返回列表 發帖
其實佢係咪唔會再唱以前BMG/藝能動音時期D歌
我老餅D
始終覺得這個才是最熟悉的古巨基 ...
masterdragon 發表於 2018-3-12 23:07

會,咪歡樂今宵第二最愛友共情 lor
Sosad

平飛全部側田
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

古巨基相隔7年,今晚再喺紅館開騷,舉行一連五場《古巨基WE我們世界巡迴演唱會—香港站特別版》。一向人緣好嘅基仔,演唱會吸引不少圈中好友到場支持,兩行VIP位坐無虛席,當中以「男神」黃子華出現最為哄動,現場觀眾見到戴住黑色高帽、穿黑褸出現嘅佢,即時歡呼尖叫,子華就不停四圍望,周圍望下看現場環境。

兩行VIP位坐無虛席......

兩行都好意思寫
帥小寶` 發表於 2018-5-11 00:25

欣直大你十行

轉貼

爆了
夢中人
必殺技

其實我我我/大雄
歡樂今宵
戀無可戀
傷追人
告別我的戀人們(和唱)

Drum solo
藍天與白雲
致少年時代
子華說
順風車/敢死隊/Hea/錢錢錢錢/年年有今日/今期流行

愛的解釋
愛回家/以你為榮
我與你

愛得太遲
心跳回憶
忘情森巴舞
Lonely

我愛朦查查
花灑
初心

勁揪(新歌)
義海豪情/任天堂流淚/眼睛不能沒眼淚/第二最愛/天才與白痴
重覆犯錯
愛與誠
友共情

跟住落黎有咩嘉賓?周慧敏應該就喺唔會當嘉賓噶啦,尋晚睇咗,我覺得會有鄭伊健,容祖兒,twins,或者方力 ...
lightupmylight 發表於 2018-5-11 17:19

古天樂?

今晚rundown有冇唔同?
lemontea1069 發表於 2018-5-12 00:16

encore
勁揪(新歌)
義海豪情/任天堂流淚/飄流教室
重覆犯錯
愛與誠
友共情

第七屆香港薩蘭托國際電影節今日喺圓方The Grand Cinema舉行活動,同時頒發香港傑出演員獎俾古天樂。

今日正值母親節,古仔話噚晚已經同媽咪食飯同送禮物,今晚會去擔任好朋友古巨基演唱會嘉賓,問到佢會唔會唱自己歌曲《今期流行》?古仔話:「我哋係會唱《當年情》,今晚仲有幾位嘉賓,但唔知係邊個。」提到基仔喺演唱會上又唱又跳古仔名曲《今期流行》,古仔知道即刻話:「係咩?真係㗎?佢整親唔好跳得咁犀利,當晚知道佢有事都好驚,即刻短訊佢,因為自己舊年拍科幻片時整傷脊椎骨,唔係休息咁簡單,係好辛苦,手同頸都傷到神經線,痛咗年幾先好啲,如果跌親頭兩晚都要敷冰,等神經線唔好發炎落去。」
係咪專登為咗基仔要提前同媽咪慶祝母親節?古仔話:「好早已經應承咗基仔太太,但佢本人當時唔知道。」今年連掃多個獎項,古仔冇因此特別買禮物獎勵自己,現時買衫都係為工作,連玩具都無買,等人送。

下?wyman同基仔原來不和嫁??
光頭佬有邊個唔不和呀?
stephybest 發表於 2018-5-14 08:28

最佳損友係寫比楊千嬅同古巨基

古巨基翻香港第一隻碟搵林夕包碟,黃偉文好失望wor