返回列表 發帖
WOW
收錄 Gin Lee 未被樂壇污染前既作品
bagfgfcde 發表於 2018-3-14 18:24

講得好都係BMA年代啲歌正啲
轉會後冇首岩聽

24號晚在信和買左, 130蚊, 唔平得過CD 倉好多

自己就鍾意球記D 歌多D,不過BMA D歌也不錯

想做一星期Gin Lee打手

其實環球買左bma歌,係咪想黎緊5年同Gin續約?

lblemon 發表於 2018-3-26 17:11

雙雙vs今天終於一人回家, 你點簡

雙雙vs今天終於一人回家, 你點簡
Nathan 發表於 2018-3-26 20:32

雙雙 vs 今天終於一人回家 , 選後者

雙雙 vs 玫瑰的故事,選雙雙

1st date vs live in the moment 任何快歌,選後者

Falling真係好好聽
John 發表於 2018-3-19 13:18

1:35-1:36 so sexyyyy
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

聽完隻碟感覺自己falling

其實環球買左bma歌,係咪想黎緊5年同Gin續約?
Nathan 發表於 2018-3-26 20:29

環球捧佢好似倒米咁,唔續約都回唔到本

BMA 時期錄隻 One Shot! 有無見光一日呢

環球捧佢好似倒米咁,唔續約都回唔到本
阿mark 發表於 2018-3-27 21:38

唯有用盡銀蛋捧起佢 捧唔起就玩完
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

不如環球收購Gin更早期歌曲版權, 出埋《One & Only》

唯有用盡銀蛋捧起佢 捧唔起就玩完
帥小寶` 發表於 2018-3-27 22:51

銀蛋+後台=捧起 (e.g. you know who)
銀蛋無後台=捧唔起 (e.g. Gin Lee)
So, Gin Lee, it's time leave HK, byeeeeeeee
默哀 = very appropriate last song on the CD

聽聽下覺得自己返到初熟時代咁
上當年升中聽十年如當日
初戀聽1st Date
失戀聽今年終於一人回家
李幸煎帶比禾巧多回憶 > .<

聽聽下覺得自己返到初熟時代咁
上當年升中聽十年如當日
初戀聽1st Date
失戀聽今年終於一人回家
李幸煎帶比 ...
hehehaha 發表於 2018-3-28 20:06

煎煎睇住我大 我又睇住煎煎大
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

煎煎睇住我大 我又睇住煎煎大
帥小寶` 發表於 2018-3-28 21:15

我都聽住佢 越聽越大
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

lblemon 發表於 2018-3-26 17:11

我最鍾意beGin
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

我最鍾意beGin
John 發表於 2018-4-11 00:56

我最鍾意live in the moment,特別係快歌

我最鍾意live in the moment,特別係快歌
lblemon 發表於 2018-4-11 01:33

Live in the moment 作為碟嚟講個concept真係幾完整,唔知會唔會請c君做嘉賓rap呢

Live in the moment 作為碟嚟講個concept真係幾完整,唔知會唔會請c君做嘉賓rap呢 ...
newguy 發表於 2018-4-11 01:40

我已經冇研究概念問題,只係覺得好聽,美煎演繹都幾夠多樣化

我都聽住佢 越聽越大
John 發表於 2018-4-11 00:55

邊度

佢佢eric kwok演唱會做嘉賓之前 真係一首佢嘅歌都唔識...入左環球M記日日播,先知道呢個人。
舞來舞去 不日內開始錄音。

好啦 其實呢隻碟真係好神 好好聽

Gin Lee教識左我乜叫真正既 #Donttexthim
多謝你呀 Gin Lee

#不要相信可以拯救上一位
#不要相信可以依靠下一位

點解無《GT》嘅?
哩首我中意
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

好啦 其實呢隻碟真係好差 好難聽

同鄭瘦文條路好似
一黎就二連銀
好多福音歌+一百毛膠歌

女金指日可待
Depression is co ...
JasOh103 發表於 2018-3-24 13:56

但點解阿堅唔似阿Mi咁瘦重要成個發水麵包咁

誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

發現Track 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15都好好聽
當中1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15好有個人風格
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15曲詞超級感人
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15編曲好細膩
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15唱到入心

發現Track 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15都好好聽
當中1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15好有個 ...
HOTMAN 發表於 2018-6-10 17:31

中毒太深啦~

Gin Lee Prologue 黑膠唱片
李幸倪2018輯錄選集

李幸倪音樂路上多個第一次,不能斷捨離的成名曲包括:
第一首流行榜冠軍歌:潛水
第一首優秀選得獎歌:Falling
第一首頒獎禮得獎歌:今天終於一人回家
第一首四台冠軍歌:
玫瑰的故事
及「天變地變情不變」

33 1/3.Stereo.Manufactured in EU     限量首批0001 – 0600 獨立編號版
內附250 x 250 mm精美全彩6頁歌詞/照片摺頁

LP Cat. No.: 6765849
Barcode: 00602567658498   

6月25日隆重面世

SIDE A  
1.天變地變情不變  
2.Falling   
3.今天終於一人回家  
4.下一位  
5.好姊妹  
6.陪襯

SIDE B  
1.潛水  
2.玫瑰的故事  
3. 十年如當日   
4. 換季生活   
5. 我不是你的觀賞魚   
6.默哀

好正

究竟美煎一年可以出幾多隻碟圈錢仲以為佢係蛋記歌手咁出n個版本

希望今既入場既人要識哂堆歌先比入

細聽原來呢張精選好正
將美煎啲快歌收錄曬咁滯
系衰在無環球啲歌啫
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

不知舊碟會否捱炒價,想買返Here i come 第一個版
TheOcean 發表於 2018-6-25 05:16

宜家買都應該仲有 上星期見到信和100蚊唔洗

CD warehouse 大吧. 唯一一隻市面上唔見嘅舊碟得 "Gin Lee" 個隻

第一版BMA有翻印,市面上大把
反而第二版絕咗,炒到好貴
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

第一版BMA有翻印,市面上大把
反而第二版絕咗,炒到好貴
fifty1205 發表於 2018-6-25 13:18

我見過信和13樓隻Ginetic 標$500. 但明明出面全新嘅$100都唔洗