返回列表 發帖
seating plan黑到咁都唔爆

JayantL 發表於 2018-4-4 15:06

周慧敏都4場爆
唔知GAY仔最後爭唔爭氣
【This is MC】澳門見

seating plan黑到咁都唔爆

JayantL 發表於 2018-4-4 15:06

唉 黑到咁不如唔好公售
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

08年古巨基主打 下次再見 眼睛不能沒眼淚 都唔算好hit
stephybest 發表於 2018-4-4 13:47

古巨基07已經跌watt啦

古巨基07已經跌watt啦
cathay1996 發表於 2018-4-4 16:21

咁即係佢大紅時期只喺《愛與誠》到《勁歌金曲》到《愛得太遲》呢幾年?不過後期Eason嘅《浮誇》唔知點解喺大陸變咗神曲,此後Eason便升上神台

咁即係佢大紅時期只喺《愛與誠》到《勁歌金曲》到《愛得太遲》呢幾年?不過後期Eason嘅《浮誇》唔知 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-4 16:36

無錯,佢大紅係03年尾-06年,07年【錢錢錢錢】比人踢爆抄歌已經開始flop,hocc仲寫blog串佢,基本上07-18年已經過氣,但又咁講,佢04-06年d歌真係好紅既

2005年11場四面臺  2007年6場四面臺  2009年6場三面臺  2011年3場四面臺  2018年4場三面臺

正確係04年頭到05年中係大紅,05年頭直頭最紅,05年中翻唱夢中人太難聽開始出事,直到06年中愛得太遲先無 ...
iamsingingwong 發表於 2018-4-4 16:51

07之後張敬軒同側田都hit過佢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

2005年11場四面臺  2007年6場四面臺  2009年6場三面臺  2011年3場四面臺  2018年4場三面臺 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-4 16:50

Flop到冇眼睇

過檔英皇之後真係無乜作為

帥小寶` 發表於 2018-4-4 18:51

唔會呀 我覺得告別我的戀人們隻碟真係佢高峰之作

唔會呀 我覺得告別我的戀人們隻碟真係佢高峰之作
放空 發表於 2018-4-4 18:58

都係得呢隻

帥小寶` 發表於 2018-4-4 18:51

佢自己仲要放棄嗰下先o嘴,12年有hit歌同比較好少少既大碟仲要宣佈唔去頒獎禮

Flop到冇眼睇
gooloo 發表於 2018-4-4 18:31

最flop應該係99-02
其實99年前堆兩好正
不過佢唔會唱

其實四場公售嘅位加埋都唔夠一場

780都無哂連位了

最flop應該係99-02
其實99年前堆兩好正
不過佢唔會唱
艾石仔 發表於 2018-4-4 19:08

可以預計rundown同前幾個紅館show唔大分別

2001年翻大陸拍咗部<情深深雨濛濛>同埋還珠格格

佢自己仲要放棄嗰下先o嘴,12年有hit歌同比較好少少既大碟仲要宣佈唔去頒獎禮 ...
stephybest 發表於 2018-4-4 19:02

比EASON食住咁多年

正確係04年頭到05年中係大紅,05年頭直頭最紅,05年中翻唱夢中人太難聽開始出事,直到06年中愛得太遲先無 ...
iamsingingwong 發表於 2018-4-4 16:51

2004其實已經係佢最高峰,果年除左903,其他台都唔敢俾最男佢

我见到距就一肚火~~~搞到宜家自己甘霉。。。以为《初心》/《子华说》可以翻身~~~

2004其實已經係佢最高峰,果年除左903,其他台都唔敢俾最男佢
阿mark 發表於 2018-4-4 23:21

04又好彩撞正美臣唔玩 天時地利人和嬴哂

05年古巨基同陳奕迅咁紅只係tvb得一歌曲獎,好難拎
大家認為04年愛與誠時期,定05年勁歌金曲時期最紅?

