返回列表 發帖
得一個月時間賣飛,睇黎基仔好有自信。睇下五月份嘅湛江站,最低票價嘅飛都未賣曬,之前深圳站都好多特價飛

上一次Amazing World太高質,所以今次冇咩可能超越個次

又三面台,好悶呀
lemontea1069 發表於 2018-3-15 13:06

冇錯,除咗搖滾歌手做三面臺之外,其他嘅都唔建議三面臺,三面臺就喺hea嘅表現

CALLSTAR, 楊千嬅, 周杰倫, GIGI, 小恩子, 大V, 學而, 肥婆, GAY仔 全部都三面台, 真係好Q悶
4面台好睇 ...
lemontea1069 發表於 2018-3-15 17:18

好似學友咁,佢95年之後直到2016都冇做過四面臺,今次佢哩個tour做四面臺為佢加咗唔少分,喺大陸無論喺室內定室外,通通都做成四面臺,可以話,學友將四面臺嘅演唱會mode帶到大陸邊去,俾更多人認識四面臺,反應好好

反正都喺個句,喺紅館,無論做得再好嘅三面臺都喺比唔上四面臺

Flop左十世啦 由07年開始 flop左十年都有
cathay1996 發表於 2018-3-22 16:45

08開始連續四屆最受歡迎男歌手

咁樣睇黎平飛都唔少lo

古巨基07已經跌watt啦
cathay1996 發表於 2018-4-4 16:21

咁即係佢大紅時期只喺《愛與誠》到《勁歌金曲》到《愛得太遲》呢幾年?不過後期Eason嘅《浮誇》唔知點解喺大陸變咗神曲,此後Eason便升上神台

2005年11場四面臺  2007年6場四面臺  2009年6場三面臺  2011年3場四面臺  2018年4場三面臺

已經爛到咁, 仲加
lemontea1069 發表於 2018-4-9 13:42

唔明佢點解仲要搞優先訂票,其實呢個時候直接公售仲去得比較快啊

Amazing World係三面台定四面台架?
daniel1136 發表於 2018-4-9 15:08

四面

有嘉賓嗎?會唔會喺謝霆鋒李克勤容祖兒twins張敬軒當各場嘉賓

表演節目名稱:        泰禾人壽呈獻 我們古巨基世界巡迴演唱會 (加場)
全部取消
場地:        香港體育館
日期:        2018/05/10 星期四 下午8 時15分

請注意,閣下已「允許」由系統選擇的座位部份或全部並不相連及 / 或分佈在不同區段。
座位編號:       
段:        行:        位:        門票類別及票價:
63        3        89         取消        座位預覽
63        4        88         取消        座位預覽
64        3        95         取消        座位預覽
64        4        94         取消        座位預覽
46        4        91         取消        座位預覽
46        4        94         取消        座位預覽
門票數量:        6

任買唔嫐

kkk 好惨。。。成个post关注点系演唱会有无滞销。。
54320笨 發表於 2018-4-14 13:41

點解喺簡體?

“古巨基Eye Fever演唱會”今年4月在香港連演六場,首次大玩3D效果,閃爆紅館,古巨基還破天荒大跳探戈。明明09年已經玩過一次3D效果,今次相隔九年都仲黎玩,有乜意思?

古巨基喺咪以為搵黃子華合唱就一定能夠炒起d飛,點知黃牛都唔蘇佢

湛江站喺咪可以取消喇,最低票價280都未售罄,隨便一個區域都有大量座位可選,有d區域直投就喺一張票都賣唔出
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

