返回列表 發帖
簽名被屏蔽

冇拖拍唔緊要。今年唯有寄情事業。
今年勢要重奪女金。
官報講得都應該係真,最開心一定係羊生
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

係咪因為劉浩龍中途轉gay,鍾意左健身教練雷有輝???
nicholashin 發表於 2018-3-13 19:06

一上嚟就中point

點解到今時今日都仲有人覺得用呢招sell演唱會係work
成份娛聞都讚到兩個人天上有地下無有幾咁委屈咁,想嘔

BB 好衰架  好想你瘋狂賜教
bagfgfcde 發表於 2018-3-13 15:29

使鬼我賜教咩,你咁叻
其實我覺得好有娛樂性喎個辯論,睇得好開心,應該要繼續
但唔好再用個啲臭蟲論,講到悶喇(唔係話你)

呢個post一定要留名呀
今日一上fb見到已經心涼

短短一篇煲水新聞咁都可以引起班真心膠咬文嚼字進行dse式討論

希望個新聞唔好煲到_浩龍演唱會賣晒 ...
kayzzz 發表於 2018-3-13 15:17

對呢位同學(伸手指向你)的意見,我實在不能同意更多。
何解大家都好像假設此報道的內容100%準確?
何解大家都好像很了解當中的內情一樣?
=V=

唔係容/劉的歌迷,但我覺得無需太認真。
Make it simple.

容祖兒要很堅強很堅強很堅强 呀!
903 專登送比你聽㗎
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

好心謝安琪某位fan 唔好衝出黎7 啦
有d 女人鍾意享受家庭幸福,同樣有d 女人鍾意自由,享受下戀愛,又享受下單身
一定要個個結婚咩

此post主題曲
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

有d 女人鍾意享受家庭幸福,同樣有d 女人鍾意自由,享受下戀愛,又享受 ...
放空 發表於 2018-3-13 20:25

個個都結婚 唔通個個都想結婚咩
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

此post主題曲
John 發表於 2018-3-13 20:39

原來美祖係坤粉
咁你咪同美祖一樣?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

原來美祖係坤粉
咁你咪同美祖一樣?
JasOh103 發表於 2018-3-13 20:43

John好不孝
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解呢單新聞都咁有討論價值

人地都係唔想講真正原因啫
唔通講真話數臭對方咩
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

簽名被屏蔽

問題係無耐前 容小姐同傳媒講 佢想40 歲前結婚生小朋友囉!
    睇下上年新聞啦  用「鐵定40歲前出 ...
tributehotel 發表於 2018-3-13 21:37

大把人閃婚啦有咩咁難

簽名被屏蔽

問題係無耐前 容小姐同傳媒講 佢想40 歲前結婚生小朋友囉!
    睇下上年新聞啦  用「鐵定40歲前出 ...
tributehotel 發表於 2018-3-13 21:37

感情呢啲嘢無得勉強嘅
唔係話你想就一定有
期望 40 歲結婚姐
結唔到都無辦法
唯有接受現實嘅姐
唔覺得有幾柒
當然我都好明白你真係好憎容祖兒
所以好想恥笑佢
請自便
#他朝君體也相同
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

簽名被屏蔽

容祖兒 = TayTay
hotel = Katy Perry

佢都就黎40歲人啦 人生大事都搞到一鑊泡 以為就黎可以埋單 點知都撻Q?!
謝安琪咪一樣同另一半走過艱難歲 ...
tributehotel 發表於 2018-3-13 22:08

人地感情事關你鬼事咩你係邊位呀要你教佢做人

bagfgfcde 發表於 2018-3-13 22:14

so容祖兒 = toilet?

bagfgfcde 發表於 2018-3-13 22:14

容祖兒 = Michael Essien
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

so容祖兒 = toilet?
JasOh103 發表於 2018-3-13 22:36

就好似瘦文=TayTay
Kelly = Katy Perry 咁

祖祖出慘情新歌!

就好似瘦文=TayTay
Kelly = Katy Perry 咁
bagfgfcde 發表於 2018-3-13 22:42

只愛天后sss們TayTay 美祖 美瘦
另外個三位繼續努力啦

祖祖出慘情新歌!
mamakin 發表於 2018-3-13 22:47

幾時有???

一早就唔睇好 師兄襯唔起佢

係咪學阿嬌咁 ? 咁又係 求其搵個男人嫁就得啦 最多咪離婚 技術上都叫結過婚 有人認頭
再唔係掟舊錢出黎 ...
tributehotel 發表於 2018-3-13 22:00

下 阿嬌男朋友叫做求其既男人
可能你年薪過千萬 所以呢D男人都係求其男人
所以你覺得開醫院根本冇料冇錢

謝安琪既老公 一年賺既錢都冇阿嬌男朋友賺錢多
nonkul

下 阿嬌男朋友叫做求其既男人
可能你年薪過千萬  所以呢D男人都係求其男人
所 ...
SA弟林 發表於 2018-3-13 23:44

阿嬌老公好正。。

阿嬌老公好正。。
kk8733 發表於 2018-3-13 23:47

你覺得正  
可能人地 樣 身材 有錢 過阿嬌男朋友

人地覺得係求其男人
nonkul

你覺得正  
可能人地 樣 身材 有錢 過阿嬌男朋友

人地覺得係求其男人 ...
SA弟林 發表於 2018-3-13 23:50

大隻。有錢。明星樣。。

希望有plot twist公佈訂左婚

希望有plot twist公佈訂左婚
JasOh103 發表於 2018-3-14 00:47

希望係咁
然後係劉生個show公佈話美祖上年潛水因為要生B
正式退休做mummy

祖祖出慘情新歌!
mamakin 發表於 2018-3-13 22:47

希望係新貴2.0

再唔結,祖祖應該生唔出
果然有得必有失
想當年搶獎搶得咁得戚
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

