返回列表 發帖
第一次推出精選專輯覺得好開心,因為這意味著我推出過不少的歌和專輯,其中包含著歷練和回憶。感謝公司和同事從去年就開始幫我籌備這張精選專輯!這次收錄了我在2011-2013年推出的專輯裡的其中15首歌,你們希望會有什麼歌呢?

tracklist 都出左啦,我希望你收錄果幾首都無,唔通你會再印過咩

點解唔加埋入左環球之後嘅其他歌
加埋會更想買囉
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

早排到Kary,今次有Gin Lee,下個可能輪到AGA

點解唔加埋入左環球之後嘅其他歌
加埋會更想買囉
hehemamama 發表於 2018-3-14 22:10

收哂點分拆上市賺錢
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

姐係 Ginetic 係大碟變 EP?  
真係未聽過呢件事... 願聞其詳
616.1314 發表於 2018-3-14 19:28

你可以上my903 search 2013聽不停
當時Gin講左,話抽起左幾首歌下一隻碟用
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

垃圾都有得精選
廢物回收咩
jose 發表於 2018-3-14 21:19

好想貼返你以前啲comment出嚟呀

人氣重唱單曲「天變地變情不變」

點解唔擺埋很Gin強?? 為左出精選要重金收購
點解Best of Kary ...
星夢情真 發表於 2018-3-14 20:45

很Gin強要擺喺年度大碟啊嘛

tracklist 都出左啦,我希望你收錄果幾首都無,唔通你會再印過咩
newguy 發表於 2018-3-14 21:42

可能出第二版
紅館慶功版
一年365日Gin都係銷量榜

回復 52# hehemamama

想
但都係唔買 <3
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

早排到Kary,今次有Gin Lee,下個可能輪到AGA
PenguinMusic 發表於 2018-3-14 22:13

AGA既歌庫入面精選十五首真係好困難
不過gin就易好多啦 咁多sidetracks

不過gin就易好多啦 咁多sidetracks ...
HOTMAN 發表於 2018-3-15 00:30

demos lo when the rain is fall when the rain is fall~~
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

隻碟無很堅強 購買欲大減

demos lo when the rain is fall when the rain is fall~~
JasOh103 發表於 2018-3-15 00:54

Oh Falling~~~~

唔知係咪Falling呢首經典歌引發aga靈感

環球知道佢d歌唔掂 所以淨係精選bma懷舊金曲
舞來舞去 不日內開始錄音。

環球知道佢d歌唔掂 所以淨係精選bma懷舊金曲
黃家正 發表於 2018-3-15 03:03

轉會後,確實做唔番以前嘅水準

堅嘅唱功絕對不容置疑
但製作團隊要諗諗佢~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

newguy 發表於 2018-3-14 21:42

如果全世界都留《廢話少說》就正
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

會買這精選碟

等出第二版...連很堅強都無

唔知點解望住個封面會有陣榴槤味
hehehaha 發表於 2018-3-14 18:54

見住個Cover都聽到佢啲鄉音

同番版有咩分別
ivanbb 發表於 2018-3-14 19:38

咁起碼umg畀錢買笑還笑搞返清楚個logic先

天變地變情不變track 1
好明顯方便大家飛咗佢聽下面
好貼心呢個安排

不過gin就易好多啦 咁多sidetracks ...
HOTMAN 發表於 2018-3-15 00:30

但Ginadoll都可以唔入能說不的秘密定係首歌太難聽

但Ginadoll都可以唔入能說不的秘密定係首歌太難聽
Frankiekiekie 發表於 2018-3-15 12:29

當年 903 訪問 AGA 嗰陣
AGA 個解釋好似係話 Ginadoll 嘅歌都係同感情有關 例如親情、愛情
而 能說不的秘密 係講自己
所以覺得唔係好 Match
所以就無收錄到
好似係咁
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實容祖兒都夠出一隻15首不知所謂嘅合輯
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

天變地變情不變track 1
好明顯方便大家飛咗佢聽下面
好貼心呢個安排
Frankiekiekie 發表於 2018-3-15 12:26

最唔想聽反而係呢首

其實容祖兒都夠出一隻15首不知所謂嘅合輯
風見志郎 發表於 2018-3-15 15:22

應該夠出3隻
【This is MC】澳門見

當年 903 訪問 AGA 嗰陣
AGA 個解釋好似係話 Ginadoll 嘅歌都係同感情有關 例如親情、愛情
而 能說不的秘 ...
616.1314 發表於 2018-3-15 15:13