冇贊助商幫手散飛?
筠筠 發表於 2018-5-2 10:57

你覺得贊助商可以點散飛?送飛喇,或者會有人睇,湛江又唔系一線城市,認識古巨基嘅人唔多

見佢上流行經典講自己拎四次最男
但fb咁多平飛,好尷尬
lemontea1069 發表於 2018-5-6 23:11

哇,真係好勁吖,譚詠麟劉德華都喺拎過四次姐,估唔到古sir都可以趕得上劉華麟伯

但09開始果3次係零對手囉
lemontea1069 發表於 2018-5-7 11:29

所以佢做咩都挪呢d出來講呢?2012之後喺佢自己話唔想挪獎,仲以為佢睇化咗添

好难爆。。卖得差过美轩
54320笨 發表於 2018-5-8 09:30

一個三面臺一個四面臺,點比較,應該話賣得差過周慧敏,周慧敏四場三面臺都可以爆

上fb睇睇就知佢幾慘烈
lemontea1069 發表於 2018-5-8 11:32

后晚綠色紙能否埋單入場

係唔差但唔係好, FB好多平飛呀
lemontea1069 發表於 2018-5-8 13:56

送禮開九場都冇咁多平飛,講真古sir喺香港嘅票房已經好好,湛江站直情可以取消

仲要佢把口講出得校長同佢四連霸
阿mark 發表於 2018-5-8 23:56

好肉酸吖,佢個四連霸同校長嘅四連霸有得比嗎?含金量都唔一樣

基基今次真係做多左, 之前12年有獎唔去拎之後絕跡4大頒獎禮其實好型, 而家上流行經典一鋪衰晒 ...
lemontea1069 發表於 2018-5-9 17:11

自己摞黎衰,為咗谷票房,蛋公司要求佢咁做

如果12年佢出席,就可以5連霸啦!林峯就4連霸亞太男,唔使無端端塞俾果個咩棒棒糖組合 ...
阿mark 發表於 2018-5-9 19:06

後面亦都應該唔會取消咗亞太同埋合併男女歌手獎。

英皇主頁可以睇出古巨基曾經擺喺容祖兒隔離,而家擺到第二排,張敬軒擺到第三排,論資排輩古巨基仲喺高過twins同埋張敬軒,話說幾時加咗D演員上去嘅,以前都冇噶
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

字母行都特價
lemontea1069 發表於 2018-5-10 11:26

咁搞笑嘅,乜唔系售罄咗咩,睇黎今晚真係綠色紙埋單480咯

城市售票網睇咗下,居然即場仲有九連坐

唉 都唔知呢場加黎做咩
帥小寶` 發表於 2018-5-10 21:14

趕走曬d黃牛,同埋當喺紅館綵排一次

為左唔好開得少過張敬軒
hehehaha 發表於 2018-5-10 21:17

地位資歷,古sir比張敬軒高幾個頭,但而家演唱會號召力差咁遠

陰公
帥小寶` 發表於 2018-5-10 21:24

都仲未開場,呢個圖喺咪19:55的時候影嘅?

2020喎
帥小寶` 發表於 2018-5-10 21:28

哇,咁慘,喺咪應該等下場外嘅黃牛散飛到2050先開場呢

喺咪冇一part喺全場企起身跳舞嘅快歌?有d悶喔

part part都跳舞我不如去睇大學聯校巡迴舞蹈匯演,
洗鬼比錢去紅館睇呀,而家開騷一定要跳舞咩 ...
stephybest 發表於 2018-5-11 08:57

但喺一個歌手冇咩快歌好難駕馭到紅館呢個舞台

少少失望
告別我的戀人們呢隻神碟只係唱左一首
放空 發表於 2018-5-11 09:26

今次好似勁歌金曲1同3都冇唱?少見喔

跟住落黎有咩嘉賓?周慧敏應該就喺唔會當嘉賓噶啦,尋晚睇咗,我覺得會有鄭伊健,容祖兒,twins,或者方力申側田

古巨基去醫院check咗有冇咩問題?應該冇咩事吧

今晚喺咪錄影?

聽講今晚喺伊麵,九成九喺合唱友情歲月

Concert佢搞親都死,除左自己個concert yy之外,美祖1314演唱會搞到變5354,軒之個騷迴旋壽司又極度低能 ...
stephybest 發表於 2018-5-14 18:52

冇計,鬼叫佢喺除咗林夕之外嘅第二大填詞人,除了老一輩嘅歌手唔使靠佢,其他歌手都差五多要佢嘅詞