返回列表 發帖
仲慘過許志安么
乐坛风云 發表於 2018-4-10 12:28

大陸唔知, 上次香港許志安4場 鑽石台無特價飛
【This is MC】澳門見

大陸唔知, 上次香港許志安4場 鑽石台無特價飛
lemontea1069 發表於 2018-4-10 13:06

有特價飛...我幫屋企人買左。

有特價飛...我幫屋企人買左。
hin0526 發表於 2018-4-10 13:09

可能我無為意啦因為唔多覺, 應該都唔多
但古生今次未加場已經有特價了, 見到FB有780飛賣650

回復 153# lemontea1069

咁快有特價飛?邊度呀?

回復  lemontea1069

咁快有特價飛?邊度呀?
Alantse722 發表於 2018-4-11 15:09

前兩日FACEBOOK演唱會群組

聽日公售,好似真系講到好爆甘

有嘉賓嗎?會唔會喺謝霆鋒李克勤容祖兒twins張敬軒當各場嘉賓

有嘉賓嗎?會唔會喺謝霆鋒李克勤容祖兒twins張敬軒當各場嘉賓
lightupmylight 發表於 2018-4-13 08:19

周玉女唔少得

買了兩張$280
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

表演節目名稱:        泰禾人壽呈獻 我們古巨基世界巡迴演唱會 (加場)
全部取消
場地:        香港體育館
日期:        2018/05/10 星期四 下午8 時15分

請注意,閣下已「允許」由系統選擇的座位部份或全部並不相連及 / 或分佈在不同區段。
座位編號:       
段:        行:        位:        門票類別及票價:
63        3        89         取消        座位預覽
63        4        88         取消        座位預覽
64        3        95         取消        座位預覽
64        4        94         取消        座位預覽
46        4        91         取消        座位預覽
46        4        94         取消        座位預覽
門票數量:        6

任買唔嫐

表演節目名稱:        泰禾人壽呈獻 我們古巨基世界巡迴演唱會 (加場)
全部取消
場地:        香港體育館
日期:        2018/05/1 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-13 14:30

過2日英皇又谷到佢變左售罄

今日放出嚟嗰一場公售啲位可能仲多過之前四場加埋

希望唱戀後感
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

kkk 好惨。。。成个post关注点系演唱会有无滞销。。

54320笨 發表於 2018-4-14 13:41

點解喺簡體?

54320笨 發表於 2018-4-14 13:41

呢度所謂既一班支持香港樂壇既樂迷,咪就係唔會想比真金白銀去支持歌手囉!最好個個歌手都票房仆直,最好個個都跳樓飛唔洗錢派飛

“古巨基Eye Fever演唱會”今年4月在香港連演六場,首次大玩3D效果,閃爆紅館,古巨基還破天荒大跳探戈。明明09年已經玩過一次3D效果,今次相隔九年都仲黎玩,有乜意思?

呢度所謂既一班支持香港樂壇既樂迷,咪就係唔會想比真金白銀去支持歌手囉!最好個個歌手都票房仆直,最好 ...
stephybest 發表於 2018-4-16 08:46

咁又冇理由唔啱睇都買飛嘅 討論吓唔洗錢笑吓咪算

古巨基喺咪以為搵黃子華合唱就一定能夠炒起d飛,點知黃牛都唔蘇佢

有無平飛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

有無平飛
帥小寶` 發表於 2018-4-25 22:07

差唔多賣晒喎又

有無人已經收CITI嘅優先訂飛??仲有2星期就開show,仲未收到.....
SAMMI 三米

咁又冇理由唔啱睇都買飛嘅 討論吓唔洗錢笑吓咪算
royloyloy 發表於 2018-4-19 21:33

Aga已經無咩性趣睇KKK

咁即係佢大紅時期只喺《愛與誠》到《勁歌金曲》到《愛得太遲》呢幾年?不過後期Eason嘅《浮誇》唔知 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-4 16:36

最紅幾年咪就係同黑面爭男金嗰幾年07開始flop到08重畀大同拎咗個男金之後就上唔返
過強公司之後歌有歌四台冠會up得出名但同全盛時期差好遠
12出完告別我們的戀人們之後人氣正式入土為安

