 19:44

黃子華?

lemontea1069 發表於 2018-5-11 19:44

Eason啊???

仲唔係陳偉霆

BTW
第一反應係軒仔
不過我諗佢應該唔會做嘉賓
始終係後輩 有踩場嘅感覺
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

仲唔係陳偉霆?
JayantL 發表於 2018-5-11 19:59

正喎呢個
聽聞係前輩

黃子華?
l00540 發表於 2018-5-11 19:58

子華都做過歌手既

正喎呢個
聽聞係前輩
lemontea1069 發表於 2018-5-11 20:01

華仔啦應該 之前TVB個音樂特輯都搵咗佢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

正喎呢個
聽聞係前輩
lemontea1069 發表於 2018-5-11 20:01

即係華仔啦

可能秋官出黎笑看風暈呢

即係華仔啦
l00540 發表於 2018-5-11 20:03

點解佢仲係著差唔多款嘅bling bling 衫嘅~好似佢以前某演唱會嘅一套衫

佢跌佐落台.........

屮SiU霖屮 發表於 2018-5-11 20:51

無事嘛??

無事嘛??
newguy 發表於 2018-5-11 20:53

吾知 依家成個台黑曬靜曬

好驚嚇呀成件事,而家全場黑左好靜

冇事呀嘛

跌左落台呀

好驚嚇呀成件事,而家全場黑左好靜
stephybest 發表於 2018-5-11 20:54

個窿太大?

希望無事

無事啊嘛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

冇事 上番泥 疑似叉錯腳
不過係咁禁住條頸

希望佢無事

見佢唱必殺技不停摸頸後面。。。唔知係咪出事

安全起見,應該要去醫院check吓

Chok親頸可大可小 保重

古巨基一連五場《WE我們世界巡迴演唱會—香港站特別版》噚晚喺紅館開鑼,今日嚟到第二場,就有意外發生。古巨基之後消失咗十幾分鐘,基仔再上台時就摔一摔後腦,仲話:「冇事嘅,上天保佑我!我好想繼續落去,我會盡力繼續落去。」之後唱出《必殺技》,仲照舊喺台上踱步。

今日古巨基開騷時同噚日一樣坐住時光機出場,唱完第一首歌《爆了》之後,佢就話:「有7年冇返紅館,比啲聲我聽!」點知講完呢句嘢,佢就跌咗落去台中間嘅一個窿,而呢個窿原本就係畀部時光機離開,但古巨基就唔小心跌咗落去。

身為基仔好朋友嘅陳志雲噚晚去咗睇頭場,今晚志雲雖然唔喺現場,但基仔發生意外後已經第一時間知道,志雲啱啱同《蘋果》講:「我知道呀,我有朋友去睇,佢話俾我聽嗰陣嚇死我,嚇到我個心離一離,好在冇幾耐佢冇事上番台表演啦。」

英皇高層霍汶希回覆查詢時表示:「基仔喺升降台跌咗落去,但好彩係跌親,應該可能條頸有跌倒,我哋全部人過緊紅館睇佢,可能佢唱完歌要去醫院照一照,佢仲唱緊歌,傷勢唔係好重。」

古巨基一連五場《WE我們世界巡迴演唱會—香港站特別版》噚晚喺紅館開鑼,今日嚟到第二場,就有意外發生。古 ...
Jacz 發表於 2018-5-11 21:20

好彩
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問