Single collection都可以諗咁多理由 好牽強
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 15 冠軍歌:Kiri T - 至少做一件離譜的事

應該每一首都比雙雙易全場大合唱
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

回復 30# 616.1314
姐係 Ginetic 係大碟變 EP?  
真係未聽過呢件事... 願聞其詳
616.1314 發表於 2018-3-14 19:28

上網search  "GIN LEE - 李幸倪(Gin Lee)的音樂旅程 @ J2 音樂工房"就會揾到從未曝光個首歌

DVD點解唔入埋廢話少說

回復  616.1314
上網search  "GIN LEE - 李幸倪(Gin Lee)的音樂旅程 @ J2 音樂工房"就會揾到從未曝光個 ...
tuvey 發表於 2018-3-15 20:41
Thanks, 原來 Ginetic 之後 BMA supposedly 會出 Gin Lee 自己唱作普通話CD, but then......
未曝光個首 Cantopop song "One Shot!" (just a snippet) sound great, what a waste!!!

會買

回復  616.1314

上網search  "GIN LEE - 李幸倪(Gin Lee)的音樂旅程 @ J2 音樂工房"就會揾到從未曝光個 ...
tuvey 發表於 2018-3-15 20:41

好正呀 終於聽到
原來叫One Shot!
好啱演唱會唱
希望BMA有放俾環球

Thanks, 原來 Ginetic 之後 BMA supposedly 會出 Gin Lee 自己唱作普通話CD, but then......
未曝光個首 Ca ...
boy4dudes 發表於 2018-3-15 21:17

有隻國語歌當時已經做咗廣告歌喇

我說. 可唔可以入番CD

好正呀 終於聽到
好啱演唱會唱
希望BMA有放俾環球  ...
jasonng 發表於 2018-3-15 21:18
So true, "One Shot!" would be a great 演唱會 theme song!!
Thanks for sharing the 國語歌 snippet
Missing 我說 on the cd is just silly, missing 廢話少說 (and the remix version) is a shame!

討論好熱烈啊 證明gingin係天后

我說. 可唔可以入番CD
Nathan 發表於 2018-3-15 21:42

買返Ginetic好過啦

好正呀 終於聽到
好啱演唱會唱
希望BMA有放俾環球  ...
jasonng 發表於 2018-3-15 21:18

睇完條片,以前Gin好活潑

會買
kayzzz 發表於 2018-3-15 21:18

真?
二〇二三年度全女班投票

jasonng 發表於 2018-3-15 21:25

呢首掂喎
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實未曝光嘅歌環球會唔會當新歌咁放落下一隻碟到,反正錢又已經使咗,堅堅又一早放風話下隻碟無主題只求大熱

其實未曝光嘅歌環球會唔會當新歌咁放落下一隻碟到,反正錢又已經使咗,堅堅又一早放風話下隻碟無主題只求大 ...
sunnyay1231 發表於 2018-3-16 00:47

可能GIN都唔記得BMA既倉底貨..
GIN話隻新碟已經錄剩一首歌...我估計年中出碟...

今年Gin想佢班粉破產
Prologue>廣東碟>演唱會>演唱會DVD>國語碟(可能走數)

jasonng 發表於 2018-3-15 21:25

thanks so much !
我之前淨係喺佢嗰ig度聽過佢清唱

instagram . com/p/oBZ6xSwt_7/
haters gonna hate

今年Gin想佢班粉破產
Prologue>廣東碟>演唱會>演唱會DVD>國語碟(可能走數) ...
Nathan 發表於 2018-3-16 17:27

Prologue好大機會出SACD, 可以再出埋2LP
剩係一隻已經三個版

真?
616.1314 發表於 2018-3-15 22:49

真,佢入環球前既歌唔差,又無買過佢d碟

隻碟除左track 1外都買得過

真,佢入環球前既歌唔差,又無買過佢d碟

隻碟除左track 1外都買得過 ...
kayzzz 發表於 2018-3-16 20:33

我嫌呢隻碟選曲唔夠好
寧願唔要 DVD 改做 2CD 完整收錄 BMA 時期所有歌好過
不過唔排除都會照買
二〇二三年度全女班投票

如果呢隻精選碟銷量好過begin/ live in the moment  , 算唔算係摑左環球一巴