比較可惜係佢同大方都叫同黑面爭過男金
但就係做唔到黑面嗰種擺明唔係為爭獎
是旦出首歌都有noise

正確係04年頭到05年中係大紅,05年頭直頭最紅,05年中翻唱夢中人太難聽開始出事,直到06年中愛得太遲先無 ...
iamsingingwong 發表於 2018-4-4 16:51

04-06真係金牌盛世男有KKK女有美瑞全部都有力爭男女金
對落重有暴龍哥/美音/我霏/美申/美側Keep住每至少幾首big hit

但真係得幾年...KKK連同金牌一齊Flop
跟手佢過檔強公司當時大家都心水清係想借強公司關係上強國搵真銀

1997年最受歡迎男歌手五強,其餘四個係四大天王,1997年叱吒男銀,今時今日flop成甘

5場 3面台勉強叫賣晒, 睇怕佢以後都係開3面台保住場數唔太難睇

湛江站喺咪可以取消喇,最低票價280都未售罄,隨便一個區域都有大量座位可選,有d區域直投就喺一張票都賣唔出
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

湛江站喺咪可以取消喇,最低票價280都未售罄,隨便一個區域都有大量座位可選,有d區域直投就喺一張票都賣唔 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-2 09:08

冇贊助商幫手散飛?

冇贊助商幫手散飛?
筠筠 發表於 2018-5-2 10:57

你覺得贊助商可以點散飛?送飛喇,或者會有人睇,湛江又唔系一線城市,認識古巨基嘅人唔多

放左視阻位, 480 已經可以坐13行

放左視阻位, 480 已經可以坐13行
lemontea1069 發表於 2018-5-3 17:36

入到去長期睇mon 不了
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

入到去長期睇mon 不了
帥小寶` 發表於 2018-5-3 20:54

唔駛買呢d都大把特價lu

唔駛買呢d都大把特價lu
lemontea1069 發表於 2018-5-3 21:41

邊到有?

邊到有?
帥小寶` 發表於 2018-5-3 21:46

facebook見到 780 賣 650

facebook見到 780 賣 650
lemontea1069 發表於 2018-5-3 21:52

想要280

想要280
帥小寶` 發表於 2018-5-3 22:04

等下,睇個勢好多飛

見佢上流行經典講自己拎四次最男
但fb咁多平飛,好尷尬

見佢上流行經典講自己拎四次最男
但fb咁多平飛,好尷尬
lemontea1069 發表於 2018-5-6 23:11

哇,真係好勁吖,譚詠麟劉德華都喺拎過四次姐,估唔到古sir都可以趕得上劉華麟伯

哇,真係好勁吖,譚詠麟劉德華都喺拎過四次姐,估唔到古sir都可以趕得上劉華麟伯 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-7 09:03

但09開始果3次係零對手囉

但09開始果3次係零對手囉
lemontea1069 發表於 2018-5-7 11:29

所以佢做咩都挪呢d出來講呢?2012之後喺佢自己話唔想挪獎,仲以為佢睇化咗添

永遠支持基仔,場場爆滿

好难爆。。卖得差过美轩

好难爆。。卖得差过美轩
54320笨 發表於 2018-5-8 09:30

一個三面臺一個四面臺,點比較,應該話賣得差過周慧敏,周慧敏四場三面臺都可以爆

上fb睇睇就知佢幾慘烈

上fb睇睇就知佢幾慘烈
lemontea1069 發表於 2018-5-8 11:32

后晚綠色紙能否埋單入場

后晚綠色紙能否埋單入場
lightupmylight 發表於 2018-5-8 11:51

現場先知喇
FB 見過最平C行 賣500, 不過秒殺左

除咗頭場外,其餘場次大致上都賣哂啦,銷情都唔係咁差啫~

除咗頭場外,其餘場次大致上都賣哂啦,銷情都唔係咁差啫~
Joseph 發表於 2018-5-8 13:49

係唔差但唔係好, FB好多平飛呀

係唔差但唔係好, FB好多平飛呀
lemontea1069 發表於 2018-5-8 13:56

送禮開九場都冇咁多平飛,講真古sir喺香港嘅票房已經好好,湛江站直情可以取消