返回列表 發帖
古Sir flop 得咁緊要???
Joseph 發表於 2018-3-21 10:01

Flop左十世啦 由07年開始 flop左十年都有

08年古巨基主打 下次再見 眼睛不能沒眼淚 都唔算好hit
stephybest 發表於 2018-4-4 13:47

古巨基07已經跌watt啦

咁即係佢大紅時期只喺《愛與誠》到《勁歌金曲》到《愛得太遲》呢幾年?不過後期Eason嘅《浮誇》唔知 ...
lightupmylight 發表於 2018-4-4 16:36

無錯,佢大紅係03年尾-06年,07年【錢錢錢錢】比人踢爆抄歌已經開始flop,hocc仲寫blog串佢,基本上07-18年已經過氣,但又咁講,佢04-06年d歌真係好紅既

05年古巨基同陳奕迅咁紅只係tvb得一歌曲獎,好難拎
大家認為04年愛與誠時期,定05年勁歌金曲時期最紅?

...
iamsingingwong 發表於 2018-4-4 23:31

04年紅d

05年中eason已經出黎搶晒風頭
d歌基本上追住基仔黎打

06年最男原本係比基仔 仲搵左周慧敏黎頒獎搞gimmick
點知臨場轉比eason
搞到Vivian不滿 出場果陣串tvb

encore
勁揪(新歌)
義海豪情
任天堂流淚
眼睛不能沒眼淚
第二最愛
天才與白痴
重複犯錯
愛與誠
友共情

新歌係咪又係膠歌
gooloo 發表於 2018-5-11 00:19

寫比香港運動員既打氣歌

古巨基相隔7年,今晚再喺紅館開騷,舉行一連五場《古巨基WE我們世界巡迴演唱會—香港站特別版》。一向人緣 ...
mychart- 發表於 2018-5-11 00:23

兩行坐無虛席 笑都笑死

華仔唱左咩歌?

下?wyman同基仔原來不和嫁??
光頭佬有邊個唔不和呀?
stephybest 發表於 2018-5-14 08:28

呢十幾年基仔都無搵過wyman寫詞 當年03年基仔回歸樂壇無搵佢填詞就瀨野

死肥佬真係煩膠
地球最小器填詞人
lemontea1069 發表於 2018-5-14 12:00

直情地球最小器嘅人啦

當年楊千嬅都係搵林夕包碟 之後兩個不和
321GO個show得唱左幾首佢嘅歌,睇完ig淨係po余文樂唱MR ...
fifty1205 發表於 2018-5-14 16:20

千嬅同y係不和左先搵林夕包碟,因為single隻碟無用y d歌做主打 (超齡排到去3rd plug)