...
iamsingingwong 發表於 2018-4-4 23:31

04年紅d

05年中eason已經出黎搶晒風頭
d歌基本上追住基仔黎打

06年最男原本係比基仔 仲搵左周慧敏黎頒獎搞gimmick
點知臨場轉比eason
搞到Vivian不滿 出場果陣串tvb

2008年古巨基嘅成績應該橫掃所有男歌手獎,結果得個最有份量嘅勁歌最男,其他都輸得幾徹底。

780*34
480*1

780*40+
480*1

780*40+
480*1

780*40+
480*10

留名睇清曬480之後放飛
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

大家認為04年愛與誠時期,定05年勁歌金曲時期最紅?
iamsingingwong 發表於 2018-4-4 23:31

04年啦唔洗講,而且冇對手
05年其實都系靠首串燒歌/年頭紅館撐住
之後出天才與白癡/夢中人已經開始跌

04年啦唔洗講,而且冇對手
05年其實都系靠首串燒歌/年頭紅館撐住
之後出天才與白癡/夢中人已經開始跌 ...
loowee 發表於 2018-4-5 08:43

2004對手李克勤許志安

2004對手李克勤許志安
乐坛风云 發表於 2018-4-5 18:53

四台唔敢比古巨基跳級,唔代表當年人氣李克勤許志安(甚至劉德華)系佢對手
04年許志安得一首合唱歌Hit,而且年尾featuring事件已經開始臭朵。
李克勤只系食住02/03個勢,四台流行榜比面,但04年根本就冇實際hit過
劉德華更加唔洗講,全年記憶點就系得常言道個廣告,根本只得TVB敬老

一首愛與誠已經嬴哂啦 點啊賣哂飛未

一首愛與誠已經嬴哂啦 點啊賣哂飛未
帥小寶` 發表於 2018-4-5 23:59

480 280已沽清

加左首尾兩場

加左首尾兩場
乐坛风云 發表於 2018-4-7 13:04

加左場?

加場個seat plan係點?
舞來舞去 不日內開始錄音。

黑到咁都未清曬貴飛
仲加?

黑到咁都未清曬貴飛
仲加?
JayantL 發表於 2018-4-7 16:15

李克勤張敬軒都開甘多場,古巨基開的場數太少,會影響他在英皇的地位

呢排成日係tvb見到佢
覺得好煩
佢上歌手冇吸納好多fans咩
照計會有自由行買飛過黎睇嫁
做乜咁滯銷

減價飛會睇下既

加5月10號頭場
聽日10am Citi信用卡客戶於Cityline優先購票
4月16號公售

加5月10號頭場
聽日10am Citi信用卡客戶於Cityline優先購票
阻住 發表於 2018-4-9 13:40

已經爛到咁, 仲加

已經爛到咁, 仲加
lemontea1069 發表於 2018-4-9 13:42

唔明佢點解仲要搞優先訂票,其實呢個時候直接公售仲去得比較快啊

上一次Amazing World太高質,所以今次冇咩可能超越個次
lightupmylight 發表於 2018-3-13 09:56

Amazing World係三面台定四面台架?

Amazing World係三面台定四面台架?
daniel1136 發表於 2018-4-9 15:08

四面

希望買到280

唔明佢點解仲要搞優先訂票,其實呢個時候直接公售仲去得比較快啊
lightupmylight 發表於 2018-4-9 14:43

全公售應該去唔晒D 飛, 而且呢場係頭場, 吉晒就真係唔好睇囉

售票網只剩14/5 780未賣晒,賣咗一個禮拜都冇,其實賣得唔錯喎。

售票網只剩14/5 780未賣晒,賣咗一個禮拜都冇,其實賣得唔錯喎。
Serendipity 發表於 2018-4-9 20:33

但佢得一面(有冇?)公售

呢排成日係tvb見到佢
覺得好煩
佢上歌手冇吸納好多fans咩
照計會有自由行買飛過黎睇嫁
做乜咁滯銷

減價飛 ...
jason567 發表於 2018-4-7 20:08

湛江站既滯銷到攪買一送一促銷都冇一個價位爆   
https://piao.damai.cn/143264.html?spm=a2o6e.search.0.0.1f82100ay7PMbg

湛江站既滯銷到攪買一送一促銷都冇一個價位爆
Jacz 發表於 2018-4-9 20:54

仲慘過許志安么