佢都就黎40歲人啦 人生大事都搞到一鑊泡 以為就黎可以埋單 點知都撻Q?!
謝安琪咪一樣同另一半走過艱難歲 ...
tributehotel 發表於 2018-3-13 22:08

相信佢為人處事 成熟極有限 ! 從佢以前言行 略知一二  <----- 謝小姐隻走數愛大碟係邊吶,錄好果兩隻碟係邊吶,呢度係music forum,唔該你醒醒定定多d關心你家主子嘅音樂事業算吧啦。

個post 傾到兩頁
至少證明應該somebody cares既
CunninG 發表於 2018-3-13 16:37

佢入得嚟留言都已經幾 care

有d 女人鍾意享受家庭幸福,同樣有d 女人鍾意自由,享受下戀愛,又享受 ...
放空 發表於 2018-3-13 20:25

一睇就知佢係啲死廢老啦 覺得人生階段一定要結婚先至叫圓滿 SHIT 到底係咩年代幾食古不化先仲鼓吹緊呢件事

佢入得嚟留言都已經幾 care
賴爽 發表於 2018-3-14 07:17

仲要記得美祖講過40歲前要結婚生仔
我諗FANS 都未必記得
最care根本係佢

仲要記得美祖講過40歲前要結婚生仔
我諗FANS 都未必記得
最care根本係佢 ...
放空 發表於 2018-3-14 07:23

基本上愛情同家庭 (I MEAN 組織一個新家庭) 容祖兒都唔太重視
同埋成件事係咪一個宣傳都無人知 作為樂迷比較期待佢新歌多啲

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

點解到今時今日都仲有人覺得用呢招sell演唱會係work
成份娛聞都讚到兩個人天上有地下無有幾咁委屈咁,想嘔 ...
sunnyay1231 發表於 2018-3-13 19:12

我覺得係sell容祖兒就嚟復出囉
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

希望係新貴2.0
hehehaha 發表於 2018-3-14 01:12

希望係何韻詩作曲,黃偉文填詞
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

呢D係攞景定贈慶

12/03/2018 Mon
0800-1000
在晴朗的一天出發

最後勝利(容祖兒) / 動物農莊(陳柏宇) /

日期: 2018.03.13
時間: 1200-1400
節目: 叱吒樂壇

很堅強 / 絕 / 當下的力量 / 忍 /
Feel So Right / 髒話阿七 (劉浩龍) / 不一定 (劉浩龍) /

日期: 2018.03.13
時間: 2100-2300
節目: 禮爺駕到

假期 (王菲) / k / 生命之花 (張繼聰) / 最好的時刻 (謝安琪) / 很堅強 /
他一個人 (陳奕迅) / 我想一個人 (張柏芝) / 孤單的人 孤單的我 (黎明) / 一個人回家 (盧凱彤) / 單人跨國漫遊 (余力機構) / 今天開始單調了 (Supper moment) /

蛇 (容祖兒) / 艷蛇出洞 (何韻詩) / 怪怪房 (盧巧音) / 神奇 (孫燕姿) / 奇怪 (林欣彤) /
沒聽過的歌 / e / Remember me / e / e / My Destiny (Lyn) /

14-3-2018
0100-0200
廣東爆谷

天又藍紀念中學 (Shine) /  感激我遇見(劇場版) ( 鄭伊健 feat 林珊珊) / 你是我的2份1 ( 郭富城) / 未完的小說(劇場版) ( 彭羚) / 這麼近那麼遠 (容祖兒) / 流淚眼望流淚眼 ( 容祖兒) / 雙冠軍 ( 容祖兒) / 愛一個上一課 ( 容祖兒) / 搜神記 ( 容祖兒) / Goodnight city! (Supper moment)

送比祖祖聽

當事人咩都未講
由頭到尾得段新聞
咁都講到兩版仲引發咁熱烈討論
證明美容天后地位穩如泰山嘎 ...
hihi 發表於 2018-3-13 17:24

好可惜搵唔到當年祖祖生日,流膿搶阿菇女友個post,仲精彩

一個未證實既新聞都可以吹3頁
而且仲吸引到cm美祖忠粉黎留言
講埋啲祖粉都唔會記得既old news
一方面又話「相信佢為人處事 成熟極有限 ! 從佢以前言行 略知一二」
一方面又好針對佢講話要40歲之前結婚
即係咩?話完人唔可信又要攞佢既證供做證據?
其實tributehotel你係HOCC定劉浩龍呀?lol
每次見到你啲「反祖post」就覺得好好笑
完全睇得出愛得有幾深先可以咁留意佢同為佢著想
CM第一愛祖力當之無愧!